banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç MHP ABD

Erdoğan istedi, İbo çekildi

Başbakan Erdoğan devreye girdi, İbrahim Tatlıses Başbakanı kırmamak için seçime girmekten vazgeçti’

 

Hizmet Gazetesinden Faruk Deveci’nin haberine göre; Şanlıurfalı sanatçı İbrahim Tatlıses’in Bağımsız Milletvekili adaylığından çekilmesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ricasının etkili olduğu ortaya çıktı.

 

YSK’ya aday listelerinin teslim edilmesine yaklaşık olarak bir saat kala Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, Ahmet Tatlı'yı telefonla arayarak sağlık durumu nedeniyle İbrahim Tatlıses’in aday gösterilmediğini söyledi. Bunun üzerine Ahmet Tatlı Şanlıurfa'daki avukatlarını arayarak İbrahim Tatlıses'in Şanlıurfa'dan bağımsız adaylık başvurusunu yaptırdı.

 

Tatlıses’in adaylığının duyulması üzerine Ahmet Tatlı’ya destek telefonları yağdı, hatta şu anda aralarında Urfa’dan Bağımsız olarak milletvekili adaylarının da bulunduğu çok sayıda kişi Ahmet Tatlı’yı arayarak İbrahim Tatlıses'e destek olmak amacıyla adaylıktan çekilebileceklerini söylediler.

 

Urfa’dan Almanya’ya telefonla ulaşanlar İbrahim Tatlıses'in bağımsız adaylıktan hiçbir şekilde çekilmemesini istiyordu. Zaten İbrahim Tatlıses ile ailesi de bu konuda çok netti ve bu yüzden de sürenin dolmasına dakikalar kala bağımsız adaylık başvurusu yapılmıştı. Ancak işler sonradan bir anda değişti. Önce Başbakan Erdoğan İbrahim Tatlıses’i telefonla bizzat aradı ve aday olmamasını rica etti. Ardından da kamuoyunun çok yakından tanıdığı 2 şahıs Almanya’ya bizzat giderek Başbakan’ın ricasını yineledi ve ayrıntıları konuştu.  Böylece İbrahim Tatlıses ikna oldu ve başbakanı kırmamak için adaylıktan çekildi.

Haberin devamını okumak için tıklayınız!...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.