banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Erdoğan talimatı verdi vekiller harekete geçti!

Referandumu da düşünmediklerini açıkladı. Başkent kulislerinde yeni yerel seçim tarihinin 17 Kasım 2013 olabileceği konuşuluyor.

GÜL'DEN REFERANDUM VETOSU

Referandum için sandık başına gidilmeyecek. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anayasa değişikliğini Meclise iade etmesinin gerekçelerini anlattı. Hava şartlarına dikkat çekti.

KÖŞK'ÜN GEREKÇESİ KIŞ ŞARTLARI

Abdullah Gül, "kış gününde sadece bundan dolayı bütün milleti, herkesi sandık başına taşımanın bir anlamının olmadığını zaten herkes görüyor. Dolayısıyla herhalde halkın da herkesin de beklediği şey buydu. Onun için Meclis'e tekrar gönderdim. Artık TBMM'nin, siyasi partilerin bileceği bir şey" dedi.

"ATILAN İMZALARIN ARKASINDA DURULMADI"

Gül'ün referanduma gerek yok demesinin ardından gözler Hükümet kanadına çevrildi. Başbakan Erdoğan, Çankaya Köşkü'nden gelen vetoyu Azerbaycan dönüşünden sonra bir kez daha değerlendirdi.

ERDOĞAN'DAN VEKİLLERE SİTEM

Erdoğan, Meclis'te verilen fire karşısında milletvekillerine de sitem etti: “Eğer herkes attığı imzaya sahip çıkmış olsaydı netice böyle olamayacaktı. Bu tabi üzücü bir tablodur. Ve ben bunun fitneye nifağa vesile olmasına da vesile olmak istemem ama siyaseti biz böyle anlamıyoruz. Eğer biz bir yere imza attıysak mezara kadar onun arkasında durmalıyız. Pazara kadar değil."

"REFERANDUMU DÜŞÜNMÜYORUZ"

Peki bundan sonra ne olacak? Hükümet referandum seçeneğine sıcak bakmıyor; Meclis'te uzlaşma aranacak. Tarih konusunda da değişiklik sinyali verildi.

AK Parti Grup Başkan Vekili Nurettin Canikli tarih konusunda şöyle konuştu; "Bunun temel amacı, ilk mahalli seçimlerin kış şartlarından kurtarılıp daha rahat bir ortamda yapılmasını temin etmek amacıyla son bahar ayları, yani ekim ya da kasım aylarına alınması."

"CHP OLMAZSA MHP İLE"

Hükümet, öncelikle muhalafetin nabzını tutacak. CHP'nin destek vermemesi durumunda yasa yine MHP ile çıkarılmaya çalışılacak.

YENİ SEÇİM TARİHİ 17 KASIM 2013

Başkent kulislerinde yeni yerel seçim tarihi nin 17 Kasım 2013 olabileceği konuşuluyor.

Tartışmalar Meclis'in de gündemindeydi. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, MHP ve CHP'yi ziyaret etmek için harekete geçti. AK Parti, MHP'ye herhangi bir tarih önerisi götürmedi. MHP 27 Ekim 2013 tarihinde ısrar etti.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş CHP'den gelecek yeni tarih teklifine yeşil ışık yaktı. CHP'nin teklifini MHP'ye götüreceklerini açıkladı.

CHP kanadı ise kapıları kapatmadı. AK Parti ile yapılacak görüşmeyi bekliyor.

Günün sonunda Meclis Başkanı Cemil Çiçek'ten de bir yorum geldi. Çiçek, düzenlemenin meclisten kısa sürede geçirilmesini istedi ve "gündem uzun süre bu konuyla meşgul edilmesin" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.