banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Eğilmez'den ilçelerle ilgili açıklama VİDEO

Şanlıurfa’nın ve tüm inananların bayramını tebrik ederek konuşmaya başlayan İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez; “Ramazan Bayramı tüm insanlık için hayırlar getirmesini temenni ediyorum. AK Parti teşkilatları olarak Ramazan boyunca çeşitli programlar yaptık. Her gün birkaç noktada iftar ve sahur programlarına iştirak ettik. Milletvekillerimizle, Belediye Başkanlarımıza, Ana Kadememizle, Kadın Kollarımızla, Gençlik Kollarımızla tüm davetlere mümkün mertebe iştirak ettik. Yine teşkilat olarak düzenlediğimiz iftar programımıza bakanımız Suat Kılıç, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, muhtarların, kanaat önderlerinin katılımı gerçekleştirdik. Yine teşkilat olarak Kadın Kollarımızla yaklaşık 5 bin aileye gıda yardımında bulunduk. Tabi bu çalışmayı kamuoyuna duyurmadık ve yapılan yardımları gece saatlerinde yaptık. Yine yaklaşık bin beşyüz Suriyeli aileye aynı şekilde yardımda bulunduk. Bunun yanı sıra yetim ve şehit aileleri olmak üzere farklı kesimlerdeki ailelerle iftar ettik. Ramazanın ruhuna uygun çalışmalar yaptık. Bu çalışmalara katılan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

 

YENİ KURULAN İLÇELER

Yeni kurulan ilçelerle ilgili yapılan çalışmaları aktaran İl Başkanı Eğilmez; “Geçen hafta içerisinde yasal zorunluluktan dolayı Merkez İlçemizden istifalarını istemiştik. Büyükşehir kanunun yürürlüğe girmesi ile birlikte aynı zamanda belde başkanlıkları da ortadan kalkmış oldu. Yine Cuma günü üç merkez ilçe başkanlıkları için mülakat yaptık. Genel Merkezimizin değerlendirmesi ile başvuran bazı arkadaşlarımızı Ankara’ya çağırıp son kararı verecekler. Merkez İlçe ve Belde başkanlıkların fesh edilmesiyle birlikte Mahalle Temsilcilikleri de fesh olmuş oldu. Son dönemlerde mahalle temsilcileri üzerinde yapılan yorumlarında böylece yanlış olduğunu belirtiyorum. Şuan mahalle temsilcilerimiz yok” diye belirtti.

 

BAYRAMLAŞMAYA BEKLİYORUZ

Halka açık bayramlaşma geleneklerini bu yılda sürdüreceklerini ifade eden Başkan Eğilmez; “Bu sene bayramlaşmamızı yine açık alanda ve halkın katılımı ile yapacağız. Bayramlaşmamızı Bakanımız ve Milletvekillerimizin katılımı Öğretmen evinin yanında bulunan Hacı Bekir’de bayramın ikinci günü saat 10:00 ile 12:30 arasında gerçekleştireceğiz. Tüm hemşehrilerimiz bayramlaşmaya bekliyoruz. İlçelerimize ise bayramın birinci günü ilçe başkanlıklarında gerçekleştirecekler” dedi

 

Ergenekon davası ile ilgili gazetecilerin sorularını cevaplayan İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez; “Yanlış işler peşinde koşanların cezalandırıldığını gördük. Hukukçu olarak adalet tecelli etti diyorum. İnşallah Türküye bir daha böyle saldırılara maruz kalmayacaktır. Verilen cezalara sevinmiyoruz ancak hakkın adaletin tecelli etmesi noktasında kayda değer buluyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.