banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Balıklıgöl Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Eğilmez'den; Kur'an-I Kerim ve Siyer Nebi ders seçimi çağrısı VİDEO

AK Parti İl Başkanlığında basın açıklaması yapan İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, Yeni eğitim öğretim dönemi eğitim müfredatında bulunan seçmeli derslerin seçimi konusunda Şanlıurfalıları ders seçmeye davet etti.

 

Her ay Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında gerçekleştirdiklerini belirten İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez; “Geçtiğimiz Pazar günü 77. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısını gerçekleştirdik. Toplantıya Gençlik Kolları ve Kadın Kolları Başkanlarımız ile İl Genel Meclis Başkanımızın katılımı ile Ankara’da yaptık. Toplantımız çok verimli geçti. 30 Eylül’de ise partimizin Büyük Kongresini gerçekleştireceğiz. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

Bildiğiniz üzere 17 Eylül Pazartesi günü yeni eğitim öğretim yılı için ilk zil çalacak. Bu sene eğitimde reform yapıldı. 4+4+4 eğitim paketi ile İmam Hatip orta kısmı açıldı, kayıtlar alınıyor. Aynı zamanda Kur'an-ı Kerim ve Siyer Nebi dersleri de seçmeli ders olarak müfredata konuldu. Bu dersleri isteyen öğrenci alabilecek. Bu dersleri seçmek için de 12 Eylül Çarşamba Günü mesai bitimine kadar Milli Eğitim Bakanlığı süre tanıdı. Kur'an-ı Kerim ve Siyer Nebi derslerini çocuklarına aldırmak isteyen tüm Şanlıurfalıları öğrenci velililerini duyarlı olmaya davet ediyorum. Reform yapılan yeni eğitim öğretim yılı Türkiyemize, Şanlıurfamıza hayırlı olsun” dedi.

 

Bir gazetecinin; “Bazı okullarda öğretmen eksikliğinden dolayı Kur'an-ı Kerim ve Siyer Nebi dersleri seçiminde engeller meydana” geldiğini sorması üzerine AK Parti İl Başkanı Eğilmez; “Hiçbir okulda seçmeli dersler önünde engel yoktur. İsteyen her öğrenci ve velisi istediği okulda Kur'an-ı Kerim ve Siyer Nebi derslerini seçebilir. Öğretmen eksikliği ve başka nedenler bahane edilerek seçmeli dersler kısıtlanamaz. Eğer talep olursa bu dersler okul tarafından verilmek zorunda. Milli Eğitim Bakanlığımız ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından seçmeli derslerin verilmesi hususunda hiçbir engellin olmadığı deklare edildi. Öğretmen açığı olursa Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hemen temin edilecektir” dedi.

 

Başka bir gazetecinin; “Okullar daha açılmadan seçmeli derslerin seçimi bir çok öğrenciyi zor duruma sokabilir, seçmeli ders seçimi tarihi uzatılamaz mı?” soruna Başkan Eğilmez; “12 Eylül Çarşamba günün son olması bizce de kısa bir süredir, uzatılması lazım. Sanırım Bakanlık bu talepleri göz önünde bulundurarak ders seçimi tarihini uzatabilir” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.