banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Eğilmez, Rabia ismi için onları kutladı

AK Parti İl Başkanlığında gündemi değerlendiren Başkan Eğilmez, Topçu Meydanı yanında bulunan eski Vilayet yerine 103 STK temsilcisinin talebini değerlendiren Büyükşehir Belediye MEclis Üyelerinin o meydana RABİA ismini vermesinden dolayı tarafları kutladı.

 

“RABİA İSMİNDE EMEĞİ GEÇENLERİ KUTLUYORUM”

Son günlerin bir diğer tartışma konusu olan Rabia meydanıyla ilgili de konuşan İl Başkanı eğilmez; “Özellikle son dönemde Şanlıurfa’nın gündemini meşgul eden Rabia Meydanıyla ilgili Büyükşehir Belediyemizin verdiği bir karar var. O yeni oluşturulan meydanın Rabia olması takdir edilecek bir olay. Bu isim için oy kullanan meclis üyelerini, gerek AK Partili gerek BDP’li olsun oy veren arkadaşlarımı bir kez daha kutluyorum. Burada bir isim değişikliği yapılmamış tamamen yeni oluşturulan, Eski Valilik, adliye ve tapu binalarının olduğu alan. Yeni açılan bir meydan. Bu meydana bu isim verildi. Bir kez daha bu kararda emeği geçenleri tebrik ediyorum” diye konuştu.

 

Bilindiği gibi bazı kesimler İslami Özgürlük anlamına gelen Rabia ismini karambole getirerek sanki Topçu Meydanının ismi değişmişçesine propaganda yaparak ismin değişmesini istiyorlar. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.