banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Beyaz Saray

Erdoğan 17 Aralık'ı tarif etti: En ahlaksız darbe

Başbakan Erdoğan 1.5 ay aranın ardından gerçekleştirilen AK Parti grup toplantısında konuştu. Erdoğan konuşmasının büyük bir bölümünü 17 Aralık günü başlayan operasyonlar silsilesine ayırdı. 17 Aralık ve sonrasında yaşanan süreci çok sert sözlerle tanımlayan Erdoğan, son girişimin diğer darbe girişimlerini geride bıraktığını söyledi.

EN AHLAKSIZ DARBE GİRİŞİMİ


17 Aralık günü demokrasiye yönelik en büyük en ağır ve aynı zamanda en ahlaksız darbe girişime tevessül eidldiğini ve 17 Aralık'ın Türkiye'nin demokrasi ve hukuk tarihine kara bir leke olarak geçtiğini söyleyen Erdoğan, 17 Aralık'ın içeriden ve dışarıdan aldığı talimatlar ile diğer tüm darbe girişimlerini geride bıraktığını belirtti.

SEÇİMLERE 3.5 AY KALA ÖRGÜT HAREKETE GEÇTİ

17 Aralık sabahı İstanbul ve Ankara'da belli şahısların gözaltına alındığını ve bu operasyonların üst kademenin bilgisi olmadan yapıldığına dikkat çeken Erdoğan, yargı ve emniyet içindeki örgütün mahalli seçimlere 3.5 ay kala son derece manidar bir zamanda düğmeye basmak suretiyle bu operasyonları başlattıklarını belirterek, operasyonu yöneten savcılara ''Aklınız neredeydi? Bunca zamandır bu adımları niye atmadınız?'' sorularını yöneltti.

MALUM MEDYAYA GÖNDERME

17 Aralık operasyonu ve sonrasında bazı çevrelerin tutumuna da değinen Erdoğan, ''Malum medya sabah saatlerinden itbaren kendilerine gizlilik kaydı olan fotoğrafları yayınlamaya başlıyor. Muhalefet partileri daha meselenin ne olduğu anlaşılmadan hükümete saldırmaya başladırlar. Şantaj şebekeleri acayip çalışıyor. Hükümetimiz suçlu ilan ediliyor. '' dedi.

KARALAMA KAMPANYALI ALGI OPERASYONU

Yapılan operasyonların ve ortaya atılan iddialarının tam bir karalama kampanyası çerçevesinde yürütülen algı operasyonu olduğuna dikkat çeken Erdoğan, ''25 çuval gelecek ve bunlar mühürlü, bunlarla ilgili anında adım atıılıyor. Sabah operasyon yapılıyor, 12 saat sonra infaz tamamlanıyor. Zanlılara hüküm veriliyor. Çok yoğun bir karalama kampanyası. Her şey hazırlanmış, görev dağılımı yapılmış. Sosyal medyada operasyon başlatılmış, talimatlar verilmiş, kalemler verilen emirleri kağıda dökmeye başlamış. Uluslaraarası kamuoyuna yalan yanlış bigiler aktarılmış. Maşa olarak kullanılan örgüt tüm taraftarlarını harekete geçirmiş. İftira, yalan, sindirme, şantaj her ne varsa devreye alınmış.'' diye konuştu.

Kaynak: Haber7

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.