banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Emine Erdoğan ve Bakan Çelik Karaköprüde eğitime start verdiler

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik; “Biz millet olarak dün Yemen'de, Çanakkale'de ve Sarıkamış'ta birlikte defnedildik, yani bizlerin dedeleri Çanakkale'de Yemen'de, Sarıkamış'ta yan yana yatıyor, bu memleketi, bu güzel toprakları bizlere vatan yapma uğruna yan yana yatıyorlar” dedi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ!...

Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı'nın açılışı dolayısıyla Şanlıurfa’ya geldiler. Özel uçakla gelen heyet ilk olarak Karaköprü beldesindeki 100. Yıl İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törene katıldılar.

 

KARDEŞLİĞİMİZ YEMEN VE ÇANAKALE’YE DAYANIR

Yeni eğitim ve öğretim yılının tüm öğretmen, öğrenci ve aileler için hayırlara vesile olmasını temenni eden Bakan Çelik, konuşmasında ağırlıklı olarak terör olaylarına değindi.

Yaşananlardan duyduğu üzüntüyü dile getiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik sözlerini şöyle sürdürdü; “Dün 25 şehidimizi toprağa verdik, bugün yine 12 civan mert delikanlıyı Türkiye'nin çeşitli yerlerinde Hakka uğurluyoruz. Şanlıurfa'dan bütün Türkiye'ye şunu ifade etmek istiyorum. Acımız büyük, Edirne'den, Kars'a kadar bütün vatandaşlarımız bu kanın karşısında adeta tek yumruk olmuş ve büyük bir üzüntü yaşamakta. Buradan şunu ifade ediyorum; biz millet olarak dün Yemen'de, Çanakkale'de, Sarıkamış'ta birlikte defnedildik, yani bizlerin dedeleri Çanakkale'de, Yemen'de, Sarıkamış'ta yan yana yatıyor, bu memleketi, bu güzel toprakları bizlere vatan yapma uğruna yan yana yatıyorlar. Urfalı Mehmet ile Bursalı Ahmet'in bir farkı yok, Diyarbakırlı İbrahim ile İstanbullu İbrahim arasında da bir fark yok. Van'daki Ayşe kardeşimiz ile İzmir'deki Fatma kardeşimiz arasında bir fark yok. Hepimiz biriz, hepimiz aynı ecdadın, şerefli ecdadın torunlarıyız.

Şu ay yıldızlı bayrağa kırmızı rengi hep birlikte verdik arkadaşlar. İnşallah birlik içerisinde, beraberlik içerisinde, dayanışma içerisinde siz değerli yavrularımız, gençlerimiz az önce ifade edildiği gibi en güzel okullarda, en güzel imkanlarla eğitim alacaksınız ve bu ülkenin geleceğine yeni yeni ışıklar, yakacaksınız. Bundan hiç şüphemiz yok buna gerçekten ihtiyacımız var” dedi.

BİLGİYİ ÜRETİP, KULLANMAK

Bakan Çelik; “Bilgiyi üretip kullanmalıyız. Hepimiz bu sorumluluk içerisinde görevlerimizi yerine getireceğiz ve inşallah ülkemiz, dünya devletleri arasında her gün biraz daha parlayan bir yıldız olarak dostlar tarafından zevkle, düşmanlar tarafından ibretle izlenecektir” dedi.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, “'İlkokula başlama yaşının daha erkene alınmasıyla, bu yıl ilk kez 66 ay ve üzerindeki yavrularımız ders başı yapıyor. İnanıyorum ki, bu yavrularımız çok hızlı şekilde, çok kolay şekilde okula uyum sağlayacak” dedi. Burada konuşan Emine Erdoğan, 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı'nın, Şanlıurfa ve tüm Türkiye'deki öğrenci, öğretmen, milli eğitim mensupları ve veliler için hayırlara vesile olmasını diledi.

 

DÜNYADA EĞİTİME BAŞLAMA YAŞI 3 İLE 7 ARASIDIR

Emine Erdoğan, 6 yaşında ilk okula başlama ile ilgili eleştirilere cevap verdi. Erdoğan; “İlkokula başlama yaşının daha erkene alınmasıyla, bu yıl ilk kez 66 ay ve üzerindeki yavrularımız ders başı yapıyor. İnanıyorum ki, bu yavrularımız çok hızlı şekilde, çok kolay şekilde okula uyum sağlayacak. Minik yavrularımız, oyunlardan ve derslerden oluşan müfredatla, inanıyorum ki çok büyük başarı gösterecekler. Anneler, babalar, bu öğrencilerimizin velileri hiç endişe etmesinler. Dünyada, zorunlu eğitime başlama 3 ile 7 yaş arasında değişiyor. Dikkatinizi çekiyorum, dünyada, 197 ülkeden 126'sında, öğrenciler ilkokula 6 yaşında başlıyor. Avrupa Birliği ülkelerinin 15'inde, çocuklar okula 6 yaşında başlıyor.

Türkiye'de de çocukların 6 yaşında okula başlamaları, dünya ve Avrupa Birliği ile tam bir uyumluluk arz edecektir. O nedenle kimsenin kuşkusu, tereddütü olmasın, hiçbir anne babanın, velinin gözü arkada kalmasın. Şanlıurfa'nın zeki çocukları, Türkiye'nin zeki evlatları, çok kısa sürede okula uyum sağlayıp, eğitim hayatında çok hızlı mesafe alacaklardır. Bugün okulla buluşan, okulla tanışan bu yavrularımıza özellikle başarılar diliyorum” dedi.

 

EĞİTİME 10 YILDA, 181 BİN YENİ DERSLİK

Bütçeden eğitime ayrılan payın, tarihinde ilk kez birinci sıraya yükseldiğini, 2002 yılında eğitime bütçeden 7,5 milyar lira ayrılırken, 2012 yılında bu rakamın yüzde 425 oranında artışla 39 milyar liraya yükseldiğini vurgulayan Erdoğan, aynı dönemde 181 bin yeni derslik yapılıp, öğrencilerin hizmetine sunulduğunu ifade etti.

10 yıl içinde yaklaşık 1 milyon bilgisayarın öğrencilere tahsis edildiğini belirten Erdoğan; “FATİH adı verilen projeyle ülke genelinde sınıflarımıza bilgisayar, akıllı tahta ve internet kuruluyor. Yine bu 10 yıl içinde, toplamda 354 bin yeni öğretmenimizin ataması yapıldı, bu öğretmenlerimiz göreve başladı. Ülke genelinde her yavrumuza, her çocuğumuza el uzatmak için çok büyük yatırımlar gerçekleştirildi. Kızlarımızın okutulması, kızlarımızın okula gönderilmesi, kızlarımız kadar annelerinin de okuma-yazma öğrenebilmesi için, bizzat benim öncülüğünü yaptığım kampanyalar düzenlendi. Son 10 yılda, eğitimin yaygınlaşması için çok büyük yatırımlar yapılırken, eğitim kalitesinin artması için de önemli reformlar gerçekleştirildi” dedi.

 

EĞİTİMDE REFORM; İSTEYEN DİNİNİ ÖĞRENEBİLİR

“fevkalade önemli bir reform”un başlatıldığına işaret eden Emine Erdoğan; “5'inci sınıftan itibaren, öğrencilerin veya veliler isterlerse, Kur'an-ı Kerim dersini, isteyenlerin Siyer-i Nebi dersini, isteyenlerin de Kürtçe başta olmak üzere farklı dil ve lehçeleri, ortaokuldan itibaren ders olarak alabilirler” dedi.

 

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç de, diğer ülkelerdeki şiddete dikkat çekerek, ülkenin daha iyi düzeyde olması için çok çalışması tavsiyelerinde bulundu.

 

Törene Vali Celalettin Güvenç, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Zeynep Karahan Uslu, Yahya Akman, Mehmet Akyürek, Mahmut Kaçar, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan, TOGEM Başkanı Saadet Gülbaran, AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, AK Parti İl ve ilçe teşkilat üyeleri ile öğrenci ve velileri katıldı. Heyet daha sonra buradan ayrıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve beraberindekiler daha sonra sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet ederek, hedi,ye dağıttılar.

Haber: Ömer ASLAN / www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.