banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Eğilmez’den flaş Şehir Hastanesi açıklaması VİDEO

Siyaset Akademisine katılmak isteyenlere çağrıda bulunan AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez; “21 Eylül Cumartesi günü Siyaset Akademisi Yerel Yönetimler 4 isimli başlıkla Şanlıurfamızda başlayacak.  İlk dersi Bakanımız Faruk Çelik verecek. Siyaset Akademisinde kayıtlar iki hafta önce başladı ve bu ayın 20 Eylül Cuma gününe kadar devam edecek. Siyaset Akademisine kayıt olmak için AK Partiye üye olup olmamak, memur, işçi, partili partisiz ayırımı yok. İsteyen herkes akademiye katılabilir. Özelikle siyasete ilgisi olan arkadaşlara buradan duyurumuzu yapıyoruz. Akademimiz 8 hafta ve Cumartesi günü yapılacak. 8 hafta sonunda programlara katılan arkadaşlara başarı sertifikaları ve katılım belgeleri verilecek. Siyaset Akademisi programını yıllardır partimiz yapıyor. Özelikle yerel yönetimlerde görev almak isteyenlerin ‘yerel Yönetimler’ konulu akademimize katılması gereklidir” dedi.

ŞEHİR HASTANESİ YAPILACAK

Şehir hastanesi tartışmalarına da değinen Başkan Eğilmez; “Yine bu hafta çok tartışılan bir konu olan Şehir hastanesiyle ilgili bilgi vermek istiyorum. 2011 yılında Başbakanımız, ilimizin rüyası olan şehir hastanesinin yapılacağı müjdesini vermişti. Geçen hafta içerisinde 14 il için imzalar atıldı. Bu hastaneler farklı bir usulde yapılıyor. Bu hastaneler bir nevi yap-işler-devret modeli ile yapılıyor. Şehir hastanesi 30 ilde yapılması planlanmakta. Şu andaki planlamada ilimizde de 354 arazi üzerinde 1700 yataklı bir şehir hastanesi yapılacak. Planlama yapılırken 14 il içerisinde Şanlıurfa bulunmuyordu. Yüksek Planlama Kurulu başvuruları alıyor, incelemeler yapıyor bunlardan dolayı hastanemiz birkaç ay gecikme denilebilir ama gecikme değil, bu bir planlamadır. Yüksek Planlama Kurulu bütün illeri birden ihaleye çıkarmak istemiyor. Bütün iller bir anda ihaleye çıktığı zaman çok yüklü miktarda bir maliyet ortaya çıkar. Dolayısıyla bölerek ihaleye çıkma kararı alındı. İlk ihalede ilimiz yer almadı ama ikinci kısımda İzmir, Denizli, Tekirdağ, Samsun ve Şanlıurfa birlikte yer alacak. Şehir Hastanesi Urfa’da yapılmıyor gibi şayialar kesinlikle doğru değildir. Başbakanımız şimdiye kadar hangi sözü verdiyse hep arkasında durdu. AK Parti olarak bizler hep arkasında durduk. Bundan sonrada verdiğimiz her sözü yerine getireceğiz. Bununla birlikte çok büyük yatırımlar yaptık. Özelikle Eyyübiye’de 600 yataklı hastane çok önemli bir yatırım. Şuan araştırma hastanemizden de büyük bir hastane. Bina olarak büyük, alan olarak büyük bir hastane yapılıyor. Eyyübiye Devlet Hastanesinin içinde Kadın Doğum var, Çocuk var. Yine 600 yataklı Üniversite Hastanemiz var. Mevcut Tıp Fakültesi Hastanemizin 15 katı büyüklüğünde. 2014 yılında hastane tamamlanacaktır. Sağlıkla ilgili ilimizde çok önemli gelişmeler var. Sadece şehir hastanesi ile ilgili çıkan şayialar var. Hastanemiz ikinci etapta yapılacak. Herhangi bir gecikme yok, sorun yok. Şehir hastanesi ilimizde yapılacak” dedi.

 

Hafta sonun yoğun geçeceğini belirten Eğilmez; “Bakanımız hafta sonu Şanlıurfa’da olacak, hem siyaset akademisi dersi verecek hem de çeşitli temel atma ve açılış törenlerine katılacak. Eyyüp Nebi’de Sabır etkinliklerine katılacak. Yine bizde bugün yola çıkıyoruz. Perşembe ve Cuma günü Ankara İl Başkanları Toplantımız var. Hafta sonunda bakanımıza eşlik edeceğiz” diyerek gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.