banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan

Erdoğan'dan, Fethullah Gülen'e Gurbet hasrettir, Türkiye'ye gel VİDEO
10. Türkçe Olimpiyatları Kapanış Töreni'nde konuşma yapan Başbakan Erdoğan 'Bu sıla hasreti artık bitsin istiyoruz' dedi.

Dünyanın 135 ülkesinden Türkiye'ye gelen Türkçe sevdalılarının yaptığı fedakarlığa işaret ederek "Kardeşlerim, gurbet hasrettir. Hasretin faturası çok ağırdır. Biz gurbette olup, şu vatan topraklarının hasreti içinde olanları aramızda görmek istiyoruz" dedi.

Başbakan Erdoğan’ın konuşması salonu dolduran binlerce vatandaş tarafından alkışlarla karşılandı. Erdoğan ardından konuşmasına şöyle devam etti: “Doğrusu ben şu andaki tavrınızla hep birlikte bu hasretin bitmesini istediğinizi anlıyorum. Öyleyse ‘bitsin bu hasret’ diyelim. Bu anlamlı gecede kadim bir medeniyetin evlatları olarak, zengin bir kültürün diliyle Türkçe ile bize ve dünyaya seslendiğiniz için sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum. ‘Gurbeti bir kenara, hasreti bir kenara bırakalım’ diyorum. Kalın sağlıcakla.”

VİDEO

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.