banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Salih Sezen

Emri vereni Erdoğan biliyor
Barış ve Demokrai Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde 34 kişinin hayatını kaybettiği hava operasyonun emrini kimin verdiğini, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in bildiğini söyledi.
Midyat'ta açık alanda yapılan BDP Midyat ilçe kongresine katılan Demirtaş, "Midyat kalesini fethetmeye hoşgeldin" pankartıyla karşılandı. Kongre öncesinde partinin seçim otobüsü üzerinden toplanan kalabalığa hitap eden Demirtaş; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özer ve Midyat Kaymakamı Fatih Akkaya'yı hedef aldı.
Kaymakam Akkaya'nın, Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) ilçe teşkilatını ziyaret ettiği ve burada BDP'yi kastederek "Midyat, onların kızıl elması. Midyat kaledir, burayı mahallî seçimlerde kaybetmemek lazım. Burası gitti mi veya düştü mü; onlar için büyük anlam ifade edecektir" dediği iddiasını gündeme getiren Demirtaş, şunları söyledi:
"KAYMAKAMI TANIMAYIZ"
"Burada partimiz, ilçe kongresini yapacak, burada partinin eş genel başkanı Midyat halkına seslenecek. Ama beyefendi polisleri dizmiş oraya, sanki savaş olacak. AKP ilçe kongresi yapınca kaymakam efendi gidip tebrik ediyor. BDP'nin ilçe kongresine panzerleri, robocopları gönderiyor. Eğer sen tarafsız kaymakamsan, eğer sen devletin kaymakamıysan BDP'nin ilçe kongresi sonrası gelirsin, ilçe başkanını tebrik edersin ve inşallah dersin ki 'Bir sonraki seçimde BDP kazanır', o sözleri burada da söylersin. Yok eğer devletin değil AKP'nin kaymakamıysan bugün istifa eder, gider AKP ilçe teşkilatına üye olursun, biz de saygı duyarız. Ama devletin atanmış memuru olarak devletin gücünü burada bize karşı kullanıp AKP'yi güçlendirmeye çalışırsan bu halk, seni tanımayacak. Senin kaymakamlığını tanımayacağız. Bundan da haberin olsun. Devletin gücünü bize karşı kullanmaya kalkarsan biz burada bunun hesabını senden soracağımıza dair halkımızın huzurunda söz veriyoruz"
"BAŞBAKAN VE Genelkurmay BAŞKANI BİLİYOR"
Şırnak'ın Uludere ilçesinin sınır kesiminde 34 kişinin öldüğü olaya değinen Selahattin Demirtaş, operasyon emrinin kim tarafından verildiğini, Başbakan ve Genelkurmay Başkanı tarafından bilindiğini ileri sürdü. Başbakan Erdoğan'ın Mardin'i ziyareti sırasındaki "Üç koldan araştırıyoruz" sözlerini değerlendiren Demirtaş, şöyle konuştu:
"Ya neyi araştırıyorsun? Savaş uçaklarını kaldırdınız mı? Emri verdiniz mi? Verdiniz. Orada çocuklar siviller olduğunu biliyor muydunuz? Biliyordunuz. 'Bombalayın' dediniz mi? Dediniz. Neyi araştırıyorsun? Her şey bu kadar netken sen 2.5 aydır neyi araştırıyorsun? Bunlar bizim acılarımızla bile alay edecek kadar pervasızlaştılar. Ben sana basit bir soru sormuştum. Bu emri kimin verdiğini bilmiyor mu başbakan? Bilmez mi? Genelkurmay Başkanı bilmez mi? Oradaki çocukların, siviller olduğunu, köylüler olduğunu, oradaki askerî yetkili de köylüler de korucular da saatlerce telefonla tugaya bildirmişler. Kayıtlar ortada. 'Onlar bizim çocuğumuzdur. Onlar 5 saat önce oraya giden bu köylülerdir' diyen yetkilileri, Ankara'dakiler dinlememiştir. 'Vurun' demişlerdir. 'Bedeli ne olursa olsun bombalayın' demişlerdir. Bu kadar nettir her şey"
Bombalama emrini verenin, ölenlerin Kürt olduklarını bildiği için bunu yaptığını ileri süren Selahattin Demirtaş, "Çünkü biliyor ki 'bombalayın' dediği yer, Marmaris değil. Çünkü biliyor 'bombalayın' dediği yer, Rize Kalkandere değil. 'Bombalayın' dediği yer, Alanya, Kaş, Fethiye değil. 'Bombalayın' dediği yer, Uludere Roboski'dir. O yüzden içi rahattır, 'bombalayın' diyor. Çünkü biliyor ki orada o çocuklar parçalansa bile Kürdün, Allah'ından başka kimsesi yoktur. Onu da biliyor" diye konuştu.
Başbakan Erdoğan'ın, Uludere'de hayatını kaybeden 34 kişinin ölümünden sorumlu olduğunu öne süren Demirtaş, aradan 2.5 ay geçmesine rağmen Başbakan Erdoğan'ın bu yüzden taziye için köye gidemediğini ileri sürdü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.