banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Eğilmez; Kongremiz düğün havasında olacak VİDEO
AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez bugün sabah Hacı Bekir sofrasında düzenlediği basın toplantısıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı kongre ile ilgili bilgi verdi.

 

Kongre hazırlıklarında son aşamaya geldiklerini belirten AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez; “Teşkilatımızla çok hummalı bir çalışma yaptık, yapıyoruz. Bildiğiniz gibi kongremiz GAP Arena stadyumunda olacak İstanbul’un kongresi Telekom Arenada gerçekleşti. Türkiye’de stadyumda kongre yapan ikinci iliz. Bu hem Şanlıurfamıza hem bölgemize Başbakanımızın verdiği önemi gösteriyor. Kongremizle ilgili çalışmalarımızda sona yaklaştık. Hazırlıklarımızı Ana Kademelerimizle, Belediye Başkanlarımız, İl Genel Meclis Üyelerimiz, Belediye Meclis Üyelerimiz, İlçe Teşkilatlarımız, Belde Teşkilatlarımız kısaca tüm teşkilatımızla bu büyük kongreye hazırlanıyoruz. Bu kongreyi yüz akımızla gerçekleştireceğiz. Kongrelerimiz 3 yılda bir gerçekleşiyor. İl Kongresinde Ana kademeden Mahalle Temsilcisine kadar herkesin bir araya geldiği kongredir. Bu açıdan da bizim için çok önemlidir” dedi.

 

“GENEL MERKEZ GÖREVİ BANA TEVDİ ETTİ”

Genel Merkez tarafında İl Başkanlığı görevi kendisine verildiğine dikkat çeken İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez; “Genel Merkezimiz bize görevi tevdi ettikten sonra Şanlıurfa’ya geldik ve kongre çalışmalarımıza başladık. Öncelikte tüm İlçe Başkanlarımıza, Yönetim ve Yürütme Kurulumuza toplantı yaparak yol haritamızı belirledik ve kongre çalışmalarına başladık. Reklam, duyuru ve tertip konusunda her türlü çalışmalarımızı gerçekleştirdik” dedi.



“İL BAŞKANLIĞIM SÜRECİ YOĞUN OLDU”

İl Başkanlığı sürecine de değinen Başkan Av. Eğilmez; “Önceki İl Başkanın Milletvekili Aday Adayı olmak için istifa ettiğini belirten Başkan Av. Yusuf Eğilmez; 2009 yılında buradaki arkadaşlarımızla yönetime girdik. Daha sonra İl Başkanımız Aday Adaylığı için istifa etti. Kurumsallaşmaya önem verdik. Yönetim ve Yürütmemizle her hafta toplantılar gerçekleştirdik. İlçe yönetim toplantılarımız her hafta gerçekleşti. Odalarımız, Sendikalarımız, Derneklerimiz, Medyamız velhasılı tüm STK’larımızı ziyaret ediyoruz. Yarın seçim olacakmış gibi çalışıyoruz. İl Başkanlığım döneminde de aynen devam ettik. Başkanlığım döneminde Türkiye’nin en yoğun olan aday adaylığı dönemini yaşadık. Temayül yoklamasını yaptık. Sayın Bakanımız Faruk Çelik’in gelişi ile beraber çok yoğun bir seçim süreci yaşadık. Hemen ardından 11 ilçemizin ana kademeleri, Gençlik Kolları ve Kadın Kolları kongrelerini gerçekleştirdik. Yine dönemimizde Sayın Başbakanımızın da çok önem verdiği İl Binamızı yaptık. Kurumsallaşmayı en somut noktaya getiren bir bina oldu. Teşkilat üyelerimizin rahat çalışabileceği bir bina oldu. Bu binamız Türkiye’de ikinci veya üçüncü büyük binası oldu” dedi.



“DESTEKLERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜRLER”

Kendilerine destek verenlere de teşekkür eden Başkan Eğilmez; “Bize destek veren başta Bakanımız Faruk Çelik olmak üzere, Milletvekillerimize, Yönetim Kurulu Üyelerimize, İlçe Başkanlarımıza, İl Meclis Üyelerimize, Belediye Meclis Üyelerimize, Belediye Başkanlarımıza, Kadın Kollarımıza, Gençlik Kollarımıza, Mahalle Temsilcilerimize velhasılı tüm teşkilat üyelerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Bu süreçte basınla iyi çalışmalar içerisine girdik. Bundan sonrada sizlerle paylaşımlarımız olacak.  Şanlıurfa’da yayın yapan yerel ve ulusal basın mensuplarına çalışmalarından ve yayınlarından dolayı ayrıca teşekkür ediyoruz” dedi.

 

“KONGREMİZE HERKES DAVETLİ”

Kongreye tüm Şanlıurfalıları davet eden Başkan Eğilmez; “Başbakanımızın katılacağı 4. Olağan İl Kongremize tüm Şanlıurfalıları GAP Arena Stadyumuna bekliyoruz. Her mahalleden stada araçlarımız hazır bekleyecek. Kongremiz düğün havasında geçeceğine inanıyorum” dedi.

 

“İKİNCİ LİSTE ÇIKABİLİR”

3 Haziran’da yapılacak olan İl kongresi için İkinci bir  liste olacağı yönünde  sorulan soruya, Eğilmez, şöyle yanıt verdi’ Genel Merkezimiz  tüm teşkilatlarımızla temayül yaptı, Genel Merkezimiz ve sayın Başbakanımız bize bu görevi  verdi, parti içi demokrasi var herkes aday olabilir, bende böyle bir duyum aldım, 2. Bir liste olması bir çatışmayı yaşatmaz, söylentilere kulak vermiyorum” dedi.



BÜYÜKŞEHİR LİSTESİ OLACAK

Yeni yönetim listesinin herkesi kucaklayacağını ifade eden İl Başkanı Eğilmez, yeni  Listemiz  Büyükşehir statüsüne girecek olan Şanlıurfa’yı yönetecek bir liste olacak dedi. Eğilmez’ Büyükşehirden sonra 3 ilçenin kurulması yönünde görüşlerimiz illettik,  Büyükşehir  ve 3 ilçe belediye için diğer ilçeler ise Büyükşehire bağlı olacak, listelerimizi göz önünde bulundurarak çalışmalarımızı yapıyoruz, sayın Bakanımız ve Milletvekillerimizle birlikte yapacağız, tüm Şanlıurfa’nın temsil edildiği bir liste olacak, her hangi bir grubun listesi olmayacak, ‘dedi.

 

Düzenlenen basın toplantısında  İl Genel Meclis Başkanı  Mustafa Yavuz, Kadın Kolları Başkanı Aysel Göncü, İl yönetim Kurulu Üyeleri İsa Kızıldemir, Mehmet Büyükfırat, Mustafa Yavuz, Mehmet Karadağ, Erkan Sözen, Halit Daşdönderen, Emin Demirkol, Uryan Arusoğlu, Metin Çadırcı, Fatih Yıldız ve  Belediye Meclis üyesi Adil Saraç katıldılar.

Basın mensuplarının soruları ile toplantı sona erdi. 

VİDEO



AK Parti il başkanı av. Yusuf Eğilmez basın... ile balikligol_com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.