banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Erdoğan: İninize girip tezgahı bozacağız

Başbakan 2006'da Ordu'da üniversite kurduklarını belirtti.  Okumaya kitap bulunamadığını,  kendi dönemlerinde ise  çocukların sıralarında kitaplarınıbulduğunu anlattı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz ne dedik, 'Ordu'yu Büyükşehir yapacağız.' Biz kanunu çıkardık, Anamuhalefet Anayasa Mahkemesine gitti. Dedi ki 'Olmaz', 'Olmaz' dedi. Şimdi bu Anamuhalefet, CHP'nin genel müdürü var ya, hangi yüzle Ordu'yagelecek. Yani burada ne diyecek size? 'OrduBüyükşehiri biz daha iyi yönetiriz' mi diyecek. Buna, bu meydanın şunu sorması lazım, 'Sen Ordu'nun Büyükşehir olmasını istemiyordun ki senhangi yüzle geldin buraya.' Bunlar ancak belde belediye başkanlığı yapar, ilçe belediye başkanlığı yapar, il belediye başkanlığı yapar, bunlar anlamazlar büyükşehirden" dedi.

Başbakan Erdoğan, Ordu Cumhuriyet Meydanı'nda toplu açılış törenlerine halka hitap etti. Erdoğan, bugün önce Ünye, ardından Fatsa, şimdi de Ordu merkezde büyük bir açılış coşkuşunu yaşadıklarını, hemşehrileriyle kucaklaştıklarını, hasret giderdiklerini söyledi.

Ordu'nun tamamına ahde vefalarından, coşkularından, heyecanlarından dolayı teşekkür eden Erdoğan, "7 seçimde de siz bize güvediniz, bize inandınız, bize itimat ettiniz. 7 seçimde debize en güçlü şekilde destek verdiniz. Ben biliyorum ki sadece destek vermekle kalmadınız,sadece oy vermekle kalmadınız, sabah akşam bizler için hayır dua ettiniz" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Akkuş'un, Aybastı'nın, Çamaş'ın, Çatalpınar'ın, Çaybaşı'nın ninelerime, teyzelerime,annelerime hayır duaları için teşekkür ediyorum. Fatsalı, Gölküylü, Gülyalılı, Gürgentepeli, İkizceli, Kabadüzlü, Kabataşlı kardeşlerimin, amcalarımın, piri fanilerin, ak sakallı dedelerin seccadeleri üzerinde bizlere dualar ettikleri için teşekkür ediyorum. Korganlı, Kumrulu, Mesudiyeli, Perşembeli, Ulubeyli, Ünyeli çocuklara, gençlere, hanım kardeşlerime duaları için, umutları için, itimatları için şükranlarımı sunuyorum.

Sizin duanızla, sizin itimadınızla, sizin ahde vefanız, sizin desteğinizle Türkiye'yi büyüttük, 11 yılda sadece Ordu'ya 7 katrilyon liralık yatırım yaptık. Yaklaşık rakamlarla veriyorum, sadeceulaştırmada 2 katrilyon lira, orman ve su işlerinde 530 trilyon lira, eğitimde 475 trilyon lira, toplu konutta 363 trilyon lira, aile ve sosyal politiklarda 342 trilyon lira, KÖYDES projesiyle235 trilyon lira, enerjide 176 trilyon lira, toplam 11 yılda 7 katrilyon lira tutarında Ordumuzayatırım yaptık."

Ordu'ya 2 bin 157 yeni derslik inşa ettiklerini anlatan Erdoğan, "Ordumuzda üniversite var mıydı? Biz söz verdik ve 2006'da Ordumuza üniversiteyi kurduk. Kardeşlerim, sevgiligençler, anneler, babalar, okumaya kitap bulamıyorduk, kitap. Kırtasiyeciye giderdik,kitaplarımızı bulamazdık. Bunu bilerek ne yaptık? Dedik her yıl ilköğretimde, ortaöğretimdesıraların üzerinde okullar açılırken kitaplarınızı bulacaksınız. Ücretsiz olarak 11 yıldır kitaplarıveriyor muyuz? Türkiye'nin dört bir yanında yavrularımıza bunu veriyor muyuz?" diye konuştu.

Fatih Projesi'ni başlattıklarına işaret eden Erdoğan, "Artık tablet bilgisayarlarla yavrularımızokula gitmeye başlıyor. Kısmen okullarımıza dağıttık ve inşallah 3 yıl içerisinde 10 milyonu aşkın ihaleyi yapıp, bütün okullarımızda akıllı tahtalar, bilgisayarlarla, tüm donanımlarıylaberaber eğitim sistemimizi güçlü hale getiriyoruz" dedi.

Erdoğan, "Gençler sizlere sesleniyorum, biz geldiğimizde üniversite bursu neydi biliyor musunuz? 45 liracık. Biz bunu 280 liraya çıkardık. 1 Ocak'tan itibaren bunu 300 lira yapıyoruz. Kredi Yurtlar Kurumunda kalanlar bir de beslenme yardımı alıyorlar. Bu 200 liraydı,şimdi tabii bu da artıyor" ifadesini kullandı.

"Ferhat olanın, Şirin'e aşkı olanın gerçekleştirdiği bu olur"

Ordu'da sağlıkta da yeni bir adım attıklarını bildiren Erdoğan, kamu özel ortaklığı finansmanmodeliyle 258 trilyona mal olacak 600 yataklı şehir hastanesini kuracaklarını ifade etti.

Toplu konutta Ordu'da 3 bin 653 konut üreterek, Orduluları modern hayatın konforuylatanıştırdıklarını belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Karadeniz sahil yolu biz geldiğimizde yüzde 35'ti, biz tamamladık. Şimdi Ünye-Fatsa arasında iki tünel. Bir saatlik yol şimdi 5 dakikaya, 10 dakikaya düştü. Hizmet budur, laflahizmet olmaz, sözle hizmet olmaz. Gerçekten idealleri olanın, millete hizmet aşkıyla yananın, Ferhat olanın, Şirin'e aşkı olanın işte gerçekleştirdiği bu olur. Biz dağları dele dele geliyoruz.İnşallah Ordulu kardeşlerimiz, bu bölgede, adeta tüneller bölgesi, sadece burada 12 tünel vardı 14 oldu. Ama Samsun'dan Sarp'a 42 tünel. Burada yaptığımız yatırımlarla hamdolsun bir taraftan Karadeniz sahil yolunda denizi seyrediyoruz, tünellerden geçerken de o yeşilinbütün çeşitlerini izliyoruz.

Sizlerin bu heyecanı, heyecanımıza farklı güç katıyor sizin bu coşkunuz bize farklı coşku katıyor. İnşallah 30 Mart bir milat olacak bunu görüyorum. İnşallah yeni bir Ordu, gerekmerkezi yönetimiyle, gerek büyükşehriyle yeni bir Ordu. Biz ne dedik, 'Ordu'yu büyükşehiryapacağız.' Dediler ki 'Olmaz.' Biz kanunu çıkardık, Anamuhalefet Anayasa Mahkemesine gitti. Dedi ki 'Olmaz', 'Olmaz' dedi. Şimdi bu Anamuhalefet, CHP'nin genel müdürü var ya, hangi yüzle Ordu'ya gelecek. Yani burada ne diyecek size? 'Ordu Büyükşehiri biz daha iyi yönetiriz' mi diyecek. Buna, bu meydanın şunu sorması lazım, 'Sen Ordu'nun büyükşehirolmasını istemiyordun ki sen hangi yüzle geldin buraya.' Bunlar ancak belde belediye başkanlığı yapar, ilçe belediye başkanlığı yapar, il belediye başkanlığı yapar, bunlaranlamazlar büyükşehirden."

Erdoğan konuşmasında satır başları ile şunları söyledi

Erdoğan: "Benim Genel Başkan Yardımcım ile ilgili, son derece temiz, namuslu bir insanlailgili, ahlaksız bir filmden kare alıyorlar, onu servis ediyorlar. Bu alçaklıktır, bu şerefsizliktir, bu namussuzluktur. Hem dindarım diyeceksin hem de gözünü kırpmadan üstelik de en iğrençşekilde masum insanlara iftira atacaksın. Yazırlar olsun. Ne yaparsanız yapın bu dine zerre kadar zarar veremeyeceksiniz. Bu din azizdir, kitabımız korunmuştur. Bu alçaklıkları yapanları, bunlara sahip çıkanları bunlara kol kanat gerenleri tek tek bulacak, hukuk önüne çıkaracağız. Devlette paralel bir yapı olamaz."

-Biz çok badireler atlattık, bizden sizin emanetinizi almak istediler, biz sizin emanetinizi vermedik.

-Yıllarca bu milleti adam yerine koymadılar, aşağıladılar,  sakallı, dindar dediler, türkü şiir okuyor dediler ama siz sandıkta cevabını verdiniz.

-Otobüsleri ayıracaklar dediler, başörtülü kardeşlerimizi üniversite kapısında ağlattılar, bizhep sabrettik, üllke gerilme girmesin dedik. Ama sonunda başörtülü yavrularım artık okullaragidiyor.

-Anormallerini iktidarı CHP-MHP iktidarıdır.  Biz acele etmeden, dikkatle yavaş yavaşülkemizi arzu edilen yere doğru götürüyoruz.  Hedef 2023'te ilk onun içerisine girmektir.

-Şimdi bir yolsuzluk çıkardılar. Bu hükümete yönelik operasyon diye düşündüler. Ama bununhedefi millete yönelik operasyondur.  Dün bütçe müzakerelerinin son günüydü.  Muhalefetin tamamı  bütçenin reddine 117 oyla ret verdi. İktidar ise 318 oyla bütçeye sahip çıktı.

-Bütçe oylamasına katılmadılar,  takımı yok, sahaya sürecek adamı yok, bunların ellerine 5 koyun versen onu kaybederler. Şimdi yolsuzluk iddiasıyla parsa topluyorlar.

-Göreve geldiğimizde bütçe 379 milyar dolar iken bugün bunu üçe katladık. Görev sürelerini tamamalayamadılar bırakıp gittiler bize de 23.5 milyar dolar borç bıraktılar. Biz bugün IMF borcunu kapattık borç verecek hale geldik.

ORTADA ÇOK BÜYÜK İHANET VAR
Biz göreve geldiğimizde Halk Bank zarardaydı, aldık kara geçirdik. En saygın bankalardanbiri haline geldi. Kendi pastalarına devletin bankasını alet etmek istemediler. Rantlarını kaybettikleri için Türkiye'ye böyle çirkin komple kuruyorlar Türkiye'deki maşalar tarafından. Ortada çok büyük ihanet var. Bu ihanetin hesabını yargı yoluyla soracağız. Bu ajanlığın hesabını sandıklar, yargıyla soracağız. Hiçbir güç dışarıdan benim ülkemde ameliyat yapamaz. Geçti o günler artık.

ALÇAKLIK, ŞEREFSİZLİK
Çok değerli bir şahsiyet için ahlaksız bir filmden kare alınıyor iftira atılıyor. Bu alçaklıktır, şerefsizliktir, ahlaksızlıktır. Hem dindarım diyeceksin hem de gözünü kırpmadan masuminsanlar iftira atacaksın. Yazıklar olsun!
Devlette paralele bir yapı olmaz. İninize gireceğiz didik didik edeceğiz.

ÇOK KİRLİ BİR İTTİFAK KURDULAR
Çok kirli bir ittifak kurdular. Yurt içi yurt dışı o malum çevrelere bakın. Bunlar eskiden bir araya gelemezlerdi. Şimdi ortak hareket ediyorlar hükümete karşı
Siz bu oyunu bozarsınız, bozacaksınız inanıyorum. Türkiye'yi karanlıktan temizleyeceğiz. Büyüyen Türkiye'den rahatsız olanların inşallah hevesleri kursaklarından kalacak
Sevgi Ordulular biz hizmet için geldik. Sadece 3 ay içinde 11 şehrimizi 11,5 milyar liralıkhizmet sunduk. Asya ile Avrupa'yı birbirine bağladık. Ortalama günde Marmaray'da giden gelenlerin sayısı 300 bin. Şimdi yeni bir adım daha attık, yeni bir tünel yaptık. Oradan daarabalar geçecek. 3. köprüyü de kuruyoruz, 5 tane karşılıklı şerit. Bunların çıldırması bundan. Bunlara rağmen bunları yapacağız. Ankara'da yeni yatırımları hizmete açtık. Milletimizlebuluşturduk

Kaynak: Haber7

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.