banner2
Öne Çıkanlar PapeAlioune Ndıaye İcra Müdürlüğü İmparatorluk çöküyor! İbrahim Özer İbrahim Halil Tepe

Eğilmez; Çanakkale ruhu hep olacak

AK Parti il Başkanı 18 mart mesajı yayınladı

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi'nin yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

 

Eğilmez mesajında, Türk Milletinin Çanakkale'de ortaya konulan sarsılmaz vatan sevgisi ve millet olma bilincinin en büyük zenginlik ve en büyük güç olduğunu belirterek, "İnanıyorum ki o yüksek ruh, o millet olma şuuru, o vatan sevgisi bu topraklar üzerinde ebediyen var olacaktır. Çanakkale Zaferi'nin, tarihin eşine az rastlanır en büyük kahramanlık destanlarından biri olduğu Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy şöyle ifade ediyor;

 

“Vurulup tertemiz anlından uzanmış yatıyor

Bir hilal uğruna yarab ne güneşler batıyor

 

Ey bu topraklar için toprağa düşmüş asker

Gökten ecdad inerek öpse o pak anlı değer

 

Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor tevhidi

Bedrin arslanları ancak bu kadar şanlı idi” dedi.

 

İl Başkanı Av. Eğilmez, şöyle devam etti: “Çanakkale ruhu göstermiştir ki, dünyada bu milletin varoluş iradesini kıracak hiçbir güç yoktur. Çanakkale Zaferi sadece geçmişimizin bir aziz hatırası olarak değil, geleceğe yürüyüşümüzün en güçlü ilham kaynaklarından biri olarak da milletimizin hissiyatında son derece önemli bir yere sahiptir. Milletçe şehitlerimizin bize bıraktığı mukaddes emaneti her geçen gün aynı şuur ve inançla daha da yükseklere taşımakta kararlıyız. Demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetimizi temel ilke ve nitelikleriyle geleceğe dünya milletleri arasında hak ettiği konuma taşımak için mücadele verirken, bizi millet yapan yüksek değerlerimizi canlı tutmalı, daima yüceltmeliyiz. Bu inançla Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü'nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan tüm şehitlerimizi, rahmetle, şükranla anıyorum” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.