banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Eğilmez’den eğitime neşter müjdesi

Divana İl Başkan Yardımcısı Erkan Sözen, Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Tuba Pınar Demir Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Metin Baydilli seçildiler.

 

Danışma meclisi toplantısına Şanlıurfa Milletvekilleri Yahya Akman, Prof. Dr. Zeynep Karahan Uslu, Mehmet Akyürek, Abdülkadir Emin Önen, Batman eski Milletvekili Şanlıurfa Koordinatörü Ahmet İnal, İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, İlçe Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri ve teşkilat üyeleri katıldı.

EĞİTİM SEFERBERLİĞİ

AK Parti Genel Merkez çalışmaları nedeniyle bir hafta gecikmeyle Danışma Meclisi Toplantısı düzenlediklerini ifade eden İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez; “İl Yönetim Kurulumuz Adil Tepe’nin babası ve eski yönetim kurulu üyemiz ve teşkilatımıza hizmeti olan Kayhan İnan’ın ağabeyi hayatını kaybettiler. Kendilerine başsağlığı diliyorum. Geçen hafta Ankara’da gerçekleşen bölge İl Başkanları toplantısında Şanlıurfa ile ve İlçelerinde danışma meclisleri toplantısını eksiksiz düzenleyen il olarak birinci il seçildi. Bundan dolayı Teşkilatlarımıza çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Teşkilat olarak çalışmalarımız sürüyor. Her ilçemiz en az üç noktada Sandık Yönetim Kurulu toplantısı düzenleyecekler. İlk toplantıyı Merkez İlçemiz Eyyübiye’de gerçekleştirdi. Yine Sayın Bakanımız Faruk Çelik ve Milletvekillilerimizin büyük katkısı ile Şanlıurfa’da büyük gelişmeler yaşanıyor. Her alanda olduğu gibi ‘Eğitim’ alanında da devasa yatırımlar gerçekleşiyor. Bu ayın 15’inde ilimizde 56 Okulun ihalesi gerçekleşecek. Bu yıl ilimizde toplam 262 okulun ihalesi olacak. Bu çok büyük bir rakam. Maddi karşılığı 400 trilyon gibi büyük bir para ile yapılacak. Yani hükümetimiz eğitime bu para ayırmış durumda. Bundan dolayı Başta Sayın Bakanımıza, Milletvekillerimize ve bürokratlarımıza teşekkür ediyoruz. Yine Pazartesi’den itibaren Şanlıurfa’da uçak seferleri yeniden artışa geçiyor. Bunda emeği geçen vekillerimize teşekkür ediyorum. Şanlıurfalılar için ulaşım artık çok kolay oldu” dedi.

BARIŞ SÜRECİ İŞLİYOR

Daha sonra selamlama konuşması için kürsüye gelen Milletvekili Yahya Akman, Türkiye’nin son günlerdeki büyük değişime değindi. İsrail’in Türkiye’den özür dilemesi ve Barış ve Kardeşlik Projesine değinen Akman, teşkilattan sürecin akamete uğramaması dua ve çalışma yapmalarını istedi.

BAŞKANLIK SİSTEMİ GEREKLİ

Son olarak kürsüye gelen Milletvekili Abdülkadir Emin Önen, ise Başkanlık sistemine değindi. Önen; “Anayasa komisyonu çalışmalarına TBMM’de bulunan 4 parti 3’er üye vererek çalışmalara başladı. Oysa komisyonlar kurulurken Milletvekili sayısına göre üye dağılımı yapılır. Sayın Başbakanımız Anaysa çalışmaları için bu teamülün dışına çıkarak en az vekili olan parti ile eşit üye çalışması başladı. Bu adım bile AK Partinin ne kadar  demokrasiden yana olduğunun somut göstergesidir. Başkanlık sistemi çok eskiden beri konuşulan bir konu olarak gündemdeki yerini her zaman korumuştur. Rahmetli Necmettin Erbakan, Alparslan Türkeş ve Turgut Özal, Başkanlık sistemi Türkiye için gerekli olduğunu belirmişlerdi. AK Parti olarak kurulduğu zaman kuruluş bildirisine ‘Başkanlık’ sisteminin gerekli olduğunu belirtmiştir” dedi

SEÇİM SİSTEMİ DEĞİŞECEK

Başkanlık Sistemi ile beraber seçim sisteminin baştan sona doğru büyük değişikliklerin olacağını vurgulayan Önen; “Başkanlık Sistemi ile Başkan 5 yıllığına ve iki dönem seçilebilecek. Bakanlar dışarıdan atama ile getirilecek. Milletvekili sayısı yine 550 olacak. MGK yapısı değiştirilip sivil ve askeri yetkililer ayrılacak. Türkiye tamamen sivilleşecek. Şuan Kuvvet Komutanlarının ismini bilen varmı? Bilinmesine de gerek yok. Cumhuriyet Başsavcının simi yine hakeza. Türkiye’de herkes işini yapacak. Bakın on yıllarımızı alan sorunu çözüyoruz. Acılarla dolu bir yaşamın sonucu barış ve kardeşliktir” diyerek teşkilat çalışmalarının önemine değindi. AK Partinin gücünü milletten aldığını ve millete hizmet için çalıştığını sözlerine ekledi.

Tüm İşçi Emekliler – Dul ve Yetimler Dernek Başkanı Şıhmüslüm Civelek’in başvurusu üzerine  Emekliler – Dul ve Yetimlerin Belediye Halk Otobüslerinden indirimli faydalanmaları konusunda Belediye Meclisine önerge veren Adil Saraç ve Yusuf Mert’e, bu konuda katkı sunan İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez’e ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Al’a Milletvekillileri tarafından plaket verildi.

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak yaklaşık 3 saat sürdü.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.