banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Erdoğan'a sunulan son anket!

2-10 Ocak 2011 tarihleri arasında yapılan "Türkiye Siyasi Gündem Araştırması" Başbakan Erdoğan'a sunuldu. Başörtüsü konusunu ele alan araştırmaya göre bugün seçim olsa AK Parti CHP'yi ikiye katlıyor...

Pollmark tarafından yapılan "Türkiye Siyasi Gündem Araştırması", CHP tabanının yarıdan fazlasının başörtüsünü laikliğe karşı bir tehdit olarak görmediğini ortaya koydu. Vatandaşların ise yüzde 80'i bu görüşte birleşti. Ankete göre AK Parti'nin oyu yüzde 49,4'ü bulurken CHP'nin oyu 23,3 ve MHP'nin ise yüzde 12 çıktı.

Pollmark Arıştırma Şirketi tarafından 2-10 Ocak 2011 tarihleri arasında yapılan "Türkiye Siyasi Gündem Araştırması" başörtüsü tartışmalarına yeni bir boyut kazandıracak nitelikte sonuçlar ortaya çıkardı. Aralarında İstanbul, Ankara, Adana ve Hatay'ın da bulunduğu 15 ilde 5 bin 369 kişi arasında yapılan ankete göre, CHP tabanının yarıdan fazlası başörtüsünü laiklik karşısında bir tehdit olarak görmüyor.

YÜZDE 52'Sİ POZİTİF
Araştırma çerçevesinde farklı sosyal gruplardan vatandaşlara "Sizce başörtüsü takan bayanlar Türkiye'nin laik yapısı için bir tehdit midir" sorusu soruldu.

Vatandaşların yüzde 79,1'i bu soruya "Hayır, değildir" cevabını verdi. Yüzde 16'lık kesim ise başörtüsünü laiklik için bir tehdit olarak gördüğünü söyledi. Bu soruya cevap veren CHP'lilerin yüzde 52'si ise başörtüsünü laiklik karşısında tehdit olarak görmediğini bildirdi.

BAŞÖRTÜLÜ VEKİL OLSUN
Vatandaşların yüzde 76,1'lik kesimi öğrencilerin başörtüsüyle üniversitelere girmesini olumlu karşılayacağını kaydetti. Yüzde 20,1'lik kesim ise başörtüsü yasağının sürmesini istedi.

"Siyasi partiler genel seçimde başörtüsü takan bayanları milletvekili adayı gösterirlerse bunu nasıl karşılarsınız" sorusuna ise yüzde 68,3'lük bir kesim "Olumlu karşılarım" cevabını verdi.

Ankete katılanların yüzde 25,7'si ise "olumsuz karşılarım" dedi.

AK Parti'nin oyu yüzde 49,4
12 Haziran 2011'de yapılacak milletvekili genel seçimleriyle ilgili sonuçlar AK Parti'nin oyların yarısını alacağını gösteriyor. Ankette, geçerli oylar üzerinden yapılan dağılıma göre AK Parti yüzde 49,4'lük oy oranı alıyor. CHP'nin oyları ise yüzde 23,3 olarak ortaya çıktı. Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) oyları ise yüzde 12'de kaldı. Genel değerlendirmede ise AK Parti'nin oy oranı yüzde 43,1, CHP'nin yüzde 20,4, MHP'nin ise yüzde 10,5 olarak ankete yansıdı.

Yeni Şafak

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.