banner2
Öne Çıkanlar ABD MHP PapeAlioune Ndıaye Kırgızistan milli takımı Kökünü Kurutma Operasyonu

Edene suyu belediye'ye takıldı

Toplantının ilk gününde Edene Grup İçme Suyu Projesi gündeme geldi. Başkan Beyazgül; Meclis üyelerinin vermiş olduğu Edene Grubu İçme Suyu Projesi kapsamında ki ünitelerin susuzluğunun giderilmesi için, Şanlıurfa belediyesi ve özel idare arasında yapılan Protokol gereği, Şanlıurfa Belediyesi'nin yükümlülüklerini yerine getirmediğini öne sürdü. 


Beyazgül, "Şanlıurfa Belediyesi neden yükümlülüğünü yerine getirmiyor?" diyerek, "Köyde yaşayan insanların susuzluğu da en az şehirde yaşayanlar kadar önemlidir. Bu yerleşim yerlerinin çoğu sondaj sistemi ile su içebilmektedirler yer altı sularının tuzlulaşmasından dolayı su içilememektedir. İl Genel Meclisimizin konunun peşini bırakmayacağını açıkladı. Bilindiği gibi Şanlıurfa Edene grup içme suyu amacı öncelikle ovadaki susuz 261 yerleşim yerine içme suyu vermektedir. Son dönemlerde Bölgede sulu tarıma geçilmesi nedeniyle mevcut Yer altı suyu ve Yerüstü su kaynakları tuzlulaşmıştır. Su kirlenme nedeniyle içilememektedir. Bu Proje ile içme suyu olmayan yerleşim birimlerine sağlıklı içme suyu sağlamaktadır. Toplam 261 ünitedir. Proje 4 grup şeklinde (Ş1,Ş2,Ş3veŞ4) olarak isimlendirilmiştir" dedi.


"Özel idarenin gerekli ödemelerini yaptığı halde Şanlıurfa Belediyesi'nin yükümlülüğünü yerine getirmediğinden Ş1 olarak adlandırılan Merkez  (19 Ünitenin şebekesi bitirilmiş kullanıma hazır, 22 Ünite de 2010 yılı sonuna kadar hazır olacak ) 41 Ünite halen susuz durumdadır" diyen Beyazgül, "Edene Grubu içme suyu projesi kapsamında ki 261 ünitenin susuzluğunun giderilmesi için, Belediyenin 2003 yılından beri protokol imzalamasına rağmen neden bağlantı yapmadığının araştırılması için Önerge İçişleri Komisyonu, Köylere Hizmet Komisyonu ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine havale edildi. Komisyonun bu konuda detaylı bir araştırma yaparak meclisimize bilgi verilmesi istendi" diye ifade etti.


Beyazgül, "Şanlıurfa Edene grup içme suyu Ş1 41 Köy, Ş2 37 Köy, Ş3 104 Köy ve Ş4 79 olmak üzere Merkez, Harran ve Akçakale İlçelerine sağlıklı içme suyu verecektir. 2007 den beri 21.500.000 Tl. Ödenek harcanarak yapılan bu proje halen çalışmamaktadır. Biz büyükşehir olmak istiyorsak merkez köylerin altyapısını ve su ihtiyacını da gidermeliyiz" şeklinde konuştu.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.