banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Eğilmez; Topçu Meydanına ilk kazmayı Temmuzda vuracağız

Başkan Av. Yusuf Eğilmez; Topçu Meydanı ve Abide Kavşağı projesini hayata geçiriyoruz

 

AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, AK Partinin seçim sürecinde taahhüt ettiği “4 yılda 400 proje” ile ilgili basın toplantısı düzenleyerek; “Temmuz ayında Bakanımız Faruk Çelik’le Topçu Meydanı projesini” hayata geçireceğiz dedi.

 

AK Parti İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısına AK Parti İl Başkan yardımcısı Mustafa Tuz ve İl Genel Meclis Üyesi Uğur Beyazgül hazır bulundu.

 

Burada gazetecilere “AK Partinin Şanlıurfa ile ilgili yatırımlarına” değinen İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez; “Bilindiği gibi seçim sürecinde Şanlıurfa için hazırladığımız “4 yılda 400 proje” kitapçığını bastırdık. Şanlıurfa için en önemli iki proje olarak sayılan Topçu Meydanı ve Abide Kavşağı projeleridir. Sayın bakanımız 26 Haziran’da Valilikte Belediye ve diğer yetkili kurumlarla bir toplantı yaparak bu konuları görüştü. Akabinde Ankara’ya giden Bakanımız Sayın Faruk Çelik girişimlerde bulunarak süreci hızlandırdı. Valilik oradan taşınıyor. Tabu Kadastro, Nüfus Müdürlüğü de taşındı. Sosyal Güvenlik Kurumuna ait tekel binası ise milli emlak müdürlüğüne devri ile ilgili işlemler başladı. En kısa sürede devredilecektir. Bunu Sayın Bakanımız müjde olarak Şanlıurfalılara verdi” dedi.

 

TEMMUZ AYINDA TOPÇU MEYDANINDAKİ BİNALAR YIKILACAK

Topçu meydanı ile ilgili sürecin tarihini veren Başkan Av. Eğilmez; “Sayın Bakanımız Faruk Çelik Temmuz ayı içerinde Şanlıurfa’ya gelecek ve Topçu Meydanında bulunan binaların yıkımı başlanacaktır. Buna paralel olarak Belediye Meclisinde bulunan arkadaşlarımız Topçu Meydanın “Meydan” olarak düzenlenmesi için gerekli yasal çalışmalarını bu hafta bitirecekler. Yıllardır gerçekleşmeyen Topçu Meydanı projesi böylelikle hayata geçmiş olacak.

Sayın bakanımızın talimatı ile başlatılan takas işlemleri devam ediyor. Bununla ilgili olarak Sosyal Güvenlik Kurumuyla takas yoluna gidildi. Sosyal Güvenlik Kurumu İl Özel idaresi binasına taşınacak. Sosyal Güvenlik Kurumun 60 dönümlük yeri ise İl Özel İdaresine kaldı.

 

 

ABİDE KAVŞAĞI BU YIL İHALE EDİLECEK

Abide kavşağı projesinin bu yıl ihaleye çıkacağını belirten Başkan Eğilmez; “Sayın Bakanımız Şanlıurfa’ya son gelişinde Karayolları Bölge Müdürü ve Belediye Temsilcilerimiz ile birlikte bir çalışma yaparak, Abide Kavşağı projesi için inşallah bu yıl ihaleceği müjdesini veriyoruz” dedi.

 

www.balikligol.com

 

 

 


yusuf eğilmez balikligol_com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.