banner2
Öne Çıkanlar ABD Emir Preldzic 4 Kovancı Mahallesi Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba İstanbulspor

Eker, Çiftçi eğitim merkezi temelini attı

Bakan Eker, Çiftçi eğitim merkezi temelini attı

 

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Şanlıurfa’da İmam Bakır Mahallesinde inşa edilecek olan "GAP Uluslararası Araştırma ve Eğitim Merkezi"nin temel atma törenine katıldı.

 

GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü’nün yanında bulunan boş alanda yapılacak olan tesisin Temel Atma Töreni’ne Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ferhat Şelli, Tarımsal Araştırma Genel Müdürü Masum Burak, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ve çiftçiler katıldı.

 

Tarımsal Araştırma Genel Müdürü (TAGEM) Masum Burak ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar birer konuşma yaptı.

 

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, çiftçileri bilgiyle buluşturma çalışmasının bir ayağının Şanlıurfa’da atıldığını belirterek,  Şanlıurfa, Türkiye’deki sulanabilir arazilerin yüzde 11’ine sahip ve GAP’ın merkezi konumunda. Bu tesis sadece Şanlıurfa’ya değil bölge ülkelerinde hizmet edecek. Sulamadan üretime kadar eğitim verecek. Harran Üniversitemizde de benzer çalışmalar var. Burası ayrı bir güç katarak çiftçiyi bilgiyle buluşturacak. Şanlıurfa’da Tarım ve Köyişleri Bakanlığımızın yapmış olduğu yatırımlar, toplulaştırma çalışmaları, tuzlu olan arazilerin çoraklaşmadan kurtarılması, kırsal kalkınma ve hayvancılıkta birçok destek verildi. Bu çalışma da bunların kreması olacak” dedi.

 

 Bir kez daha bu kadim şehrin bu güzel medeniyetler inşa etmiş, insanlığa beşik olmuş, yeryüzünde ilk tarımının yapıldığı bölgenin insanlarının arasında olmaktan memnuniyet duyuyorum” diyen Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ise, temeli atılan GAP Uluslararası Araştırma ve Eğitim Merkezi’nin 6.4 milyon lira mal olacağını söyledi.

 

Bakan Eker, sadece bölgede çiftçilik yapan vatandaşların konaklaması suretiyle yatılı eğitim göreceği bir merkez olmayacağını, uluslararası hizmet verecek bir merkez olacağını ifade ederek, “Ortadoğu çiftçilerimizde eğitim göreceği bir merkez olacak. Hedefimiz Avrupa Birliği ve ABD’nin uluslar arası merkezlerinde olduğu gibi burada da lisansüstü eğitim uygulamalarının verildiği bir eğitim merkezi oluşturmak. Şanlıurfa’ya böyle bir tesis kazandırıyoruz. Hem kamu hem sivil toplum kuruluşları ve hem de çiftçilerimiz burada hem kurs, konferans ve benzeri seminerleri burada gerçekleştirebilecek” dedi.

 

Bakan Eker, kürsüde konuşma esnasında 500 günde bitirilmek üzere projelendirilen tesisin müteahhidi ile görüşerek bu süreyi 365 günde bitirilmesi ile ilgili söz aldı.

 

Bakan Eker konuşmasının ardından Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan ile birlikte Türkiye Ziraat Odaları Birliği ile TAGEM’in işbirliğiyle eğitim gören çiftçilere sertifikalarını verip, GAP Uluslar arası Araştırma ve Eğitim Merkezi’nin temeli attı.

 

Temel atma ve sertifika programının ardından Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Şanlıurfa Valiliğini ziyaret etti. Valilik şeref defterini imzalayan Bakan Eker, Valilik makamında gazetecilere kısa bir açıklama yaptı. Ardından AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ettikten sonra karayolu ile Diyarbakır’a geçti.

 

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ!...

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.