banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Ekinci; SSK Caddesi tek yön olacak

 Başkan Ekinci, bir yıl içerisinde yapmış oldukları çalışmaları ve yapacakları projelerle ilgili mahalle halkına detaylı bir şekilde bilgi verdi.

Yaklaşan genel seçimler öncesi belediye olarak yapmış oldukları çalışmaları halkın içerisine gererek anlatma fırsatı bulan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, öte yandan da partileri adına destek istedi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar ve AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı Av. İsmail Demirbaş ile birlikte katıldığı mahalle toplantısında yoğun ilgi gören Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, gençler tarafından ‘En büyük Başkan bizim Başkan’ sloganlarıyla karşılandı.

Eyyübiye İlçesine bağlı Akşemsettin, Akabe ve Direkli Mahallesi temsilcileri ve sakinleriyle bir araya gelen Milletvekili ve Başkanlar, AK Parti Hükümetinin 13 yılda yapmış oldukları icraatları anlatarak 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimler için destek istediklerini dile getirdiler.

Yaklaşık iki saat süren mahalle toplantısı sonrası Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, mahalle sakinleriyle birlikte sokak sokak dolaşıp sorunları yerinde görme imkânı buldu.

EKİNCİ, ‘’TAPU SORUNU TARİHE KARIŞACAKTIR’’

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’de, ‘’Tapu sorunu ile ilgili bizler göreve geldiğimiz andan itibaren 5 avukattan destek alıp bir rapor hazırladılar. Bu rapora göre bununla ilgili bir kanunun çıkması gerekiyor ya da büyükşehir belediyesinin meclisinde çıkan bir karar var. O karar bizim ilçemize gelecek. O karardan sonra bizlerde bu işi hızlandıracağız. Tapu bizim ilk maddemizdir. Onunla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bunu çözerken hazineye ait ise başka şekilde çözülür. Şahıslara ait ise şahıslarla anlaşmak gerekiyor. Yok, yeri bağ ise başka çalışma gerekiyor. Yani bugün çözdük diye hemen çözülmüyor. Bizlerin sizlere bir sözü vardır. Bu tapu sorunu tarihe karışacaktır. Bizler bu sorunu gündemimizde hiçbir zaman çıkarmadık.

EKİNCİ, ‘’SSK CADDESİ TEK YÖN OLACAKTIR’’

Başkan Ekinci, ‘’SSK Caddesi ile ilgili genişletme çalışmaları için kamulaştırma bedeli çok yüksektir. Bizlerin bu cadde ile ilgili teklifimizi muhtarlarımızla görüştüğümüzde tek yön uygulamasıdır. SKK Caddesinden giriş yapılıp aşağı karakoyundan dönülmesidir. Şuanda karakoyunun sağı, soluyla yol yapılması ile ilgili Büyükşehir belediyesinin çalışmalar bitmek üzeredir. Bu yol çalışması bitti anda bu SKK caddesindeki yoğunluk tamamen bitecektir. Bu çalışmalarımız rafta değil, bakınız çalışıyoruz. Dedi.

EKİNCİ, ‘’TAZİYEVİ SORUNU KALMAYACAKTIR’’

Başkan Ekinci, ‘’ Taziye evi ile ilgili mahallenin sıkıntıları varmış. Bu konuda mahalle muhtarımızla görüştük. Bizlere taziyevini yapacağımız hangi yer uygun ise gerekirse bizler belediye olarak o yeri satın alarak yarından itibaren hemen işe başlayabiliriz. Yer şahısların ise şahıslardan satın alırız. Hazineye ait ise hazineden tahsisini yaparız. ‘’ Dedi.

EKİNCİ, ‘’ ÇOK AMAÇLI GENÇLİK MERKEZİ YAPILACAK’’

Başkan Ekinci, ‘’Burada bizlere 6 dönümlük yer bulabilirseniz bizler burayı çok amaçlı salon diye tabir ettiğimiz gençlik merkezini de yapabiliriz. Bu konuda da bildiğiniz gelip yardımcı olacağınız kamulaştırmak için bir alan var ise uygun fiyatlı bir yer varsa bu 6 dönümlük yer konusunda bizler kamulaştırmaya da hazırız.’’ Dedi.

EKİNCİ, ‘’ÖNCELİK İNSANLARIMIZDIR’’

Başkan Ekinci, ‘’Temizlik olsun, başka konularda olsun Allah sizlerden razı olsun verdiğiniz desteklerden dolayı demek ki insanlarımızda şu vardır; bir şey yaptığınız zaman da takdirde ediyor. Bizlerin göreve gelişi 1 yıl oldu. Bu 1 yıllık süre zarfında bakınız binamız yoktu, personelimiz yoktu, araçlarımız yoktu, ekipmanlarımız yoktu. Şu ana kadar belediye binamız yok, Haliliye ilçesinde bir yerde kalıyoruz şuanda bizler. Ama bizler diyoruz ki öncelik insanlarımızın sıkıntılarını gidermektir. Önemli olan yer değil, insanlara götürdüğümüz hizmet varsa bu diğerlerinden daha önemlidir. Buna rağmen araç ekipmanlarımızı kurduk, bunlara şükür ekipmanlarımız şuanda çalışıyor belediyemiz işliyor.’’ Dedi.

 

EKİNCİ, ‘’ DERDİNİZLE, DERTLENİYORUZ’’

Başkan Ekinci, ‘’Gerek ilçemizin güneyinde, gerekse kuzeyinde bulduğumuz yerlerle ilgili bu tarz kamu yatırımlarını da başlatmış durumdayız. Bugüne kadar 31 adet taziye evinin yapımı bitirdik. Bunlardan bazılarını sıfırdan başlattık, bazılarının da bakımını yaptık. Bunlar yeterli mi tabiî ki de yetmez. Çünkü buraların hizmete ihtiyacı vardır. Yıllardır ertelenmiş bir ilçedir. Bunları hep sizlerle beraber çözeriz. Bunları 1 yılda çözemeyiz, 1 ayda çözemeyiz, bir dönemde bile çözülmez, çözüldüğünde başka bir sorun çıkıyor zaten. Fakat bundan emin olun ki derdinizle dertleniyoruz. Bir gün bile dinlendiğimiz yok, sabah erken saatlerden, gece yarılarına kadar çalışıyoruz. Bunlar hepsi helal ve hoş olsun hiçte sorun değil. Ama bu sorunların çözümü noktasında bizlerin çok güzel ekipleri var, irademizi ortaya koymuşuz çok şükür.’’ Dedi.

 

DEMİRBAŞ, ‘’MİLLETİMİZ AK PARTİ SAYESİNDE HİZMETE DOYMAYACAKTIR’’

AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı Av. İsmail Demirbaş, ‘’Bildiğiniz üzere seçim süreci yaklaşıyor. 2002’den bu yana milletimiz AK Parti sayesinde hiç görmediği hizmetleri gördü. Bundan sonraki zamanlarda da hizmetler devam edecektir. ‘’ Dedi.

KAÇAR, ‘’TÜRKİYE EKONOMİ İSTİKRARA KAVUŞMUŞTUR’’

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve adayı Mahmut Kaçar ise, ‘’Türkiye 2002 öncesi devlet memurlarının bile maaşını vermekte zorlanan memurların maaşını ödemek için gidip İMF’den, Dünya bankasından 1 milyar dolar borç para elde etmek amacıyla başbakanların gidip başka ülkelerin devlet başkanlarının önünde el pençe durdu ve müflis tüccar benzetmesi gibi borç verilmeyen bir ülke iken bugün Allah’a hamd olsun 13 yıl içersinde Türkiye ekonomi istikrara kavuşturmuş. Türkiye’yi artık yatırım noktasında önemli mesafeler almış çok önemli ekonomik bir istikrarı elinde bulunduran bir ülke konumuna gelmiş bulunmaktadır.’’ Dedi.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.