banner2
Öne Çıkanlar toz Sugeldi Douglas Tanquee Trendyol 1. Lig Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy

Erdoğan ile Fakıbaba arasındaki farkı bulun!...

Şanlıurfa’da, Ramazan bayramı dolayısıyla Recep Tayyip Erdoğan ve A. Eşref Fakıbaba bilboardlara verdikleri kutlama mesajı ilginç bir ayrıntıyı gün yüzüne çıkardı.

 

Şanlıurfa’da, Ramazan bayramı dolayısıyla AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Şanlıurfa Belediye Başkanı A. Eşref Fakıbaba bilboardlara kutlama mesajı verdiler. Verilen mesaj ilginç bir ayrıtıyı gözler önüne serdi. o ayrıntı kamuoyunda tartışılıyor.

 

Başkan Ahmet Eşref Fakıbaba “Hep birlikte Nice Bayramlara…” spotuyla birlikte “BayramıNIZ Kutlu olsun” derken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise “Özümüz bir Sözümüz bir, Acımız bir, Sevincimiz bir.” Spotuyla "BayramıMIZ Kutlu olsun” diyor.

 

Yanyana verilen ilanı gören vatandaşlar; “Fakıbaba kendini, Ramazan bayramını kutlarken BAYRAMINIZ diyerek, bayramı kutlayandan ötekileştirirken, Başbakan Erdoğan ise BAYRAMIMIZ diyerek bayramı sahiplenen bir mesaj veriyor” dediler.

 

UZMANLARIN DİLİYLE “REKLAM NASIL VERİLİR?”

İnsanların dikkatini çekmek için bir çok araç ve yöntem bulunmaktadır. Görsel veya işitsel öğeleri verilen reklam mesaj üzerine yoğunlaştırmamız gerekmektedir, bu amaçla iletşim basit ve anlaşılır olmalıdır. Tanıtım verirken amaçlara ve hedeflere yönelik bir strateji oluşturmamız gerekir, buna göre;  hedef kitle, bu çalışmanın amacı, ürün veya hizmet avantajı, ürün veya hizmet üstünlüğünün nedenleri, ürünün, hizmetin  ve işletmenizin kişiliği göz önünde bulunarak oluşturulmalıdır.

 

Satış ve pazarlama taktiklerinin ana teması, reklam stratejisi ve ürünün pazarlaması, diğer rakip ürünlere tercih edilme sebepleri ve ayırıcı özellikleri üzerine inşa edilmelidir. Hedef kitle ve pazar payı, yapılacak stratejinde en belirleyici etkenlerden biridir.

 

Hedef Pazar ve kitle ise, ürünle ve hizmetle var olan ilişkisi açısından şu şekilde sınıflandırılabilir:

 

— Ürünü ve hizmeti kullanmayanlar,

— Ürünü ve hizmeti hiç kullanmamış ve hiç kullanmayacak olanlar,

— Ürünün ve hizmetin farkında olmayanlar ancak geleceğin olması muhtemel alıcıları.

 

Reklam verirken iletişimin en güçlü kaynaklarını kullanılır, bu nedenle bir tanıtım kampanyası için slogan başarının parmak izidir. Slogan, bir ürünün, markanın ve hizmetin iddiasını ve felsefesini ortaya koyan ve hisleri tetikleyen en önemli iletişim araçlarından biridir. Bu sayede işletmenizin prestijini de tanıtım verirken ön plana çıkarmış olursunuz.

 

Bir reklamı verirken, ürünün, hizmetin ve markanın tanıtımda kullanılacak sloganlar kalıcılığı sağlamada çok büyük önem taşır. Diğer taraftan işletmenizi, ürününüzü ve hizmetinizi iyi bir şekilde tanımlamanız ve hedeflerinizi ortaya koyabilmiş olmanız gerekir. Böylece reklam vermenizin size getireceği gerçek faydaları ortaya çıkarmış olacaksınız.

 www.balikligol.com / Özel Haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.