banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Urfa Balıklıgöl Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Erdoğan, darbeciler onu hesaplayamadı

15 Temmuz ABD destekli darbe girişiminde, 4’üncü Ana Jet Üs Komutanlığından F16'ların havalanmasını engellemeye çalışırken 9 kişinin hayatını kaybettiği Ankara’nın Kazan ilçesini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazan Belediyesi önünde halka hitap etti.

Ziyarette Cumhurbaşkanı Erdoğan’a eşi Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Ankara Valisi Ercan Topaca, Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaarslan ve bazı milletvekilleri de eşlik etti.

15 Temmuz alçak darbe girişiminin en onurlu ve en haysiyetli mücadelesini veren ilçelerden birinin de Kazan olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Mürted Üssü'nü sizler burada gerektiği şekilde hesaba çektiniz. İnanıyorum ki sizlerin o onurlu direnişiniz, sizlerin o haysiyetli direnişiniz, sizlerin o şehadete yürüyüşünüz, sizlerin o demokrasiye sahip çıkışınız, bu dünyada bir örnek teşkil etmiştir.” dedi.

“Sizler dünyaya millet olmanın dersini verdiniz, birileri anlamasa da Birileri Fetullahçı Terör Örgütü'nün başına da vagonlarına da sahip çıksa da sizler onlara gereken dersi verdiniz.” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ mensupları ile ilgili olarak şunları söyledi:

“Şimdi kaçıyorlar, kaçacak delik arıyorlar. Nereye kaçarlarsa kaçsınlar, onlar kaçacak biz kovalayacağız. Bu dünyada biz, ebedi alemde de Rabbim onlara bunun hesabını soracaktır. 241 şehidimizin, 2 bin 194 gazimizin hesabını soracaktır. Sadece bunlar mı? 40 yılı aşkın süredir bu milleti nasıl aldattıklarının hesabını soracaktır. Tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet olanlara bunun hesabını soracaktır.”

Daha önce Gezi olaylarını düzenleyen, 17-25 Aralık yargı ve polis darbesini yapmaya çalışan yapının son olarak 15 Temmuz'da, bir azınlık üniformalıyla darbe girişimi yapmaya kalkıştıklarına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

“Ama bir şeyi hesap edemediler, bu asil millet ayağa kalkarsa ne olur? Bunun hesabını yapmadılar. Bunlar zannettiler ki F-16'larla durdurulur. Bunlar zannettiler ki helikopterler, helikopterle durdurulur, tanklarla durdurulur, toplarla durdurulur, silahlarla durdurulur. Ama bunlar bir şeyi unuttular, tüm bunların karşısında bu asil millet kendisini ortaya koyarsa ne olur bunu düşünmediler. Şimdi Kazan'da 9 şehidimiz var, 90'ı aşkın gazimiz var. Bunu hesap etmediler. Cumhurbaşkanlığı Külliyesinin etrafında 29 şehidimiz, 36 gazimiz var. Bunların hepsi Cumhurbaşkanlığının etrafını kuşattılar. Ama bunlar bunu da hesap etmediler. Özel Kuvvetler'de 56 şehidimiz var ve onları alçakça, insafsızca, bu milletin paralarıyla alınmış F-16'larla, helikopterlerle bombalayarak vurdular.”

Milletvekillerinin parlamentoda yerlerini alarak seslerini yükselttiklerini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dünyada bazı ülkeler vardı ki hala bunu benim bir oyunum olarak göstermeye çalışıyordu. Nasıl oluyor da ölüm için bir oyun tezgahlıyorsunuz? kendiniz ölüme gidiyorsunuz, nasıl oluyor bu iş? Arkamızdan helikopterler, uçaklar geliyor, nasıl oluyor bu iş? İşte bunlar bizi tanıyamadılar, tanıyamayacaklar. Bizler Allah'ın izniyle ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırdığımızda bunlar dünyanın ne olduğunu çok daha iyi görecekler.” dedi.

Kanal İstanbul için de ihale sürecinin başlayacağını ve 2018'de dünyanın bir numaralı havalimanının 90 milyon yolcu kapasiteli ilk etabının açılışının yapılacağını sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Zaten buna tahammül edemiyorlar, bunu hazmedemiyorlar. Bundan dolayı çatlıyor, patlıyorlar. 'Niye kıskanıyorsunuz? Çalışın sizin de olsun' diyoruz onlara. Çalışıyoruz, koşturuyoruz, oluyor, daha da olacak. İnşallah eğitim sisteminde, sağlık sisteminde muasır ülkelerin üzerine çıkıyoruz, çıkacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazanlılara hitaben yaptığı konuşmasının ardından Kazan Belediye Başkanlığını ziyaret etti. (İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.