banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Urfa Balıklıgöl Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Erdoğan bunu da yalanlayacak mı?

İsrail istihbarat sitesi Debka, Çinin Türkiye, Suriye ve İranla askeri ve istihbarat ittifakı kurmak istediğini öne sürerek, önceki gün Şama giden Başbakan Tayyip Erdoğanın da Suriye lideri Beşşar Esadla bu konuyu görüştüğünü iddia etti.

Debka, Çini kastederek, Ortadoğudaki yeni oyuncu Washington ve Kudüsü irkiltti. Askeri kaynaklara göre, 11 Ekim günü Suriye lideri Beşşar Esadla görüşen Türk Başbakan Tayyip Erdoğan arasında Kürt sorunundan çok, Çinin Türkiye, Suriye ve İran ile kurmak istediği askeri ve istihbarat ittifakı konuşuldu diye yazdı.

Başbakan Erdoğanın Çinin katılımından yararlanmak istediğini ileri süren istihbarat sitesi, Çin savaş uçaklarının Anadolu Kartalı tatbikatında boy gösterip İrandan yakıt ikmali yapmasının da son gelişmelerin bir parçası olduğunu savundu.

Debka, Anadolu Kartalı tatbikatına katılmak üzere Türkiyeye gelen Çin Su-27 ve Mig-29 uçaklarının, İranın Birjand kenti yakınlarında bulunan Gayem El Muhammed askeri üssünde yakıt ikmali yaptığını belirterek, Çinli pilotların bu sırada bizzat İran Hava Kuvvetleri Komutanı General Ahmet Migani tarafından ağırlandığını iddia etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.