banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Erdoğandan 27 Mayıs mesajı

Onları idama gönderenler bu cinayetin utancından kurtulamamıştır. Türk milleti masumların katlini her zaman lanetle anacak...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 12 Eylül darbesine yargı yolunu açan Anayasa paketinin kabul edilmesinin ardından 27 Mayısı hedef aldı. Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkanın medfun bulunduğu anıt mezarda önemli mesajlar verdi. Erdoğan, Tam 49 sene önce öğle saatlerinde İmralı Adasında kurulan dar ağacında hayatı sona eren rahmetli Menderes, demokrasi şehididir.

Menderes, Zorlu ve Polatkanın şehadeti, onlar ve aileleri için gurur kaynağıdır dedi. Türk milletinin bu insanları hayır dua ile andığını vurgulayan Başbakan, onları idama gönderenlerin ise bu cinayetin vebalinden ve utancından kurtulamayacağını kaydetti. Erdoğan, Türk milleti kendi iradesiyle göreve getirdiği bu masum insanların katledilmesini her zaman lanetle anmıştır ifadesini kullandı.

TURGUT ÖZALI HATIRLATTI

Erdoğan, referandumdan çıkan iradenin darbeci anlayışa, vesayetçi anlayışa gereken cevabı haykırdığını da dile getirdi. Erdoğan, Tesellimiz yarım asırdır dinmeyen bu acının boşa gitmemiş olmasıdır. Menderes ve arkadaşlarının yaktıkları demokrasi meşalesi elden ele her geçen gün daha yükseğe taşınmış ve nihayet bugün bizlere kadar ulaşmıştır diye konuştu.

Erdoğan, milletin hem Menderesi ve arkadaşlarını dar ağacına gönderenleri hem Turgut Özala dünyayı dar edenleri unutmadığının altını çizdi. Menderesin Dilimden korkmayacaktınız ama Menderesin ruhu ebediyete kadar sizi takip edecek ve bir gün sizi silip süpürecektir şeklindeki sözünü hatırlatan Başbakan şöyle devam etti:

VESAYETÇİLER DERS ALMADI

Nitekim, rahmetli Menderesin ruhu, onun başlattığı demokrasi mücadelesi, bu toprakların öz evlatlarını birinci sınıf yapma kararlılığı bugüne kadar gelmiştir. Menderesten hemen yanı başında yatan merhum Turgut Özala, oradan bugüne kadar varlığını sürdüren ruh, işte bu ruhtur. Menderesi idam etmekle milletin kendi iradesine sahip çıkma mücadelesinin önünün kesebileceğini zannedenler, yaşadıklarından maalesef ders almadılar. Anıt mezardaki törene, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Devlet Bakanı Egemen Bağış, İçiş leri Bakanı Beşir Atalay ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin de katıldı.

ÇEKTİĞİMİZ ACILAR BOŞA GİTMEMİŞ

Eski Başbakan Adnan Menderes in oğlu Aydın Menderes, törende duygu dolu anlaryaşadı. 49 yıldır yaşanan sürecin bir film şeridi gibi gözünün önünden geçtiğini anlatan Menderes, bu zamana kadar yaşananların boşa gitmemiş olduğunu görmekten büyük mutluluk duyduğunu kaydetti.

Menderes, Bir evladın babasını kaybetme acısını kolay kolay hiç bir şey telafi edemez. Ona gösterilen bu bağlılığı, onun öbür dünyasının da aydınlık olduğunu gösteren bir işaret olarak yorumlu yorum şeklinde konuştu.

3 merhumun naaşlarının İmralıdan alıp anıt mezara taşınmasını sağlayan Turgut Özal a da Allah tan rahmet dilediğini ifade eden Menderes, Başbakan Erdoğan da 3 merhumu ziyaret ederek dua etti.

İşte bu 3 isim, yani Menderes, Özal ve Tayyip Erdoğanın isimleri ilelebet milletimizin kalbinde yer alacaktır. İktidarları daim olsun dedi.



Etiketler:  Başbakan Erdoğan 27 Mayıs 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.