banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Erdoğan, erken yerel seçimin tarihini verdi

Kızılcahamam Kampı, son yıllarda AK Parti'nin kritik konuları kapalı kapılar ardında görüştüğü ve bunları sonuçlandırdığı mekan olarak biline geldi. Bu kez de kritik konular, yine Kızılcahamam Kampında karara bağlandı. Bu kararlardan birisi de erken yerel seçimler.

Meclis’te 2014 yılında yapılacak yerel seçimlerin mevsim şartlarından dolayı öne alınması yolundaki girişimler, AK Parti ve MHP’nin yeterince sahip çıkamaması sonucu Meclis’teki oylamada referanduma gitmeyi gerektirecek bir sonuçla çıkmıştı.

Bundan dolayı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Meclis’teki bütün partilerin beklentileri doğrultusunda Anayasa değişikliği kararını onaylayıp referandum yolunu açma yerine Meclis’e iade yolunu seçmişti. Gül’ün Meclis tarihine en çok alkışlanan kararı olarak geçen vetosunun ardından partiler arasında yapılan girişimler sonuç vermedi.

MHP 31 Ekim’de CHP ise daha önce gündeme getirdiği tarihte ısrar edince tarih konusunda net bir tavrı bulunmayan AK Parti, bu kez “havanda su dövüleceği”ni gördüğü için işi oluruna bırakmış göründü.

AK Parti’nin seçimlerin zamanında yapılması yolundaki tavrının netleştiği de Kızılcahamam Kampında ortaya çıktı. Başbakan Erdoğan, bu yoldaki işaret fişeğini kampın açış konuşmasında yaptı. Erdoğan, "Önümüzde çok hassas 3 yıl var. 2014'teki yerel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimiyle 2015'teki milletvekili seçimi sadece partimiz için değil ülkemiz için büyük önem taşıyor" diyerek yerel seçimlerin zamanında yapılacağını dile getirmiş oldu.

Parlamentoda AK Parti, CHP ve MHP arasında yürütülen çalışmalarda tam bir mutabakat çıkmazda, erken yerel seçimlerin mevsim şartlarından dolayı 5 ay öne alınması fikri iktidar partisinin gündeminden düşmüş olacak.

ROTAHABER

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.