banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Ergin; AK Parti temelinde terkip var

AK Parti 10. Kuruluş yıl dönümünü Partililere verdiği iftarla kutladı. İftarda konuşan Adalet Bakanı Sadullah Ergin; “AK Partinin temelinde bir terkip var, bir karışım var. Bu terkip iyi niyetle gayret, Milletimizin hayır duası ve Allah’ın yardımı, bu terkip bir araya geldi ve başarılı oldu” dedi.

 

İftara AK Parti Milletvekilleri, AK Partili Belediye Başkanları, Kadın Kolları, Merkez İlçe, Gençlik Kolları, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşları, Muhtarlar ve Teşklilatın tüm kademeleri katıldı.

 

İftardan önce AK Partinin kuruluşunu anlatan sinevizyon gösterisi oldu. İftardan sonra AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez bir konuşma yaptı. Eğilmez; Milli iradenin beklentilerine göre şekillenen AK Parti, 14 Ağustos 2001 tarihinde, “Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" diyerek siyaset sahnesindeki yerini aldı. Türk siyasetine yalnızca yeni bir parti olarak katılmamış, siyasi ahlak, erdem ve parti içi demokrasi anlayışıyla, siyasi hayatımıza yüksek bir değerler manzumesi katmıştır.

Milletimizin sandığa yansıyan iradesiyle 10 yıldır ilkelerinden ve hedeflerinden taviz vermeden iktidar görevini yürüten AK Parti, ilkeli ve dürüst politika anlayışı ile toplumsal mutabakata verdiği önemle halkımızın teveccühüne mazhar olmuş olup, tarihe geçecek başarılara imza atmıştır.

Partimiz, kuruluş yılından çok kısa bir süre sonra, Cumhuriyet tarihinde eşine az rastlanır bir başarıya imza atarak tek başına iktidara gelmiş, üç genel ve iki yerel seçimin galibi olarak,  kurulduğundan bugüne kendini millete adamış AK kadrolarıyla ülkemizde hayal edemeyeceğimiz yeniliklere ve reformlara imzalar atmıştır. Gücünü milletten alan partimizin iktidar olduğu süreçte, milletimize hizmete ve gençlerimizin geleceğini inşa etmeye devam edecektir.

Artık bu ülkeyi içine girdiği gelişme, kalkınma ve adalet yolundan kimse döndüremez. Bunu başaran, bu devrim niteliğindeki gelişmeleri gerçekleştiren başta Genel Başkanımız ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğindeki AK Parti’nin AK kadrolarıdır.

 

 

Ancak en büyük başarı bunu arzulayan tüm halkımızındır. Bu başarı hepimizin birlik ve beraberliğinin başarısıdır.

Bu beraberliği ve huzuru bozmaya da hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Her zaman söylediğimiz ve bir büyük hedef olarak ortaya koyduğumuz Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023’te ekonomisiyle, teknolojisiyle, demokrasi ve özgürlükleriyle dünyanın gelişmiş ilk 10 ülkesi arasında olmak hedefinde halkımızla beraber ilerleyeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, partimizin 10. kuruluş yılının ülkemize ve milletimize hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

 

10 YIL SİYSATTEN SONRA ALNIMIZ AÇIK BAŞIMIZ DİK

Daha sonra kürsüye gelen Adalet Bakanı Sadullah Ergin Türk Siyasi tarihinden başlayarak AK Partinin kuruluşu ve AK Partinin iktidara gelişinden itibaren değişenleri anlattı.

Ergin, bu ülkede kimlerin özgürlüklerden ve milletin egemenliğinden kimlerin de statükodan yana çırpındığını gördüğünü ve statükonunun değişmesi için gayret sarf ettiğini belirten Ergin, ’’Allah’a hamd olsun, milletimizin karşısında 10 yıl sonra alnımız açık, başımız dik milletimizle kol kola yolculuğumuz devam ediyor’’ şeklinde konuştu.

Siyasetin yıpratıcı bir süreç olduğunu, geçmiş siyasi tarihe bakıldığında hiç bir siyasi partiye nasip olmayan bir mazhariyetin AK Parti’ye lütfedildiğini dile getiren Ergin, şöyle devam etti:

’’AK Parti hiç bir baskı odağının baskısına boyun eğmedi. 27 Nisan e muhtırasından bahsedilmişti. O tarihe kadar bu ülkede çok sayıda muhtıralar verilmişti. Muhtıralar verildiğinde ne olur ? Mevcut hükümet şapkasını alır, gider. Ya da muhtıranın içerisindeki talimatları yerine getirirdi. Geçmişte de hep böyle oldu. Ama siyaset tarihimizde ilk kez milletten aldığı emanete sahip çıktığını ifade eden ve bu metni yayınlayanları muhatap almadığını söyleyip, ’Ben milletimin emanetini ve milletimin verdiği istikamet doğrultusunda yürüteceğim’ diyen yürekli bir lider ve yürekli bir kadro ve pati vardı o da AK Parti idi. Onun için milletimiz 10 yıl sonra bile AK Parti’nin oyunu yükselterek, onun iktidarda kalıcı olmasını, hizmetlerini sürdürmesini arzu etti” dedi.

 

DARBE ANAYASASI DEĞİL, HALKIN ANAYASASINI YAPACAĞIZ

2011 seçimleri öncesinde halka bir sez verdiklerini anımsatan Ergin, artık Türkiye’nin darbe anayasalarıyla yönetilmek istemediğini, mevcut anayasada birçok madde değişmiş olmasına rağmen baş tarafında halen 12 Eylül Anayasa’sı yazdığını kaydetti.

’’Biz artık darbe anayasasıyla yönetilmeye mahkum olmamalıyız onun için 2011 seçimleri sonrasında ilk işimiz sizlerin talimatı doğrultusunda özgürlükçü, insanı odağa koyan, insanı merkeze alan ve milletimizin mutluluğunu temin edecek ve yüksek standardı bir demokrasiyi sizlere getirecek bir anayasa yapımı için çalışmalarımızı başlattık’’ diyen Ergin, parlamento açılır açılmaz tüm siyasi partileri, sivil toplum örgütlerini bu sürece dahil etmeye, katkı vermeye davet edeceklerini ifade etti.

Adalet Bakanı Ergin, ’’Türkiye’de darbeler arası demokrasiden söz edebilirsiniz. Kesintisiz bir demokrasiden söz etmek mümkün değildi çünkü. 2002’de AK Parti iş başına geldi. AK Parti’den önce iş başına gelmiş olan siyaset kurumuna dönem dönem müdahaleler yapılıyordu, AK Parti döneminde de bu müdahale girişimleri oldu. Ama AK Parti milletimizden aldığı emanete halel getirmedi. Sizin verdiğiniz emaneti yere düşürmedi ve sizin emanetinizi iradeniz doğrultusunda kullandı, kullanmaya devam ediyor’’ diye konuştu.

 

MUHTIRAYA KARŞI DURDUK

Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanlığa adaylığını açıkladığı ve o süreçte yaşananları da dile getiren Ergin, AK Parti hükümetinin 27 Nisan E-Muhtırasına karşı durarak Türkiye Cumhuriyeti tarihi boyunca ilk kez bir hükümet muhtıraya karşı durduğunu belirtti.

Ergin sözlerini şöyle sürdürdü;  ’’O günün akşamında Genelkurmay’ın internet sitesinde bir e muhtıra diye kamuoyumuzca bilinen bir bildiri yayımlandı. ’Sakın aday olma, aday olursan karışmayız ha...’ anlamına gelen bir bildiriydi bu. Ülkenin seçilmiş yönetimi vardı, parlamentosu vardı. Anayasamıza göre bir Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacaktı. Bu seçimin yapılması öncesinde ’falanca aday olsun, filanca olmasın’ diye siyaset kurumuna müdahaleler yapılmaya başlandı. Alışkanlık var ya geçmişten gelen, hükümetleri belirleyenler cumhurbaşkanı adaylarını belirleyenler istediği kişi cumhurbaşkanı adayı gösterilmediğinde meclisin localarına askerleri doldurarak kendi istediklerini cumhurbaşkanı seçtirdikleri dönem akıllarına geldi.

AK Parti’ye karşı e muhtıra yayımlandı. Siyaset tarihimin kırılma anlarından bir tanesidir 27 Nisan. AK Parti hükümeti derhal toplanarak bir değerlendirme yaptı ve 28 Nisan günü kamuoyuna bir açıklama yaptı. ’Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ milletimiz hükümet yapma görevini, iktidar yapma görevini AK Parti’ye tevdi etmiştir ve TBMM Cumhurbaşkanını seçmeye yetkili makamdır. İnternete konulmuş olan bu muhtıra ya da belge bizim muhatabımız değildir. Hükümetin talimatı altında çalışan güvenlik bürokrasisisin bu şekilde açıklama yapma yetkisi yoktur dedik. Bu müdahaleyi reddediyoruz dedik ve milletimizden aldığımız yetkiyi milletimizin arzusu doğrultusunda sonuna kadar kullanacağız dedik. Bu açıklamayla Türk siyasi tarihinde ilk kez bir muhtıra muhatapsız kalmış, siyaset kurumundan cevabını almış ve Türkiye’de demokratik teammüller yerleşmeye başlamıştı” dedi.

 

AK PARTİNİN TEMELİNDE TERKİP VAR

Adalet Bakanı Sadullah Ergin; “AK Partinin temelinde bir terkip var, bir karışım var. Bu terkip Milletin kaos ve çaresizlikle uğraştığı bir dönemde, iyi niyetle siyaset yapacağız diyen bir kardo çıktı meydana. AK Kadrolar temiz niyetle çalıştı, halkımızda hayır dualarını eksik etmedi. Bu iki unsur bir araya gelince Mevla’nın yardımı gecikmedi. İyi niyetle gayret, Milletimizin hayır duası ve Allah’ın yardımı, bu terkip bir araya geldi ve başarılı oldu” dedi.

AK Partinin 10. Yılında daha yolun başında olduğunu ve bu millete verilecek daha çok hizmetin olduğunu sözlerine ekleyen Bakan Ergin, programa katılanlara teşekkür etti.

 

Bakan Sadullah Ergin saat 22;30 sularında özel uçakla Şanlıurfa’dan ayrılarak Ankara’ya gitti.

www.balikligol.com

 

VİDEO


Bakan Sadullah Ergin AK Parti 10... balikligol_com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.