banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haberleri Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Suriye

Eğilmez, İstifası İstenen İlçe Başkanlarını Açıkladı VİDEO

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Yusuf Eğilmez, AK Parti Şanlıurfa İl başkanlık binasında haftalık basın bilgilendirme toplantısında düzenledi.

SADECE 3 ARKADAŞIMIZ GÖREVDEN ALINDI

AK Parti Şanlıurfa İl başkanlığının düzenlediği haftalık basın bilgilendirme toplantısında konuşan İl Başkanı Yusuf Eğilmez;  “Son günlerde basında çıkan ‘istifa’ dedikodular dolaşıyor Genel Merkezimiz tarafından sadece 3 ilçe başkanımızın istifası isteniyor. Genel merkezimizin değerlendirmeleri sonucu Akçakale, Suruç ve Bozova ilçe teşkilatlarının, Başkanları, asil ve yedek tüm yönetim kurullarının istifaları istendi. O ilçelerimizin başkanları ve teşkilatlar bugün istifalarını il başkanlığına sunacaklar. Biliyorsunuz Türkiye geneli  500’ün üzerinde ilçede bir değişim yapıldı. Bu değişim ilimize de üç ilçe olarak yansıdı” dedi.

“BUNDAN SONRAKİ HAYATLARINDA BAŞARILAR DİLİYORUM”

İstifası istenen 3 başkana bugüne kadar yaptıkları çalışmalardan ötürü teşekkür eden Başkan eğilmez; “Bu 3 ilçede bizimle bugüne kadar çalışan bu arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bundan sonraki hayatlarında onlara başarılar diliyorum. Bozova İlçemizdeki başkanımız 12 yıldır bu görevi yapıyordu. Diğer 2 ilçemizin başkanları 2012 yılında kongreyle yönetime gelmişlerdi” dedi.

“İSTEYEN HERKES İLÇE BAŞKANLIĞI İÇİN BAŞVURABİLİR”

Bu 3 ilçede isteyen herkes boşalan ilçe başkanlığı için partimize gelerek burada bulunan forumu doldurup başvurabileceğiniz söyleyen Eğilmez;  “İnşallah en kısa sürede yeni başkanlarımızı ve yönettim kurullarını genel merkezimiz belirleyecektir. Tabi, bu yönetimlerde yer alan arkadaşlarımızın birçoğu tecrübeli kişiler. İnşallah yeni yönetimde de görev alacak bu arkadaşlarımız” dedi.

“SEÇİM KAYBETME KRİTER OLARAK ALINMADI”

Görevden alınmaların seçim kaybetme kriterine bağlanmadığını söyleyen Yusuf  Eğilmez; “Seçim kaybetme burada tek kriter olmadı. Genel merkezimizin yaptığı değerlendirmede, başarı durumuna göre, seçimlerin sonuçlarına göre gerek gördükleri teşkilatları görevden alma kararı aldı.  Yeni gelecek ve mevcut başkanlarımızla birlikte Cumhurbaşkanlığı seçimi çalışmalarını yapacağız ve bu başkanlarımızla ilçe kongre seçimlerine kadar devam edeceğiz” diye konuştu.

“BAKANIMIZIN ŞANLIURFALILARA SELAMI VAR”

En kısa sürede Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in Şanlıurfa’ya geleceğini söyleyen Eğilmez; “Sayın Bakanımız 1 hafta boyunca yoğun bakımda kaldı. Sonrasında doktorların verdiği dinlenme raporları doğrultusunda Şanlıurfa seyahatlerini iptal etti.  Çok Şükür şu an Sayın Bakanımızın sağlık durumu iyidir. Telefonla da görüştüm. İnşallah en kısa zamanda Şanlıurfa’ya gelmeyi düşünüyor.  Tüm Şanlıurfalılara selamları da var” dedi.

“RABİA İSMİNDE EMEĞİ GEÇENLERİ KUTLUYORUM”

Son günlerin bir diğer tartışma konusu olan Rabia meydanıyla ilgili de konuşan İl Başkanı eğilmez; “Özellikle son dönemde Şanlıurfa’nın gündemini meşgul eden Rabia Meydanıyla ilgili Büyükşehir Belediyemizin verdiği bir karar var. O yeni oluşturulan meydanın Rabia olması takdir edilecek bir olay. Bu isim için oy kullanan meclis üyelerini, gerek AK Partili gerek BDP’li olsun oy veren arkadaşlarımı bir kez daha kutluyorum. Burada bir isim değişikliği yapılmamış tamamen yeni oluşturulan, Eski Valilik, adliye ve tapu binalarının olduğu alan. Yeni açılan bir meydan. Bu meydana bu isim verildi. Bir kez daha bu kararda emeği geçenleri tebrik ediyorum” diye konuştu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.