banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der

Eğilmez'den yalan haber isyanı ve ucuz elektrik açıklaması
Açıklamayı yapan İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez; Sanayicinin daha önce ödediği tarife yerine şuanda o aradaki fark kapandığı gibi Şanlıurfa sanayicisi diğer illere göre yüzde 6 daha az elektrik ücreti ödeyecek” dedi.

AK Parti İl Binasında bir basın toplantısı yapan AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, Enerji fiyatları ve son günlerde gündeme gelen Belediye meclis kararları ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Başkan Av. Yusuf Eğilmez; “Seçim öncesinde AK Parti olarak bizim taahhüt ettiğimiz 400 projeden birisede Şanlıurfa’da kullanılan enerji fiyatları ile ilgili düzenleme yapılacağımızı belirtmiştik. O zaman sanayicimizin önündeki tüm engellerin kaldırılacağımızı belirmiştik. Bununla ilgili Enerji Bakanlığında Bakanımız Faruk Çelik ve Vekillerimizin katıldığı bir toplantı yapıldı. Bu toplantıda enerji ve elektrikle ilgili sorunlar ele alındı. Bu kapsamda Şanlıurfa sanayicisinin komşu illerindeki sanayicilere oranla yüzde 15 oranında daha fazla bir miktarda pahalı enerji kullanıldığı belirtiliyor. Bakanımız Sayın Faruk Çelik’in girişimi ile yeni düzenleme yapıldı. Bu kapsamda sabah, akşam ve gece şeklinde tarifeler belirlendi. Bugün de bu tarifeler çerçevesinde Enerji Piyasası Denetleme Kurulu (EPDK) yeni tarifeleri yayınladı.
Sanayicinin daha önce ödediği tarife yerine şuanda o aradaki fark kapandığı gibi Şanlıurfa sanayicisi diğer illere göre yüzde 6 daha az elektrik ücreti ödeyecek. Bu gerçekten çok önemliydi. Sanayicimizin önünde bir engeldi. Sanayicimize hayırlı olsun.
İnşallah bundan sonra Şanlıurfa sanayicisi için Sayın Bakanımız, Sayın Vekillerimiz olarak, AK Parti olarak gerekli tüm çabayı göstereceğiz.

YALAN HABERLERİ KINIYORUZ
Şanlıurfa Belediye Meclisinde alınan kararlarla ilgili olarak da medyada çıkan haberlerin yanlış ve eksik bilgilerle yapıldığını belirten İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez; “Bu haberleri kınıyoruz” dedi.
Başkan Eğilmez; “Bazı yayın organlarında özelikle geçen bir toplantıda Sayın Belediye Başkanımızın, bizim partimizin Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarımıza yönelik bir beyanatı olmuştu. Beyanatında “Hizmetleri AK Partili belediye meclis üyeleri engelliyor” şeklindeydi. Dünde yine birkaç internet sitesinde “Hizmette AKP engeli” gibi başlıklarla verdiler. Arkadaşlar maalesef bu haberler doğru değil. Bu bilgiler doğru değil. Biz şimdiye kadar belediyemizin önünü açmak için her şeyi yaptık. Özelikle Topçu Meydanı Projesi olsun, diğer projelerimiz için kesinlikle hiçbir zaman Şanlıurfa’nın yararına olan hiçbir şeye karşı çıkmadık. Şanlıurfa’mıza yine Sayın Belediye Başkanımızın önerisi ile çok yüklü miktarda kredi alma hususunda birlikte karar aldılar. Haleplibahçe, yollar projelerinde ve diğer projelerde olsun krediler alım noktasında Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarımız Belediye Başkanı ile hareket etmişlerdi, tekliflerine evet demişlerdi. Biz Şanlıurfa’nın yararına olmayan hiçbir şeye şimdiye kadar imza atmadık. Hiç kimse de bunu tersini iddia edemez. Buna yönelik haberleri kınıyoruz” dedi.

KONGERELER 7 KASIM’DA BAŞLIYOR
AK Parti İl ve İlçe Kongreleri ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez;
Ankara’ya genişletilmiş İl Başkanları toplantısına gitmiştik. Toplantıdan bir gün öncede Teşkilat Başkanımızın Başkanlığında il Başkanları ve il Koordinatörleri ile toplantı yapıldı. Bu toplantıda kongre takvimi belirlendi. 7 Kasım’dan itibaren İlimizde Belde kongreleri ve beldesi olmayan ilçelerde ilçe kongreleri başlayacak. Seçimlerle ilgili olarak şuanda taslak çalışmamız sürüyor. Netleştiğinde size bildireceğiz. 7 Kasımdan itibaren kongrelerimiz başlayacak. Neticesinde Şanlıurfa’mızı 2014’de en güzel şekilde taşıyacak kadroları oluşturacağız” dedi.

CUMHURBAŞKANI EKİM 21’DE GELEBİLİR
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Şanlıurfa’ya yapmasını planladığı ziyaret takvimini soran gazetecilere Başkan Av. Yusuf Eğilmez şöyle dedi; “Cumhurbaşkanımız seçimlerden önce Şanlıurfa’ya gelecekti. Ancak seçimlerden dolayı gelemedi ve geliş tarihini ileri bir tarihe erteledi. Bu ayın 12’sinde buraya gelecekti ancak yine bir dış ülke ziyaretinden dolayı Ekim 21 tarihine ertelendi. Tabi bu tarihte yapacağı ziyaret daha netlik kazanmadı. Sayın Cumhurbaşkanımızın ziyareti ile ilgili Şanlıurfa Valiliğimiz gerekli açıklamayı yapacaktır” dedi.
www.balikligol.com
 
VİDEO
 
 

Yusuf Eğilmez sanayi elektrik açıklaması ve... balikligol_com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.