banner2
Öne Çıkanlar URFASPOR URFADA TRAFİK KAZALARI şehmuz özer ile anlaştı urfaspor kartalspor maçı

Eğilmez; Güzel sanatları lisesi mezunları mağdur edilmemeli

Harran Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokuluna bağlı Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Eğitim Fakültesi Müzik ve Resim-İş Öğretmenliği Bölümüne Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci alımına 220 taban puan şartı getirilmesine Şanlıurfa Güzel Sanatları Lisesi Mezunları tepki göstererek puanın düşürülmesi için AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez’den yardım istediler..

 

AK Parti İl Başkanlığına gelen bir grup öğrenci; “Türkiye’deki tüm üniversiteler 140 ile 180 puan arası öğrenci alırken Harran üniversitesinin 220 puanla alması bizleri engellemektir” dediler.

 

Öğrencilerin Mağdur olmaması için Harran Üniversitesi Yönetimi ile görüşeceklerini belirten AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez; “Şanlıurfalı öğrenci kardeşlerimizin mağdur olmaması için ilgili kişilerle iletişime geçeceğiz. Umarız ki sorun çözülür” dedi.

 

Konuşmasını sürdüren Başkan Av. Eğilmez; “Şanlıurfa Güzel Sanatları Lisesi Mezunları arkadaşlarımız bizi ziyaret ederek sorunlarını ilettiler. Harran Üniversitesi Güzel Sanatlar bölümü öğrenci alım taban puanı 220 olarak belirlemiş. Arkadaşların bize ilettiği konu şu; Türkiye’nin hiçbir üniversitesinde bu kadar yüksek taban puan uygulaması yok. Dolayısıyla bu arkadaşlarımızın böyle yüksek puan alan sayısı çok az. Böyle olunca da bir çok hemşehrimiz açıkta kalacak. Taban puanı daha düşük olan diğer üniversiteler sınavlarını bitirdikleri için Şanlıurfa Güzel Sanatlar Lisesi Mezunların o sınavlara girme şansı da yok. Dolayısıyla bu konuda Harran Üniversitesi yönetiminden kendilerine yardımcı olmalarını bekliyorlar. Bizden bu konuda yardım istediler. Bizde taleplerini ilgili birimlere iletik. Öğrenci kardeşlerimiz Milletvekilimiz Mahmut Kaçar ile de görüştüler. Üniversite yönetimi ile bu konuda görüşeceğiz. Öğrencilerimizin mağdur olmaması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.