banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Pirhalil

EKİNCİ TANAL'A ATEŞ PÜSKÜRDÜ

Tanal'ın İftiralarıyla ilgili hukuki sürecin başlatıldığını açıklayan ekinci, yazılı olarak yaptığı açıklamada şöyle dedi: "CHP Milletvekili Mahmut Tanal’ın şahsım hakkında yaptığı ve bugün basına yansıyan olaylar ve içerikleri gerçekle bağdaşmamaktadır. Konuya ilişkin tıpkı Tanal’ın ve mensubu olduğu zihniyet şimdi yaptığı gibi, dün de birileri şahsıma yönelik iftira ve gerçeğe mugayir isnatlarda bulunarak, şikâyette bulunmuş ve bu şikâyet Bakanlık tarafından soruşturulmuş konuya ilişkin bir suç unsuru olmadığı için soruşturma izni verilmemiştir. Şahsımla ilgili herhangi bir suçtan dolayı kesinleşmiş bir mahkûmiyet kararı ve hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı kesinlikle bulunmamaktadır.

Konuya ilişkin olarak hakkımda iftiralar ile algı oluşturmaya çalışan Tanal, ülkenin üzerine kâbus gibi çöken zihniyetin bir çocuğudur. Yeni bir şeymiş gibi defalarca gündeme getirilen yalan ve yanlış haber zincirinin bu sefer ki elemanı olan bu zihniyetin çocuğu Tanal hakkında; gerekli cezai ve hukuki süreç başlatılmıştır. Kendisine bu yalanları fısıldayan ve bu haberleri sitelerinde yayınlayan medya hakkında da gerekli tedbirlere başvurulacağını da belirtmek isteriz.

Gereği Kamuoyuna Bildirilir."

TANAL MECLİSE SORU ÖNERGESİ VERMİŞTİ

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesi Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin rüşvet ile ilgili sicilinin silindiği iddialarıyla ilgili Adalet Bakanlığına soru önergesi sundu. Adalet Bakanı Kenan İpek tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını isteyen Tanal, Belediye Başkanının sicilinin silindiği iddialarını doğru olup olmadığını sordu.

“Şu an Şanlıurfa İli Eyyübiye İlçesi Belediye Başkanı olan Mehmet Ekinci’nin hakkında rüşvet suçlamasıyla soruşturma açıldığı iddiaları doğru mudur?” diye soran Tanal, Adalet Bakanı’na “Söz konusu şahsın Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı müfettişleri tarafından hazırlanan teftiş raporuna istinaden rüşvet alma suçunu işlediği ve yine bu raporlara istinaden hakkında dava açılarak rüşvet aldığına ilişkin hakkında kesinleşmiş mahkeme kararı veya hükmün açıklanmasının geriye bırakılması kararı olduğu iddiaları doğru mudur?” şeklinde soru yöneltti.

Belediye Başkanı olabilmesi için mahkeme kararının karartıldığını iddialarını da soran Tanal, şu soruların cevaplandırılmasını istedi: “Bu mahkeme kararlarının Belediye Başkanı olabilmesi için karartıldığı ve adli sicil belgesinde hiçbir suç işlememiş gibi gösterildiği iddiaları doğru mudur? Bu karartma iddiaları doğru ise bu suçu işleyen kamu görevlileri kimlerdir? Bu kamu görevlileri hakkında gerekli tahkikat başlatılacak mıdır? Söz konusu şahıs hakkında rüşvet suçundan kesinleşmiş mahkeme kararı olduğu halde ve bu suç Belediye Başkanı olmasına engel olan suçlar kapsamında olduğu halde söz konusu şahıs nasıl Eyyübiye Belediye Başkanı olabilmiştir?”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.