banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Tomas Wiesner Qazim Laçi Kaan Kairinen

Erdoğan Obama'ya 'Suriye'ye girelim' demiş!
DEBKA sitesi, Başbakan Erdoğan’ın, Başkan Obama’yı birkaç defa telefonla arayarak, Türk jetinin düşürülmesinin Suriye’ye saldırı için mükemmel bir fırsat sağladığını kuvvetli bir şekilde savunduğunu, Obama’nın ise, Suriye’de doğrudan bir ABD müdahalesi için henüz zamanın gelmediği yanıtını verdiğini iddia etti.
İsrail’in istihbarat kuruluşlarına yakınlığıyla bilinen DEBKA sitesi, Başbakan Erdoğan’ın, Başkan Obama’yı birkaç defa telefonla arayarak, Türk jetinin düşürülmesi olayının Suriye’ye saldırı için mükemmel bir fırsat sağladığını söylediğini, ancak Obama’nın, bu talebi reddettiğini ileri sürdü.
DEBKA sitesi, askeri ve istihbarat sitesine dayandırdığı haberinde, Washington’un Suriye’nin iktidar rejimine karşı saldırı için bir birleşmeyi görmezden geldiğini ve böyle bir müttefik olma talebinin, Türk jetinin Suriye tarafından düşürülmesinin ardından 26 Haziran’da Başbakan Erdoğan’dan geldiğini iddia etti.
Haberde, Erdoğan’ın, Başkan Obama’yı birkaç defa telefonla arayarak, Türk jetinin düşürülmesinin Batı-Müslüman-Arap saldırısı için mükemmel bir fırsat sağladığını kuvvetli bir şekilde savunduğunu Obama’nın ise, Suriye’de doğrudan bir ABD müdahalesi için zamanın henüz gelmediği yanıtını verdiği öne sürüldü.
Obama’nın ayrıca, Suriye’de ABD, İngiltere, Türkiye ve Fransa tarafından yürütülen gizli operasyonların devam etmesi gerektiğini söylediği belirtilen haberde, Erdoğan’ın ise, gizli operasyonların ne Suriye’de dökülen kanı ne de Esad rejimini sonlandırmayacağını, sadece Amerikan ordusunun açık eyleminin, lojistik ve askeri kapasitesinin işe yarayabileceğini ve ABD olmadan Türkiye’nin, kendi kendine ileriye gitmek için zorlanacağını söylediği iddia edildi.
DEBKA ayrıca, bu olayın da ABD başkanıyla yakın dost olmasına karşın Başbakan Erdoğan’ın, Suriye konusunda İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu'nun İran meselesiyle aynı noktada olduğu görüşünü savundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.