banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber Erdoğan Başbakan PKK

Ekinci; Zulmün her türlüsüne karşıyız

ŞANLIURFA-Şanlıurfa Eyyübiye İlçe Belediyesi Ekim Ayı 3. Birleşim toplantısı Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonunda gerçekleşti. 3. Birleşim toplantısında plan değişiklikleri gündeme tabii tutuldu. Eyyübiye İlçesine bağlı Küçükler (4), Akçamescit (2) ve Hayati Harrani Mahallesinde (1) imar değişikliğine gidilmek istendi. Toplamda 7 imar değişikliği yapılacak 3 mahallenin planı mecliste görüşülerek imar komisyonuna oy çokluğu ile aktarıldı.

Mecliste olağan gündem devam ederken gündem dışı bir açıklama yapan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci Suriye’de yaşanan olaylara değindi. Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, komşu ülke Suriye’de yaşanan iç savaş ve bu savaşın Türkiye adına ne gibi dersler çıkarılabileceği konusunda meclis üyelerine hitaben bir konuşma yaparak önemli açıklamalarda bulundu.

“Zulmün her türlüsüne karşıyız’’ 

 Mecliste yaptığı gündem dışı konuşmada sınırda yaşanan acı dolu tabloya değinen Başkan Ekinci kardeşlik vurgusunda bulundu. Kardeşlik olgusunun herhangi bir etnik yapıya dayandırılmaması gerektiğini belirten Başkan Ekinci’’ “Barış ve kardeşlikten bahsediyoruz,  barış ve kardeşlik derken genelde gördüğüm eksiklik etnik kardeşlik üzerine söylemler oluyor. Barış ve kardeşlik tesis edelim derken, hangi etnik yapıya sahip isek içerisini o şekilde dolduruyoruz, bu da çok doğru bir yaklaşım değil. Son zamanlarda yaşanan olaylarla ilgili malumunuz, zulmün her türlüsüne karşıyız. Mazlumlardan yana tavır alma konusu, eskiden beri bu milletin almış olduğu en güzel hassasiyetlerden biridir. Hatırlatmak gerekirse Halepçe’de de aynı olay oldu, son 4 yılda Suriye’deki insanlara da aynı olay oldu, 3-4 ay öncesinde Yezidilere de aynı olay oldu ve son olarak Kobani’de de aynı olaylar oldu.”  dedi

“Bizi birbirimize düşürmeye çalışanlara prim vermeyelim”

Konuşmasına bölgede cereyan eden olayların ülkeye sıçraması durumunda vatandaşlar olarak karşılaşacakları sıkıntılara da değinen Başkan Ekinci ‘’ Ortadoğu coğrafyasına baktığınız da her tarafta bir kan gölü, bir kan kokusu geliyor. Birkaç gündür ülkemizde olan olaylar ve bu olan olaylar maalesef bizi birbirimize düşürmeye çalışan insanlar için birer fırsat oluyor. Bu daha öncede oldu. Bazen bir ağaç meselesine geliyor, bu bazen ülkemiz dışında olduğu halde bazen başka bir şekle dönüşüyor. İnsanlarımız duygusal, insanlarımız bu tarz olaylar karşısında duygularıyla çok hızlı bir şekilde hareket ediyorlar. Bunun getirdikleri de bazen yanlış oluyor. Düşünebiliyor musunuz, Allah korusun işte Suriye örneği var, Irak örneği var, yıllardır devam eden Filistin örneği var. Değişik ülkelerde farklı sıkıntılar var, Allah korusun bizim burada olsa en başta biz kaybedeceğiz, en başta belli taleplerde bulunan insanlar kaybedecek. Burada herkese görevler düşüyor, ama siyaset konumunda olan insanlara da biraz daha fazla görevler düşüyor ve söylemlere de dikkat etmemiz gerekiyor. ‘’ ifadelerini kullandı. (Sedat Kuşulay-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.