banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Urfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Erdoğan, Çankayanın rakipsiz adayı

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Başbakan Erdoğanın Cumhurbaşkanlığına aday olursa rakip tanımayacağını iddia etti: Aday olursa ilk turda yüzde 50den fazla oy alarak seçilir...

AKPnin önemli isimlerinden Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Başbakan Tayyip Erdoğanın rakipsiz Cumhurbaşkanı adayı olduğunu söyledi. Ergünün çıkışını CHP Genel Başkanvekili Hakku Süha Okay, İki yıl sonraki seçim için falcılık ve fantazi yapıyorlar diye değerlendirirken MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural e Rakipsizse o zaman seçim yapmaya gerek yok. Abdullah Gül kardeşi ile nasıl anlaşacak ona da bakalım. Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmasın dedi.

KanalAya konuşan Bakan Ergün, doğanın Cumhurbaşkanı adaylığını ilk telaffuz eden isim oldu. Erdoğanı en güçlü ve rakipsiz Cumhurbaşkanı adayı diye niteleyen Ergün, Aday olursa ilk turda yüzde 50den fazla oy alarak seçilir dedi. Ergünün gerekçeleri şöyle:

Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçiminde bir doğal lider olarak ve toplumun derinliklerine nüfuz etme kabiliyeti olan ve toplumun derinliklerinde de bu hissiyata karşılık bulan bir lider olarak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde en şanslı aday Recep Tayyip Erdoğan olur, aday olursa eğer. Birinci turda da yüzde 50den fazla oy alarak seçilir, halkın seçtiği bir Cumhurbaşkanı olarak. Yoksa ikinci turda zaten seçilir. Başbakan Erdoğandan bugün itibariyle daha iyi bir aday yok. Bugün itibarıyla daha halka benzeyen, halka yakın, onun derinliklerine nüfuz eden, oradan çok ciddi geri dönüşümler alan, halkın Hah, bu bize benziyor, bizden birisi dediği bu kadar yakın bir lider profili yok. Bu nedenle Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olduğunda en şanslı aday o olur...

Gül için yedi yıl çıkışı

Ergün, geçen 19 Ağustosta Hürriyet gazetesine verdiği demeçte de Cumhurbaşkanlı konusuna girmişti. Abdullah Gülün görev süresinin yedi yıl olduğunu savunan Ergün, Bana göre Gülün görev süresinin 7 yıl olmasının haklı hukuki nedenleri var. Mevcut cumhurbaşkanı 7 yıllığına seçilmişti. Biz düzenlemeyle cumhurbaşkanının görev süresini 5 yıla indirdik. Peki, süreyi 10 yıla çıkarsaydık, o zaman Gülün görev süresi 10 yıla mı çıkacaktı? Eğer süreyi uzatmıyorsan, kısaltamazsın da. demişti. Ergünün bu açıklamasından sonra Başbakan Tayyip

Erdoğandan tepki gördüğü de iddia edilmişti.
CHPli Okay Ergünün açıklamasınıAbdullah Güle meydan okuuyorlar diye yorumladı. Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2012de yapılacağını anımsatan Okay, şöyle konuştu: Bu iki yılda Türkiyede de dünyada da çok şey değişebilir. Referandum sonucunda çıkan oyun Başbakana verilen oy olmadığını kendisi de söyledi. İki yıl sonra yapılacak seçimler için yapılan bu değerlendirme falcılıktır, fantazidir. Ayrıca, Başbakan aday olacaksa AKP mevcut Cumhurbaşkanı Abdullah Gülü siyasetten emekli etmek niyetindedir.

MHP Grup Başkanvekili Vuralın Ergünün iddiasına verdiği ilk tepki, O zaman seçim yapmaya gerek yok şeklinde oldu. Vural, Bakalım Abdullah Gül kardeşi ile nasıl bir anlaşma yapacak dedi. Erginin rakipsiz aday ifadesine Milletin iradesini önemsemeyen, darbeci bir zihniyet diye tepki gösteren Vural, AKP içinde bu konuda bir kavga olduğu için birileri şimdiden ön almaya çalışıyor. Ama dikkat etsinler, Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmasınlar diye konuştu.

Kaynak: Radikal

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.