banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Elçiliğin önüne Cezayir anıtı dikerim
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ermeni soykırımını inkar yasası teklifinin Fransa Parlamentosu’nda kabul edilmesi halinde Fransa’nın Ankara Büyükelçiliği’nin karşısına Cezayir’de yapılan mezalimi anlatan bir anıt dikeceklerini söyledi.
Gökçek şöyle konuştu: “Biz başka ülkeyle gereksiz yere çatışmak istemeyiz. Ama çatışmayı kendileri istiyorsa dünya kamuoyunda ses getirecek çok daha büyük işler yapmasını biliriz. Ankara’da bunun ilk adımı olarak Fransa Büyükelçiliği’nin karşısında tespit ettiğimiz üç yerden birine Fransız Mezalimi Anıtı dikeceğiz. Anıtta başta Fransa’nın Cezayir’e yaptığı mezalim olmak üzere diğer ülkelere yaptıklarını anlatacağız. Anıtın bir yerine koyacağımız bir tuşla da yoldan geçenlerin rahatlıkla duyabileceği şekilde Cezayir Milli Marşı’nın çalınmasını sağlayacağız. Fransız Mezalimi Anıtı’nı öyle bir yere koyacağız ki başta büyükelçi olmak üzere Fransa Büyükelçiliği’ne giden herkes rahatlıkla görebilecek.”

Gökçek, Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin Türkiye ziyaretinde mevkidaşı Abdullah Gül ile görüşmeye gelirken sakız çiğnemiş, Türkiye'den ayrılırken uğurlama törenine katılan Melih Gökçek ise Sarkozy'nin karşısında sakız patlatarak cevap vermişti.
Kaynak: Hürriyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.