banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Ensarioğlu dokunulmazlığa hayır diyecek

Oy kullanırken; ‘Dokunulmazlıklar kaldırılmasın’ diyeceğim!”

“Dokunulmazlıklar ile ilgili olarak, sadece bu meseleye ait değil hiçbir şekilde dokunulmazlıkların kaldırılması kanaatinde değilim. Fiili ve suçüstü olmadığı sürece tabii ki!”

tv8’de Erkan Tan’ın konuğu AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu oldu. Gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Ensarioğlu dokunulmazlıkların kaldırılmasına yönelik tartışmalar üzerine:’Fiili ve suçüstü durumlar haricinde dokunulmazlıklar kaldırılmamalı, oy kullanırken ‘Dokunulmazlıklar kaldırılmasın’ diyeceğim’ diye konuştu.

“Fiili durumlar haricinde dokunulmazlıklar kaldırılmamalı!”

Başbakan’ın BDP’li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına yönelik açıklaması üzerine kendi düşüncelerini açıklayan Ensarioğlu;

“Dokunulmazlıkların fiili ve suçüstü durumlar hariç milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmamasından yana bir düşüncem var benim. Teröristler ile fotoğraf çektiren adamların dokunulmazlıkları kalksın diyorlar… Zaten vekillik dönemleri bitince hiçbir hukuki engel yok. O zaman bu suçun cezası verilir. Ayrıca bunun hesabını sandıkta vermek lazım!” diye konuştu.

“BDP'liler suçludur. Bunu bile bile tahammül edilmeli ki çözüme silahla değil siyasetle yaklaşsınlar."

“Madem siyaset yapmayı yöntem olarak seçmişler o zaman bu insanlara daha hoşgörülü daha özendirici davranmamız lazım ki kendi silahlı şiddetlerine gerekçe sunanların hiçbir gerekçesi olmadığını herkes bilsin. Onlar yanlış konuşacak ki biz çıkıp halka onların yanlış konuştuğunu yanlış yaptığını ve bu yanlışla bir yere varılamayacağını ve onlara oy verilmemesi gerektiğini söyleyeceğiz. Onları özendirmeliyiz ki silahı değil siyaseti çözüm olarak kullansınlar! Tahammül etmeliyiz. Onların silah dışında siyasetle bu işin çözülebileceğini göstermeliyiz ve halk bunu görmeli!”

“PKK bile Türkiye’yi böleceğiz diyemiyor, biliyor ki halkta karşılığı yok!”

“PKK bile Türkiye’yi böleceğiz diyemiyor. Biliyor ki halkın böyle bir talebi yok. Bunun halkta bir karşılığı yok. Kürtlerin 3’te 2’si Batı’da yaşıyor ve Kürtler Türk halkı ile bir olmuş; aynı tarihi, aynı kaygıyı, aynı geleceği paylaşmış bir milletin bölünme gibi bir derdi olabilir mi? Bu ülkede Kürtler ile Türkleri kimse bölemez ve böyle bir bölünme belki de en ağır acıları yaşatır bize. Aklı olanın böyle bir talepte bulunması mümkün mü?”

“Kürtler Türkiye’yi bölmek istemez. Türkiye, Kürtler ile bölünmez!”

“Osmanlı parçalanırken, devletçikler kurulurken, suni devletler kurulurken, bu suni devletleri kuranlar Kürdistan’ı da kurdular. Şeyh Mahmut Berzenci’yi Kürdistan kralı ilan ettiler, taç taktılar ve Şeyh Mahmut Berzenci Kürt ileri gelenleri ile bir araya geldi; Türkleri ile aynı kaderi paylaştıklarını, aynı dine aynı geleceğe sahip olduklarını ve ayrı bir devlet ihtiyaçlarının olmadığını söylediler, reddettiler ve bunu onlara soranlar ile İngilizler ile savaştılar. Bugün de böyle bir mesele yok. Kürtler Türkiye’yi bölmek istemez. Türkiye, Kürtler ile bölünmez! Doğru bir politika izlersek; Kürtler ile Türkiye ancak büyür.”

“BDP’nin tüm düşmanlığı AK Parti’yedir!”

“BDP’nin tek rakibi AK Parti’dir. BDP’nin bütün düşmanlığı da AK Parti’yedir. MHP’ye, CHP’ye çok laf söylemezler. BDP bizim rakibimiz. Neyine destek vereceğiz? CHP ve MHP işte tam da bundan besleniyorlar. AK Parti bu ülkede ölmeden, öldürmeden çözüm arayan tek iktidardır!”

“Dili özgürleştirmek değil, yasaklamak ülkeyi böler!”

Ana dilde savunmanın sonunda; ana dilde eğitim isteğinin de baş göstereceği eleştirilerine yönelik konuşan Ensarioğlu;

“Biz bu özgürlüklerin hiçbir ülkeyi böldüğünü duymadık. Dili özgürleştirmek değil, yasaklamak bölüyor. Dönüp tarihe baksınlar. Araplar bu yüzden bölünmüştü!”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.