banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Erdoğan Bayraktar; Şanlıurfa'da çarpık yapılaşma bitecek
AK Parti hükümetinin Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar bir dizi temaslarda bulunmak için Şanlıurfa’ya gelerek AK Parti İl Başkanlığında bir toplantı yaparak gündeme dair açıklamalarda bulundu.



AK Parti İl Başkanlığında İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez; “Sayın Bakanımız Şanlıurfa’ya gelerek parti teşkilatımızı ziyaret etti. Kendilerine hoş geldiniz diyorum” dedi.



Güneydoğunun en önemli illerinden ağabey şehir, Peygamberler şehri Şanlıurfa’da çarpık ve gecekondu yapılaşma ile ilgili çalışmalar başlatacaklarını ifade eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar; “AK Parti olarak 2 referandum, 2 mahalli seçim 3 genel seçim olmak üzere toplam 7 seçim yaşadık. Her seçimde de oylarımızı artırdık. Halkın takdirine mazhar olmak kolay bir iş değil. Alicenap Urfalı kardeşlerimiz son seçimde 12 Milletvekilinden 10 tanesini AK Partiye verdi.  Bu tarihten gelen ta Gaznelilerden, Karahanlılardan, Harzemşahlılardan, Osmanlılardan, Türkiye Cumhuriyetin derinliklerini iyi okuyan bir halk olduğunu gösterdi. Bu AK Partiye verilen oy demek değildir. Bu maddi, manevi, moral değerlere verilen oy demektir. Bizim sorumluluğumuz daha da artmıştır. Bu nedenle canhıraş bir şekilde çalışıyoruz. Gayretle çalışmamızın yanında halkın duasına da muhtacız. İleri demokrasi noktasında, şehirlerimizi modernleştirme noktasında ülkenin kalkınması noktasında planlarımızı ve çalışmalarımızı yapıyoruz.



Türkiye’nin kalkınmasında çalışmalarımız devam ederken elbette küçük sorunlarımız var. Dünyanın da problemleri var. 61. Hükümetimizde benim bakanlığımda şehircilik bakanı kuruldu. Gelişen dünyada, şehirlerimizin kalkınması için böyle bir bakanlığa ihtiyaç vardı. Artık şehirlerimi kaçak ve çarpık yapılaşmalardan kurtarmamız lazım. Teknik alt yapıyı kurmamız lazım. Çarpık yapılaşmaların dönüştürülmesi için yasal alt yapıları Başbakanımıza sunduk kısa sürede yasaların çıkması ile başlayacağız.



Bu çerçevede Valilerimizin ve Belediyelerimizin yetkileri ve imkanları daha da artacak. İller Bankası da bana bağlı. İller Bankasının desteği ile şehirlerimiz, ilçelerimiz ve köylerimiz daha çok yararlanacaklar.



Demokraside mesafe aldık. Gerçek demokrasi ile yöneltilen ülkeler gelişiyor. Demokrasiden taviz vermeden kalkınma ve gelişmeyi sürdürmeliyiz. Demokraside halk önemlidir. Halk her zaman haklıdır. Vatandaşa rağmen başarılı olamazsınız. Hem vatandaşın katılımı sağlayacaksınız hem de duasını alacaksınız. Milletine aşık dünya lideri bir Başbakanımız var. Halktan kopmadan çalışmak zorundayız. Omurgamızı oluşturan teşkilata çok önem veriyoruz. İl Başkanlığımız, İlçe Başkanlığımızdan, Kadın Kollarımızdan, Gençlik Kollarımızdan, Belde Teşkilatlarımızdan ve Mahalle temsilciklerimizden bize akan bilgilere önem veriyoruz.



Urfa’nın modern kent olması için çok ciddi adımlar atacağız. Valiliğimize de uğradık. Validen bilgi aldık.



Şanlıurfa köşe başı şehrimizdir. Ağabey bir şehirdir. Güneydoğu’da gerek duruşu ile gerek yapısı itibari ile Türkiye’nin 74 Milyon nüfusunun resmini veren bir ilimizdir. Tarihten gelen zenginliklere bağlı bu şehrimizde 10 AK Partili ve diğer 2 Milletvekili arkadaşlarımızla beraber Şanlıurfa için gerekli adımlar atacağız” dedi. Daha sonra toplantı salonunda AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Dr. Halil Özcan, Seyit Eyyüpoğlu, Mehmet Akyürek, İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, AK Partili Belediye Başkanları, İl Yönetimi, Merkez İlçe, Kadın Kolları, Gençlik Kolları, Belediye Meclis Üyeleri ve İl Genel Meclis üyeleri ile parti üyelerinin hazır bulunduğu bir toplantı yaptı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.