banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Erbakan resepsiyona neden gitmedi?

Geçtiğimiz ay SP genel Başkanlığına seçilen Necmettin Erbakan, sessizliğini bozdu. Necmettin Erbakanın, Başbakan Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Gülle ilgili sözleri ise oldukça ilginçti. Milli Görüşten koparak AK Partiyi kuran Cumhurbaşkanı Gül ile Başbakan Erdoğan, Erbakan Hocayla görüşüyorlar mı hiç? Cevap evet! Gül ve Erdoğan Hocalarını ihmal etmiyorlarmış. Aktaran da Hocanın kendisi...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın, eski liderleri Necmettin Erbakanı arayıp halini hatırını sordukları ortaya çıktı.

Gülün eşli ve tek resepsiyon uygulamasından dolayı askerin katılmamasıyla çıkan tartışmalara hatırlanacak olan son 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonuna, son kongrede Saadet Partisi Genel Başkanı seçilen Necmettin Erbakanı da davet ettiği öğrenildi.

Sabah Gazetesi yazarı ve Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan ile yaptığı görüşmeden ilginç anekdotlar aktardı.

BAYRAM VE KANDİLLERDE

Müderrisoğlu, Erbakan ile yaptığı görüşmeden sonra kaleme aldığı, Hoca ve talebeleri başlıklı yazısında, Cumhurbaşkanı Gül ile Başbakan Erdoğanın bayram ve kandillerde Erbakan Hocayı aradıklarını ama siyasi konulara hiç girmediklerini belirtti.

ÇANKAYAYA DAVET EDİLMİŞ

 Sabah yazarı, Gülün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramına Erbakanı da davet ettiğini ama Hocanın tebriklerini ilettikten sonra mazeret belirterek gitmediğini belirtti.

Müderrisoğlu, Necmettin Erbakanın Numan Kurtulmuş sonrasında Saadet Partisinin oylarını ise yüzde 5,9 olarak gördüğünü de kaydetti.

Müderrisoğlunun yazısı:  Hoca ve talebeleri

CHPdeki gelişmeler, siyaset sahnesindeki diğer aktörlerin arayışlarına da odaklanmamızı gerektirdi. Ana muhalefet partisindeki hareketlenmenin özünde, yönetim anlayışı farklılığı kadar ideolojik ayrışmanın yattığını göz ardı edemeyiz. Kemal Kılıçdaroğlu ile başlayan süreç, iktidar olabilmek için geleneksel sol oyların ötesinde, merkez oyları da kavrayabilme çabasına işaret ediyor. Öte yandan yeni oluşum adına farklı kulvarlarda sürdürülen çalışmalar, ne yazık ki yüzde 10 barajını aşma hedefinin ötesinde umut vermiyor!
Son iki günde, iki ilginç görüşme gerçekleştirdik. Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan ve Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener...
Hoca, bildiğimiz hoca. İlerlemiş yaşına rağmen, muhakemesi mükemmel. Önce kendi galaksisine sizi çekip, sonra hayallerini paylaşıyor. Söylediklerinde güncel yönler çok azdı. Peki ne dedi?
* SPden başka düzeni mesele yapmış parti yok. AKP, CHPnin ikiz kardeşi. İkisi de AB işbirlikçisi.
* AKP, su üzerinde yüzen bir yaprak. Su, siyonizm. AKPye oy kazandırmak için sistem tanzim ediliyor. İsraille gerilim, danışıklı dövüş.
* Avcılar güzel bir kuş avladıklarında tüyleri parlaksa toprağa gömmez, temizleyip içini samanla doldurur, misafir odasının baş köşesine koyar. Biz, kuşun canlısıyız. AKP, kuşun saman dolusu.
Erbakan, bu değerlendirmelerin ardından kritik bir soruyu kendi kendine sordu:
Yahu hocam bu çocuklar sizin talebeleriniz. Herkes bunları övüyor. Kıskandığınız için mi böyle söylüyorsunuz? Zorunuz ne Allah aşkına?
Ve yanıtladı:
Bunlar bizim evladımız. Kendilerini kurtarmak için söylüyoruz!
Erbakan, 29 Ekim Resepsiyonuna Cumhurbaşkanlığından davet aldı mı?
Evet. Lakin tebrikini iletti, mazeret beyan edip gitmedi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan, Erbakan Hocayı arayıp soruyor mu? Bayram ve kandillerde. Ama siyasi konulara girilmiyor.
Hoca, CHPdeki gelişmeleri nasıl yorumluyor?
CHP için, Bunlar mühürlü, yüzde 20leri aşamaz deyip,
Deniz Baykala atfettiği bir hikayeyi anlatıyor: Deniz Bey bir seferinde bana dedi ki... İşimizi kolay mı zannediyorsunuz? 80 yaşında bir kadın abdest alıyormuş. Abdest suyunu döken çocuğa sormuş. Sen hangi partiyi destekliyorsun? Halk partisini duyunca, Oy, abdestim kabul olmaz, tazelemem lazım demiş!
Erbakandan dinlediğimiz sıcak konulara gelince...
Numan Kurtulmuşun ayrılmasını aslında önemsediği mesajı veriyor:
Kendi hesabıma da onun hesabına da üzüldüm!
Oğlu Fatih Erbakanın, Babamın partisi çağrışımı yapan açıklamalarından rahatsız mı? Parti, babadan oğla mı geçecek?
Parti, Fatihin babasının malı değil. Fatih, Babamın ömrünü verdiği parti demek istedi!
Ve son nokta, Kurtulmuş sonrası SPnin oyu yüzde kaç?
Hocaya göre, Yüzde 5.9!
Erbakanın eski talebesi Şenerle temaslarının perde arkasına bakacak olursak...
Hoca, Türkiyenin bütün meseleleri görüşüldü. İhtimal olarak her şey konuşuldu diyerek olası seçim ittifakına kapı aralıyor. Şener cephesine göre, Sinerji yaratacaksa işbirliği imkanlarına bakılır.
Hoca, Talebeleriniz fena iş çıkarmıyor tespitinden hoşlanmıyor.
İktidar olmak kolay değil ama iktidarda olmak da marifet değil. Siz olanlara bakmayın. Arkasına bakın diye uyarıyor.
2011 hesabındaki Şener ise hükümetin hata yaptığını ama hataların rasyonelleştirildiğini savunuyor. İktidarın, rahatsız olabileceği düzeyde eleştirilmediğini düşünüyor. 2007de, AK Partiden aday olmama kararından pişmanlık duymadığını anlatıyor. Ergenekon davası ve Doğan Grubu bağlantılı bazı iddialar karşısında, Dokunulmazlığım yok. Bir şey varsa yapılır yoksa vızıltı edilmesin diyerek pozisyonunu netleştiriyor!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.