banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Düşünür; Çok ciddi rahatsızlık duyduk

 AK Parti İl Başkanı Av. Ahmet Düşünür Seydi Eyyüpoğlunun AK Partiye geçişine çok sert tepki gösterdi. Başkan Düşünür; “AK Parti Genel Merkezine çok rahatsız olduğumuzu ve bizden görüş istenmediğini bildirdik. Onlar da bizi haklı bulduklarını ifade ettiler” dedi.

Morali bozuk olduğu ve gergin olduğu gözlenen AK Parti İl Başkanı Av. Ahmet Düşünür Şanlıurfa Bağımsız Milletvekili Seydi Eyüpoğlu’nun AK Partiye katılması ve AK Parti Milletvekili Sabahattin Cevheri’nin istifası ile ilgili İl Binasında basın toplantısı düzenledi. İşte Başkan Av. Ahmet Düşünür’ün açıklaması;

26.10.2010 Salı günü Ş.Urfa Bağımsız Milletvekili Seydi Eyüpoğlu partimize katılmış, partimiz milletvekillerinden Sabahattin Cevheri ise partimizden ayrılmıştır.

Ben her iki olayın hayırlı olmasını diliyorum.

Katılım olayı ile ilgili olarak yaklaşık 2–3 aydır söylentiler vardı. Zaman zaman bu söylentileri duyuyorduk. Ancak bu konu Genel Merkezce bize sorulmadığından biz de dedikodunun peşine düşmemiş olmak için Genel merkeze sormadık. Önceki akşam bir yerel TV’mizde ana haber bülteninde bu konu bize soruldu. Biz, bu konu ile ilgili olarak Genel Merkezin bizden görüş sormadığını oysa her konuda hatta en ufak bir konuda bile görüşümüze başvurduğunu, bu konu ile ilgili herhangi bir şeyin sorulmadığını, bu nedenle bu konunun yaklaşık 2–3 aylık bir dedikodu/söylenti olduğunu düşündüğümü söyledim. Ertesi gün, yani dün bu katılım olayı gerçekleşti. Bize danışılmadığı, görüşümüz sorulmadığı için duyduğumuz rahatsızlığı, tepkimizi genel Merkezimize, Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcımıza ilettim. Genel başkan yardımcımız, rahatsızlığımızı anladığını, bizi haklı bulduğunu, bize iletilmemesinin yani bilgilendirilmememizin eksiklik olduğunu söyledi.

Ankara ile yaptığımız diğer görüşmelerde bu tür milletvekili katılımlarının parti tüzüğü gereği merkez karar Yürütme Kurulunda görüşüldüğünü, kendilerine sorulmadığı için ilk kez bir teşkilat tarafından tepki gösterildiğini belirttiler.

Dün akşamki yönetim kurulu toplantısında bu hususları konuştuk. Yapılan değerlendirme ve toplantı sonucunda bize görüş sorulmadan ve bilgi verilmeden yapılan katılımdan dolayı tepkimizi gösterdiğimizi haklı bulunduğumuzu, bu konu ile ilgili tavrımızı Genel Merkeze yansıtmış olduğumuzu, bundan sonraki süreçte önümüze bakıp, Şanlıurfa’mıza, insanımıza hizmet için bugüne kadar yaptığımız güzel çalışmaların bundan sonra daha güzel bir şekilde devamı için bu çalışmalarımıza devam kararı çıktı. Bu karar Yönetim Kurulu toplantısında her arkadaşın görüşü alınarak çıkmış bir karardır.

Toplantı ve değerlendirme katılımın doğruluğu veya yanlışlığı ile ilgili değil, bizden görüş alınıp alınmaması ile ilgili olarak yapılmıştır. Bize görüş sorulmaması konusu değerlendirilmiştir.

Bu parti şahıs partisi değildir. Bir yönetim bir ekip vardır. Her konuda olduğu gibi bu konuda bize sorulsa yönetim kurulunda konuşulur değerlendirme sonucu Genel Merkeze rapor edilirdi. Ancak böyle bir konuda herhangi bir görüşme ve değerlendirme yapılmamıştır.

Biz siyaseti hizmet için yapıyoruz. Siyaset içinde olmak gibi bir derdimiz ve hırsımız yok. Bu nedenle siyaseten de olsa gerçekler dışında bir şey konuşmayacağız. Her konuştuğumuz gerçeği yansıtacaktır. Siyaseti olabildiğince açık ve şeffaf yapacağız. Bu nedenle TV programında durumu çok net ifadelerle belirttim. Yuvarlak ifadelerle soruyu geçiştirmedim” dedi.

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Başkan Düşünür; “Bize sorulmadan yapılan bu değişiklik parti tüzüğümüze aykırı değildir. Ama genel merkeze de tepki gösterdiğimizde haklı olduğumuzu ve ilk kez bir parti il teşkilatı böyle bir tepki gösterdiklerini ifade ettiler” dedi.

Tepki istifaları devam edecek mi sorusuna ise Başkan Düşünür “Sanmıyorum” diye yanıtladı.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.