banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Erdoğan:

 Bayram namazını Sultanahmet Camisinde kılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çıkışta önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin sınırlarının tehdit altında olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, dolayısıyla tüm bu gelişmelere karşı tedbirlerin azami ölçüde alındığını, atılması gereken tüm adımların atıldığını ve ulusal ve uluslararası bazda da hazırlıkların yapıldığını söyledi.

Süleymanşah'la ilgili de açıklamalarda bulunan Erdoğan, orada şuan 40 Mehmetçiğin olduğunu ifade ederek, "Onların kılına herhangi bir şeyin gelmesi halinde silahlı kuvvetlerimiz başta olmak üzere orada atacağımız adımlar malumdur, orada herhangi bir şeyde asla tereddüt etmeyiz, edemeyiz. Güvenli bölge içerisinde Süleyman Şah Türbesinin olmasını da istiyoruz." dedi.

Erdoğan, Türkiye'nin koalisyona katılmasını ise 3 şarta bağladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Üç şey yerine gelmedikçe koalisyonda yer almalıyız. Uçuşa yasak bölge konusu. İkincisi güvenli bölge, tampon bölge demiyorum. Üçüncüsü ise eğit-donat. İstediğimiz bölge içinde Süleyman Şah da yer alıyor.

HDP milletvekillerinin açıklamalarını da değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim için IŞİD neyse PKK de odur" ifadelerini kullandı.

Kobani düşerse çözüm süreci de biter yönündeki söylemlerin hatırlatıldığı Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendileri için çözüm sürecinin sona ermesi diye bir şey olmadığını söyledi. Erdoğan, "Çözüm sürecini sona erdirmek isteyenler bu bedeli ağır öder. Dağlara kaçırılan gençleri tek başına bırakamam. Çözüm sürecini engellemek isteyenler bedelini ödeyecek." dedi.

HDP milletvekillerini eleştirerek, Kobani'ye önem verdikleri kadar bölgeye de önem vermeleri gerektiğini söyledi. Erdoğan, "Kobani'yi ısrarla savunuyorlar da buraları niye savunmuyorlar. Kobani önemli de Güneydoğu önemli değil mi?" diye sordu.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'in, Erdoğan'ın kendisine "Siz haklıydınız" dediği yönündeki sözlerinin hatırlatıldığı Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu konuda eğer Biden bu tür ifadeler kullandıysa Biden benim için tarih olur. Böyle bir şey söylediyse bizden özür dilemesi gerekir.”  ifadelerini kullandı. 






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.