banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP ak parti

Eğer bu iddia doğruysa!..

Paralel yapının 30 Mart seçimlerinde sandığa şaibe karışması için 5 maddelik kaos planı hazırladığını iddia edildi. Hükümet-cemaat savaşı seçimlere uzandı. 30 Mart öncesi iddialar ve olası hamleler havada uçuşuyor.

 

Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre seçim çalışması adı altında görevlendirilecek 100 bin kişi münipülasyon amaçlı kullanılacak.

17 Aralık operasyonu cemaate karşı sert yayınlarıyla öne çıkan Yeni Şafak gazetesi, çok konuşulacak bir iddiayı manşetine taşıdı. Buna göre paralel yapı seçimleri gölgeleyecek kara propaganda yapacak, son çare ise seçimlerin iptalinin gündeme getirilmesi. İşte o tartışılan 5 madde:

OYLAR EN GÜÇLÜ RAKİBE

İl il, ilçe ilçe, belde belde seçim analizleri yapan Gülen Hareketi, AK Parti'nin adaylarının karşısındaki en güçlü adayı belirleyecek.

100 BİN KİŞİLİK RİCA EKİBİ

Bir haber ajansı adına haber takibi yapacak 100 bin kişilik 'Rica ekibi' oluşturuldu. Bu kişiler, seçim günü sandıkların kurulacağı okul bahçelerinde eş-dost ve kararsız seçmenleri etkileyip, AK Parti'ye oy vermemeleri ricasında bulunacaklar.

HİLE KARIŞTI DENİLECEK

2-3 saat boyunca yayın ekranlarında oyları az tutulan AK Partili adayların gerçek oyları, daha sonra sisteme aynı anda girilecek. Ardından da fısıltı gazetesi aracılığıyla 'Hükümet, YSK'nın seçim sistemine müdahale etti', 'AK Parti oyları gerideyken, birden bire öne geçti' dedikoduları, facebook, twitter üzerinden bot hesaplar aracılığıyla yayılacak.

KARA PROPAGANDA

Kasıtlı bir şekilde yalan yanlış seçim sonucu haberlerinin yapılması

SANDIK GÖREVLİLERİ EĞİTİLİYOR

Son aşamada sandıklardan gelen bilgiler, imzalanmış tutanak sonuçları ve Yüksek Seçim Kurulu'ndan yapılacak resmi açıklamayla 2009 yerel seçimindeki sonuçların sandık bazında karşılaştırmalı analizi yapılacak. Belirgin oy sapması görülen sandıklar ile parti veya aday bazında olağan üstü sonuçlar çıkması halinde YSK'dan yeniden sayım yapılması talep edilecek.

AK PARTİ'DEN KARŞI ÖNLEM

Her bir sandığın sonuçlarının tam ve doğru olarak kaydedilerek AK Parti Genel Merkezi'nde değerlendirilmesi için özel bir program geliştirildi. Bu program sayesinde AK Parti sandıklar ile ilgili sonuçlar hakkında anında ve sağlıklı bilgi alma, buna paralel olarak da spekülasyonları önleme şansına sahip olacak.

2009'DAKİ HATA AKILLARDA

Cihan Haber Ajansı, Beşiktaş'ın verilerini yanlışlıkla Beyoğlu'na girmişti. Böylece ilk sonuçlara göre Beyoğlu'nda seçimi CHP'nin kazandığı zannedilmişti. Yanlış veri girişi, AK Parti ve CHP teşkilatları arasında uzun süre tartışmalara neden olmuştu. CHP seçimlere şaibe karıştırıldığını iddia etmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.