banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Emin İzol'dan toplu taşımayla ilgili açıklama

Belediye Başkan Yardımcısı Emin İzol, Şanlıurfa’da ki toplu taşıma araçlarının son durumuyla ilgili gazetemize açıklamada bulundu. Şanlıurfa Belediyesi olarak kentte Belsan Şirketi tarafından toplu taşımanın yerine getirildiğini belirten İzol, “Yaklaşık 1 buçuk yıldır toplu taşımada çıtamızı yükseltiyoruz. Daha önce bu sisteme girmeden önce araç sayımız 275 adetti. 275 araç ile taşınan yolcu sayısı 90 Bin civarındaydı. Şuanda bizim 202 adet aracımız var. Bunun 75 tanesi Şanlıurfa Belediyesi’nin, diğer 127 adette özel sektörden kiraladığımız araçlardır. 202 araçla şuanda taşıdığımız yolcu sayısı 130 Bin civarında ve bu sayı da her geçen gün artıyor” dedi.

Harran Üniversitesi Osmanbey Kampusunda okuyan öğrencilerin geçtiğimiz günlerde otobüs sefer azlığına işaret ederek eylem yaptıklarını hatırlatan İzol, “Öğrencilerimiz Belediyemize de gelerek şikâyetlerini aktardılar. Kendileriyle görüştüğümüzde, sefer sayılarının az olduğundan bahsettiler. Şuanda mevcut araçlarımız Urfa’da toplu taşımanın yükünü kaldıramıyor. Bunun içinde 1 ay önce Meclisimizde 50 aracın alımıyla ilgili talebimiz olmuştu ancak meclisimiz bunu ret etti. İnşallah sağduyu ile bu talebimiz tekrar gündeme gelir ve bu araç alımıyla ilgili Meclis yetki verir, bizde Şanlıurfa Belediyesi olarak bu araçların peyderpey alımını gerçekleştiririz” diye ifade etti.

 

50 araç alınırsa nerelerde kullanılacak?

İzol, 50 otobüsün onaylanması durumunda nerede kullanılacağının cevabını da verdi. Amaçlarının tek araç ile vatandaşları istedikleri yere götürmek olduğunu vurgulayan İzol, “Yani şuanda ihtiyaç nedir? İhtiyaç bizim yaptığımız tespitlere göre şudur; TOKİ’den Osmanbey Kampusuna, Karaköprü’den Osmanbey Kampusuna, Eyübbiye’den direk Osmanbey kampusuna çapraz hatlarla trafiği rahatlatmak. Ayrıca şehir içinde olan hatlar olmayacak. Çevre yollarını kullanaraktan hem toplu taşımayı rahatlatmış olacağız hem de trafiği rahatlatmış olacağız” şeklinde konuştu.

HABER:ORHAN KOYUNCU / Sembol

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.