banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Balıklıgöl Balıklıgöl

Düşünür'den Fakıbaba'ya zor sözler

Şanlıurfa belediye başkanı A. E. Fakıbaba'nın Belediye meclisinden geçmeyen "Eski (aşağı) sanayi sitesinin ve Kızılkoyun bölgesinin Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı olarak ilan edilmesi" başlıklı 2 ayrı gündem maddelerinden dolayı AK Partiyi hedef alana açıklamalar yapmıştı.

Bu konuyla ilgili olarak AK Parti İl Başkanı Av. Ahmet Düşünür AK Parti İl Başkanlığında bir basın açıklama yaptı. İşte o açıklama;  29 Mart yerel seçimlerinden sonra AK Parti olarak bir açıklama yaptık. O açıklamamızda; Şanlıurfa'nın gelişmesi ve modernleşmesi için meclise ne tür proje gelirse biz evet diyeceğiz. Ama hukuki olmayan, keyfi projelere biz halktan aldığımız yetkiyi kötüye kullanmayarak "hayır" diyeceğiz demiştik. Şimdi hala aynı görüşteyiz. Yanlış bulduğumuz kararlara hayır dedik.

İki karara neden hayır dedik?

Eski Sanayi Sitesi'nin, Kentsel Dönüşüm Alanı ilan edilmesi maddesine "ret" oyu verdik. Çünkü; AK Parti grubu olarak 2008 yılında yapılan İmar Plan'ının içinde hatalar olduğunu, bu Plan baz alınarak yapılacak kentsel dönüşümün hata ve mağduriyetleri daha da arttıracağını ifade ettik.  Söz konusu alanın, kentsel dönüşüm alanı ilan edilmezden önce, alanla ilgili İmar Planı'nın İmar Komisyonu'na havale edilmesini istedik. Grup başkanımız Adil Saraç'ın teklifiyle; İmar Komisyonu'nun,  geniş katılım sağlayarak içinde sivil toplum kuruluşlarının, sanayi esnafının, Belediye'nin ilgili birimlerinin, mimarların, şehir planlamacılarının olduğu bir ekiple çalışma yaparak düzgün bir Plan yapmasını ve Plan'ın bu çalışmalardan sonra Meclis'e getirilmesini istedik. Eski, hatalı ve uygulamada birçok sorun ve zorluk yaşamış bir Plan'ı, Şanlıurfa'mızın ve halkımızın menfaatlerine uygun bulmadık. http://balikligol.com/images/news/3258.jpg

Belediye Başkanımızda oradan, Biz bu projeyi getirmişiz sizde kabul edeceksiniz. Kentsel Dönüşüm Projesi için bize yetkiyi vereceksiniz diyor. Biz bu projeyi kabul edersek, orada birçok vatandaşımız mağdur edilecektir. Belediye Meclis Üyeliği demek, gelen her hukuk dışı konuya evet demek değildir.

Kızılkoyun mevkiinin kentsel alan ilan edilmesinin projesizlik nedeniyle yanlış olduğunu beyan ettik. AK Parti grubu olarak 07.06.2010 tarihinde Sayın Başkan'a Kızılkoyun'un 20 trilyon kamulaştırma için 15 trilyon da oranın imarı için İller Bankası'ndan 35 milyon TL kredi çekme yetkisi verdik. Kentsel dönüşüm tanımı içinde ki her türlü konut ve yapılaşmaya Kızılkoyun'un fiziki şartları uygun değildir. Kentsel dönüşümün nasıl yapılacağı ile ilgili bir projenin de olmaması nedeniyle Kızılkoyun'un Kentsel Dönüşüm Alanı ilan edilmesi oy çokluğuyla ret edildi.  Dönüşümün önce projesinin hazırlanması, ardından Meclise getirilerek oylanması gerektiğini ifade ettik.

Başkan fakıbaba: "benim kafamda çok güzel projeler var. Siz mecliste evet deyin bak nasıl projeler yapacağım" diyor. "Hayır, başkan, biz kafandaki projeleri bilemeyiz ve bilmediğimiz bir proje için "evet" diyemeyiz. Siz proje hazırlayın, meclise getirin, meclis üyeleri olarak biz görelim.

Eğer Şanlıurfa'nın menfaatine ise, Şanlıurfa'nın çıkarına ise seve seve "evet" deriz. Geçmişte çok örneklerini yaşadık. Eğer Şanlıurfa'nın menfaatine olan bir tek proje var ise ve biz de "hayır" demiş isek buyurun açıklasın. Emin olun ki; tek gayemiz keyfiliğe, yanlışa ve çıkara dur demektir.

Sonra Başkan Fakıbaba kamuoyunu "önümüze engel koyuyorlar, bizi çalıştırmıyorlar" gibi yanlış bilgilendiriyor. Bu gerekçeleri hizmet yapamamanın verdiği tedirginlikten kaynaklanıyor.

 Biz AK Partili olarak siyaset yapıyoruz. Halkın içindeyiz ve halkın menfaatlerini gözetmek zorundayız. Birilerini keyfi uygulamalarına "evet" demek zorunda değiliz. Kimse bu baskıyı bize yapmasın.

Başka örnekler var.

Bakın daha önceleri böyle sorunları çok yaşadık. 20 yıllık sorun olan Yenişehir imar planına evet dedik. Çünkü orada bir sorun vardı. Yenişehir imar planını kabul ettikten sonra Diyarbakır ile Mardin yolu ortasında kalan bölüm meclise gelmişti. Karar mecliste onaylandıktan sonra imar komisyonumuzun tespitiyle Mardin yolu alt kısmından bir ada bu projeye dahil edildiğini tespit ettik. Bunu dile getirdiğimizde Başkan Fakıbaba; bu konun takipçisi olacağım. Gereken neyse yapacağım" diye konuştu. Umarız kanuna aykırı olarak birilerinin çıkarına hizmet edecek bu işgüzarlık ortaya çıkarılır ve suçlularına gereken ceza verilir. Çünkü burada söz konusu Şanlıurfa halkının menfaatinin gözetilmesidir.

Evren Sanayi Bölgesinde 1 bölü 25 bin çevre planı, 1 bölü 5 bin nazım planı, 1 bölü1000 uygulama planına onay verdik.

Yine Evren sanayi sitesinin imarında kavşakta okul yapma planı meclise geldi. Bunun yanlış olduğunu ve okul için uygun bir parselin bulunmasını istedik. Başkan Fakıbaba her zamanki gibi yine diretti ve oylamaya sundu. Biz "hayır" demiştik. Daha sonra yanlıştan dönüldü ve okul için uygun parsel bulundu ve tekrar meclise geldiğinde "evet" demiştik.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.