banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Eğilmez’den başvuru ve demokratikleşme paketi açıklaması

Demokratikleşme paketi ile demokrasinin geliştiğini belirten Başkan Eğilmez; “Demokratikleşme paketi Sayın Başbakanımız tarafından açıklandı. Bu paket ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu paket en önemli demokratikleşme hareketidir. AK Parti tarafından yapılacak çeşitli düzenlemeler yeniden yapılacaktır. Dünkü paket bizce çok önemli, çok değerli ve çok büyük yenilikler getirmiştir. Bunu bir kısım insanlar anlamıyor ve anlamayabilirler. Bir kısmı eleştirecektir. Bu da doğaldır. Bir televizyon programında da ifade etmiştim. Siyasi partilerin görüşünü aldığımızda iki partinin görüşü önemliydi. Bu paketin değerlendirmesini aldığımızda da paketin ne kadar önemli olduğunu gördük. Demokratikleşeme paketinin hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

 

ADAYLIK SÜRECİ RESMEN BAŞLADI

Yerel seçim aday adaylık sürecinin bugün itibarı ile resmen başladığını ifade eden Başkan Ev. Eğilmez; “ Belediye Başkan Aday Adaylıkları ve Belediye Meclis üyelikleri için Genel Merkezimiz 1 Ekim ve 1 Kasım tarihleri arasında başvuruların kabul edileceğini belirtmişti. Bu konuyla ilgili olarak 2 Ekim yani yarın İl Başkanları Toplantısı var. Toplantıda süreçle ilgili bilgilendirme yapılacak. Aldığımız bilgileri tekrar sizlere açıklayacağız. 1 Ekim ile 1 Kasım tarihleri arasında partimiz başvuruları alacaktır. Biz hazırlıklarımızı yaptık. İl Başkanlığınca komisyonlar kurduk. Her ilçe kendi Belediye Meclis Üyelerinin başvurusunu alacak. Merkez ilçelerimiz Eyyübiye, Haliliye ve Karaköprü’de de aynı şekilde Belediye Meclis aday adayları başvurularını ilçe başkanlıklarına yapacaklar. İl Belediye ile tüm İlçe Belediye Başkan Aday Adayları ise müracaatlarını İl Başkanlığımıza yazılı yapacaklar” dedi.

 

BÜYÜKŞEHİR MODELİ ANLATILACAK

Bakan Faruk Çelik’in Şanlıurfa temaslarına da değinen Başkan Av. Yusuf eğilmez; “Hafta sonu Halil İbrahim Buluşmaları ilimizde yapılacak. Diyanet İşleri Başkanı da katılacak. Sayın Bakanımız Faruk Çelik’de Cuma gün ü akşam ilimizde olacak. Üç gün boyunca Şanlıurfa merkez ve ilçelerde programlar yapacak.  Cumartesi günü siyaset akademisine katılarak ders verecek. Yine cumartesi günü Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu siyaset akademisine katılarak tüm il sınırları ile büyükşehir modelini anlatacak. Çok önemlidir. Şanlıurfa’da bürokrat, aday adayı, memur isteyen herkes katılabilir. Şanlıurfa’da ilk kez uygulanacak olan sistem Kocaeli’de 2004’ten beri uygulanıyor. Özelikle bu işle ilgili olan herkesi programa davet ediyor. Partimizde olan olmayan tüm belediye başkanları da davetlidir. Akademi dışında gelen herkesi kabul ediyoruz” dedi.

 

Başkan Av. Yusuf eğilmez son olarak basın mensuplarının sorularını cevapladı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.