banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Haliliye Viranşehir Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi

erdoğan Topçu meydanında Urfalılara seslendi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Gerginliğe, şiddete, tahriklere boyun eğmeden, kararlıkla yolumuza devam edecek, tüm Türkiye ile birlikte inşallah bu bölgeyi de hak ettiği seviyelere ulaştıracağız'' dedi.Erdoğan, partisinin Şanlıurfa'daki Topçu Meydanı'nda düzenlediği mitingde vatandaşlara hitap etti.

 

VİDEO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ!....

Topçu meydanında düzenlenen mitinge onbinlerce kişi katılırken açılış konuşmasına “Şanlıurfa’mızın AK bayramına hoş geldiniz” diyerek başlayan AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez; “Şanlıurfa, partimizin kurulduğu ilk günden beri AK Partiye gönül vermiş bir ildir.Bu öyle bir gönül bağı ki, girmiş olduğumuz iki genel ve iki referandumda, Urfa halkı tarafından tescil edilmiş ve tüm Türkiye’ye örnek olacak güzelliklere dönüşmüştür. Aynı tablonun, aynı güzelliğin 12 Haziran seçimlerinde de yaşanacağından en küçük bir kuşkunuz olmasın. Allah’ın izni,başta Sayın Bakanımız olmak üzere tüm il teşkilatımızın yoğun gayretleri ve halkımızın teveccühü sayesinde Şanlıurfa, AKParti’nin AK Kalesi olmayı sürdürecektir inşallah.Şanlıurfa, sıradan olmayacak özellikte ve güzellikte, peygamberler diyarı mümtaz bir şehirdir…

Geçmişten günümüze, yediden yetmişe, tüm Şanlıurfalı kardeşlerim bunun idraki içindedir.

Tarihimiz, kültürümüz ve tüm değer yargılarımız bu bilinç üzerine şekillenmiştir.

Bu öyle bir bilinç ki, kardeşliği, sevgiyi, barışı, dayanışmayı olmazsa olmaz temel esas kabul etmektedir. Saymış olduğumuz bu hususlar aynı zamanda partimizin de varlık nedenlerini oluşturmaktadır. Dolayısıyla her bir Şanlıurfalı AKParti’de kendini görmekte ve partimizin, hükümetimizin başarısı için ter dökmekte, dua etmektedir. Çünkü sizler, aziz milletimize hizmet etmekle birlikte aynı zamanda söyleminizle, duruşunuzla, ahlakınızla bizleri dış dünyada da layıkıyla temsil ediyorsunuz. Gerek Şanlıurfa’mız, gerekse aziz milletimiz bu tabloyu çok özlemişti. Dolayısıyla kaybetmeye veya zarara uğratılmasına da asla müsaade etmeyecektir…

12 Haziran’da Şanlıurfa’mız ve Türkiye’miz üzerine doğacak AK Parti’nin gönül ve hizmet güneşi için bizler hazırız. Allah birliğimizi, dirliğimizi bozmasın” dedi.

 

Daha sonra Bakan Recep Akdağ, Hüseyin Çelik ve yardımcısı Reha Denemeç, MHYK üyesi Doç Mazhar Bağlı, AK Parti Milletvekilleri, Müfit Yetkin, Ramazan Başak ve 12 haziran seçimlerinde aday gösterilen 12 kişi ile sahneye çıkan Başbakan Erdoğan halkı selamladı.

 

Bölgeye yapılan yatırımları anlatan Erdoğan, ''Şemdinli'ye suyu biz getirdik, niye biliyor musunuz? Burada Kürtler var diye değil. Biz yaratılanı Yaradan'dan ötürü seviyoruz da onun için'' şeklinde konuştu.

 

Hakkari'ye Tunceli'ye AK Parti döneminde üniversite açıldığını hatırlatan Erdoğan, Yüksekova'ya ve Hakkari merkeze iki modern hastane kurduklarını söyledi.

 

''Gerginliğe, şiddete, tahriklere boyun eğmeden, kararlıkla yolumuza devam edecek, tüm Türkiye ile birlikte inşallah bu bölgeyi de hak ettiği seviyelere ulaştıracağız'' diyen Erdoğan, sanatçı İbrahim Tatlıses'i, silahlı saldırıdan sonra jet ambulansla Almanya'ya gönderdiklerini kaydetti.

 

Tatlıses'in sağlık durumun iyi olduğunu ifade eden Erdoğan, Ak Parti yetkilileriyle görüştükten sonra milletvekili adaylığından çekildiği için Tatlıses'e teşekkür etti.

 

ŞANLIURFA BÜYÜKŞEHİR OLUYOR

Şanlıurfa'ya çok önemli bir müjdesi olduğunu dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:

''Şanlıurfa türküsü ne diyor: 'Urfa'nın etrafı dumanlı dağlar, içerim yanıyor aney gözlerim ağlar.' Şimdi biz Şanlıurfa'nın o dumanını o hüznünü dağıtıyoruz. Duman ve hüzün artık inşallah türkülerde kalıyor. Şanlıurfa'yı 12 Haziran seçimlerinden sonra büyükşehir statüsünü kavuşturuyoruz. Seçimden sonra çıkaracağımız bir yasa ile nüfusu 750 bini geçen illerimiz büyükşehir statüsüne kavuşacak. Şanlıurfa'nın bütün ilçelerini kapsayacak şekilde Şanlıurfa büyükşehir oluyor. Artık belde kalmayacak. Beldeler hepsi ilçelerin mahalleleri olacak. Çok daha güçlü hizmetleri vereceğiz. Yerel hizmetler çok daha güzel olacak. Süratle kentsel dönüşümler, değişimler yapacağız. Şanlıurfa'yı bu peygamberler şehrini modern bir şehir haline getirmeye hazır mıyız?''

 

''Türkiye'nin batısını, kuzeyini ve Orta Anadolu'yu GAP üzerinden Ortadoğu'ya bağlayan yolu Habur'a kadar uzatıyoruz. Bu yolun Suruç-Şanlıurfa kesiminin 25 kilometrelik bağlantı yolunu hizmete sunuyoruz. Şanlıurfa-Hilvan arasındaki 50 kilometrelik bölünmüş yolu, Diyarbakır-Siverek arasındaki 30 kilometrelik bölünmüş yolu ve Maden köprüsü de hizmete açıyoruz'' diye konuştu.

 

Şanlıurfa'nın merkez ve ilçelerinde tamamlanan 91 eğitim kurumunun da açılışını yapacağını dile getiren Erdoğan, tarım, sanayi, kültür gibi alanlarda da önemli hizmet ve yatırımları resmi olarak Şanlıurfa'ya bugün kazandıracaklarını söyledi.

 

Balıklı Göle su getirme sorununu gidermek için başlatılan projenin birinci kısım ihalisinin tamamlandığını kaydeden Erdoğan, Akçakale Sınır Kapısı'nın medornizasyonu için imar tadilatı çalışmalarının başladığını, Mürşitpınar Sınır Kapısı ile ilgili çalışmaların da devam ettiğini anlattı.

 

Sınır kapılarındaki gelişmelerin ''Suriye'deki sıkıntılı durumun'' aşılması halinde yaşanacağını belirten Erdoğan, Şanlıurfa'nın sosyal destek projelerinden en büyük desteği aldığını bildirdi.

 

SODES projelerinin yaygınlaştırılacağını, ulaştırma, özellikle tarım ve enerji yatırımlarının hızla devam edeceğini kaydeden Başbakan Erdoğan, ''Türkiye büyüdükçe Şanlıurfa'nın üretimine yansıyor. Şanlıurfa'nın sorunlarını biliyoruz, etap etap çözeceğiz. GAP'ı tamamlayarak Şanlıurfa merkez olmak üzere, bu bölgeyi tarihte olduğu gibi yeniden dünyanın tarım merkezi haline getireceğiz'' dedi.  

 

SANDIKLARI AK PARTİ'YLE PATLATALIM

Başbakan Erdoğan, tarım ve hayvancılıkta verilen destekleri anlattı, bu alanlarda faaliyet gösterenlere verilen kredilerin faiz oranlarındaki düşüşe dikkati çekti.

 

Sulama projeleriyle Şanlıurfa'nın tarım alanlarının önemli bir bölümünün suya kavuşturulduğunu dile getiren Erdoğan, sulama projelerine ilişkin bilgiler verdi. Erdoğan, kentteki tarihi eserleri restore ederek hizmete açtıkları kaydetti.

 

Seçime 23 gün kaldığını anımsatan Erdoğan, ''23 gün geceli gündüzlü kapı kapı dolaşmaya var mıyız, duyduklarımızı duymayanlara iletmeye var mıyız, bilmeyenlere duyurmaya var mıyız? Ben arkadaşlarımla il il dolaşıyorum. İstiyorum ki siz kardeşlerim de dolaşın. Hep beraber sandıkları 12 Haziran akşamında AK Parti'yle patlatalım'' dedi.

 

Mitinge katılanlarla, her miting sonunda tekrarlanan yemini seslendiren Erdoğan, sözlerini Şanlıurfa AK Parti İl Teşkilatının sloganı “12’de 12” yi kastederek, ''12'de 12 diyorum'' ifadesiyle bitirdi.

 

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ!....

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.