banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye

Erdoğan kaç vekili sildi?

Başbakan Erdoğanın, Bize acı çektirenlerle yola devam etmeyiz dediği devamsız vekil sayısı AK Parti TBMM Grup Yönetiminin hazırladığı karneye göre yirmi... Bu vekiller 2011deki seçimlerde aday olamayacak..

Tayyip Erdoğanın, Lübnan dönüşünde uçakta gazetecilere yaptığı Meclise devamsızlık yapanlar elenecektir. Mecliste 336 kişi olacaksın, yeri gelecek toplantı yeter sayısı olmayacak. Bize bu acıyı çektirenlerle yola devam etmeyiz açıklamasından sonra gözler, AK Parti TBMM Grup Yönetiminin hazırladığı vekil karnelerine çevrildi.

Milletvekillerinin Meclise devam çizelgelerini ve performans göstergelerini tutan AK Parti grup başkanvekilleri, isim açıklamıyor ancak 20ye yakın milletvekilinin kronik devamsızlık tutumu nedeniyle Haziran 2011de yapılacak genel seçimlerde listeye alınmaması bekleniyor.

Buna göre Bakanlar Kurulu, parti yönetimi, TBMM yönetimi ve komisyonlarda görev almadıkları halde yasama çalışmalarına katılmayanlar parlamento dışı kalacaklar.

ÜÇ KRİTER
Meclise devam kriterinin yanında önemli yasama faaliyetlerinde sergilenen performansları da göz önüne alan AK Parti Grup Yönetimi, somut verileri güncelliyor. AK Parti milletvekili listeleri oluşturulurken gözetilecek 3 kriter ise şöyle belirlendi:

22 Temmuz 2007 seçimlerinden sonra geçen yaklaşık 3.5 yıllık dönemde ortaya konulan siyasi performans.

TBMMde, Mayıs 2010da kabul edilen anayasa değişikliği oylamaları sırasında ortaya konan tutum.

TBMMnin son dönemi olan Ekimden bu yana yasama faaliyetlerine gösterilen ilgi.

GEZİ YASAĞI
Başbakan Erdoğan, hafta içinde parti genel merkezinde düzenlediği grup toplantısında Yurtdışına çıkışlarda benden izin alınacak talimatı verince, milletvekillerinin yurtdışı gezilerine de kısıtlama getirildi. Erdoğan, milletvekilleriyle yaptığı toplantıda, Meclis Genel Kurulunda yaşanan karar yeter sayısı sorununun aşılması gerektiğinin altını çizerek, Çıkarmamız gereken 10-12 yasa var. O zaman Meclise devamlılığı sağlayıp 12 Marta kadar bu yasaları çıkaracağız demişti.

TBMMde devamlığı sağlamak için bakanların ve milletvekillerinin yurtdışı gezilerinin kısıtlanması talimatı veren Erdoğan, bakanların bile yurtdışına çıkarken kendisine danışacağını vurguladı. Seyahat sınırlaması nedeni ile İnsan Hakları Komisyonunun Endonezyaya yapacağı ziyaret iptal edildi. TBMM Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı Yaşar Yakış da üç ülkeyi kapsayan gezi programından vazgeçti. TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl de Brüksel ziyaretini erteledi.

Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.