banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Eğilmez'den CHP İl Başkanına sert cevap; iftira VİDEO

AK Parti İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, CHP İl Başkanın açıklamaları, Başbakanın Şanlıurfa’ya gelişi ve Abide Kavşağı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 

BÜYÜKŞEHİR HAYIRLI OLSUN

İl dışında bulunduğundan dolayı büyükşehir yasasının kabul edilmesi ile Şanlıurfa’nın resmen büyükşehir olmasını kutlayan AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez; “Ankara’da toplantılar yaptığımızdan dolayı açıklama yapamadım. Twitter ve Facebook üzerinden açıklama yaptım. Şanlıurfa’mız büyük şehir oldu. Şanlıurfa’mıza hayırlı olsun. Büyükşehir ile birlikte Şanlıurfa atılım yapacaktır. İlimize gelen maddi kaynaklar kat be kat artacaktır. Tekrardan hayırlı olsun” dedi.

 

ABİDE KAVŞAĞI SONA GELİNDİ

Abide Kavşağı çalışmalarının yağmur nedeniyle son çalışmaların yavaşladığını belirten AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez; “Abide Kavşağı çalışmaları son noktaya geldi. Tabi son ay içerisinde bereket olan yağmur sürekli yağıyor. Yağmur nedeniyle çalışmalar da biraz aksama oldu. İhaleyi alan firma resmi olarak 23 Aralık’ta Abide Kavşağını teslim etmesi lazım. İnşallah yağmur biraz ara verirse Abide Kavşağı çalışmaları sona erer. Şuanda birkaç noktası trafiğe açık. İnşallah tamamen açıldığında Şanlıurfa trafiği ciddi bir şekilde rahatlayacaktır” dedi.

BAŞBAKAN AY SONUNDA GELİYOR

Başbakan Erdoğan’ın ay sonunda Şanlıurfa’ya geleceğini belirten AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez; “Başbakanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan Aralık ayı sonlarında bir dizi açılış yapmak üzere Şanlıurfa’ya gelecektir. Başbakanımız Şanlıurfa’nın ileri gelenleri ve Kanaat Önderleri ile bir toplantı gerçekleştirecek. Gün ve programın detaylarını ilerleyen günlerde açıklığa kavuşacaktır” dedi.

 

İŞKUR ÜZERİNDE İFTİRA

İŞKUR ve TİGEM üzerinden yanlış ve iftiralar olduğunu belirten AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez; “CHP İl Başkanı İŞKUR ve TİGEM’le ilgili açıklamalarda bulundu. Açıklamalarda yanlış bilgilere dayanarak yanlış ve doğru olmayan ifadeler kullanmış. Hatta iftiralarda bulunmuş. Merkezde yüzde 76 oy alan İl genelinde yüzde 65 oy alan bir partiyiz. Bizim Şanlıurfalı hemşehrilerimiz arasında herhangi bir ayrımcılık yapmak gibi bir düşüncemiz olamaz. Sıkıntının yaşandığı andan itibaren teşkilat olarak, bakanlık olarak olayın takipçisi oluyoruz. Hataların giderilmesi için gerekli adımları atıyoruz. İŞKUR TYÇP ile Şanlıurfa’mıza büyük katılar sunuyor. Bazıları bunu görmüyor. Özelikle CHP il Başkanı bu konuda yanlış bilgilere dayanarak konuşuyor. Biz bu konuyu titizlikle inceliyoruz. Herhangi bir yanlışa müsaade etmeyiz. İster teşkilatımızdan ister kurumlardan ister başka yerlerden fark etmez, yanlış nerden gelirse biz yanlışa karşıyız. Ben İl Başkanı olarak ve Bakanımız Sayın Faruk Çelik bu konunun takipçisiyiz. En ufak bir yanlışa müsaade olmayacak.

 

CHP İl Başkanının yine İŞKUR’la bağlantılı olarak TİGEM konusunda bir açıklaması olmuştu. Bilindiği gibi TİGEM’e beden işçisi alımı söz konusu. Alımlar için İŞKUR duyuru yaptı. Alımlarda usul şu; İŞKUR’un yapacağı bir şey yok. TİGEM Genel Müdürlüğü şartnameyi hazırlayıp İŞKUR’a göndermiş. İŞKUR herhangi bir müdahalede bulunamadan bunu yayınlamıştır. Bir hafta önce burada bir hatanın olduğunu fark etmiş ve anında müdahalede bulunarak hatanın giderilmesi konusunda Bakanımız Faruk Çelik’le görüşmüştük. Hatanın giderilmesi gerektiğini belirtmiştik. Tarım Bakanlığı devreye girerek TİGEM Genel Müdürlüğün şartnamesinin değişmesi gerektiğini belirtmiş, inşallah kısa sürede düzeltilir. Dolayısıyla CHP İl Başkanının söylediği tüm sözler geçersizdir, yanlıştır hatta iftiradır. Bu konuda usul şartlar düzeltilecek ve şartlar herkese eşit olacaktır” dedi.

SULAMA SORUNUNA NEŞTER

Sulama ile ilgili çiftçilerin sorunlarının da Ankara’da konuşulduğunu ve çalışmalar başlatıldığını ifade eden AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez; “Geçen hafta bölge Milletvekilleri ve İl Başkanları olarak Başbakanımızla toplantı yaptık.  Çok verimli oldu. Görüşlerimizi Başbakanımıza ilettik. Şanlıurfa’mızın sorunlarını aktarma imkanı bulduk. Yine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımızın başkanlığında Şanlıurfa çiftçisini ilgilendiren destekleme ve sulama ücretleri ile ilgili Ziraat Oda Başkanları ve Sulama Birlik Başkanlarının katılımı ile bir toplantı gerçekleştirdik. Bu anlamda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Tarım Bakanlığı ve Orman ve İşleri Bakanlığından oluşacak ekip bir çalışma yaparak çiftçimizin taleplerine uygun bir çalışma yapacaktır” dedi.

Toplantıda gazetecilerin sorularını cevaplayan Başkan Eğilmez, gazetecilere teşekkür etti.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.