banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Suruç Şanlıurfa Balıklıgöl

Erdoğan: Evet de Kazandı Hayır da Kazandı

Başbakan Erdoğan, partisinin İstanbul il başkanlığındda kutlamaları kabul ediyor.. Kalabalık bir partili grubu tarafından karşılanan Erdoğan, sonuçlarla ilgili ilk değerlendirmede bulunuyor.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığına giren Erdoğan yüzde 58,05lik bir oranla referandumdan evet çıkmasını değerlendiriyor..

AK Parti İstanbul il başkanlığında Erdoğan bir konuşma yapıyor.

Başbakan Erdoğan, konuşmasına sevgili vatandaşlarım diyerek başladı. Ramazan Bayramını kutladı. Türkiyenin Ramazan Bayramından sonra demokrasi bayramından da alnının akıyla çıkmıştır. Anayasa Değişikliği için gerekli olan yüzde 50nin üzerinde evet oyu çıkmıştır. Bu sonucun vatandaşlarımız ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum.

Öncelikle referandumun ülke genelinde huzur içinde gerçekleşmesinden dolayı memnuniyet duyuyorum. Halk oylamasında sergilenen demokratik olgunluk takdire şayandır. Halk oylamasında görev alan güvenlik görevlilerinden sağlık ve tüm çalışanlara teşekkürlerimi sunuyorum.

İleri demokrasi ve hukukun üstünlüğü çıtasını el birliği ile yükseltmiş bulunuyoruz. Özgür irademizle özgürlüğün ve adaletin meşalesini birlikte tutuşturduk.  Halk oylamasında milletimizin iradesi tecelli etmiştir.

 Hayır diyenlerin de Evet diyenlerin de sandığa gitmeyenlerin iradesi de saygındır Hiçbirini görmezden gelme hakkına sahip değiliz.

12 Eylülde kazanan demokrasi olmuştur. Demokrasiye olan inanç ve güven bir kez daha ortaya çıkmıştır. Her türlü sorunun çözüm yerinin demokrasi olduğu ortaya konmuştur. Milli iradenin gücü bugün kat be kat artmıştır.

bugün Evet diyenler de hayır diyenler de kazanmıştır. Demokrasi ve özgürlük hakkı herkes içindir. Bugün bu akşam kaybeden darbeci anlayış olmuştur. 12 Eylül Günü demokrasi tarihine bir dönüm noktası olarak geçmiştir. Hep bununla anılacaktır. Darbe ananayası ile anılan 12 Eylül tarihi yine aynı tarihle tarihe karışmıştır. Vesayet rejimi tarihe karışacaktır.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Demokrasinin gücü, siyasetin gücü, milli iradenin gücü bugün kat be kat artmıştır

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Evet diyenlerin iradesi de hayır diyenlerin iradesi de sandığa gitmeyenlerin tercihi de saygı değerdir. Hiç kimsenin bu iradeyi küçümseme, yok sayma, görmezden gelme hakkı yoktur, olamaz dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İleri demokrasi ve hukukun üstünlüğü mücadelemizde tarihi bir eşiği milletçe aşmış bulunuyoruz. Ne mutlu bizlere ki demokrasinin, hukukun, adaletin çıtasını el birliğiyle yükseltmiş bulunuyoruz dedi. 

Erdoğan, Anayasa değişikliğinin bir Ak Parti projesi olmadığını bunun bir devlet projesi olduğunu belirterek Muhalefet partilerinden birinin bu olayı bir güven oylaması olarak değerlendirdi. Bugün Türkiye karanlıktan aydınlığa çıkışın ilk gündür.  Bugün ortaya konan siyasi irade farklı siyasi görüşte olan insanların inandığı doğrulara verdiği desteğin sonucudur.

Kalbinin sesini dinleyerek bu değişikliğe onay veren her bir vatandaşımı gönülden kutluyorum. Bu anayasa değişikliğine destek veren CHP ve MHPli kardeşlerimi kutluyorum. BDPli kardeşlerimi tehditlere aldırmadan sandığa giden kardeşlerimi kutluyorum. Saadet Partili, Bağımsız ülkücü kardeşlerimi kutluyorum.

Haber7.com

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.