banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

DÜŞÜNÜR; BU BAŞARI ŞANLIURALILARINDIR

AK PARTİ İL BAŞKANI Av. AHMET DÜŞÜNÜR; BU BAŞARI ŞANLIURALILARINDIR

Şanlıurfa, Şanlı unvanını hak ettiği gün kadar tarihi bir günde tarih yazmıştır. Türkiye için Demokrasi tarihinde bir milat olarak kabul edilecek 12 Eylül 2010 referandumunda büyük bir başarı elde etmiştir.

Tabiî ki başarı bütün Şanlıurfa’nındır.

Gurur bütün Şanlıurfa’nındır.

Şanlıurfa, 12 Eylül 2010 günü demokrasiye sahip çıkmıştır.

Hukuka, insan haklarına sahip çıkmıştır.

Şanlıurfa nüfusunun büyük bir bölümünün mevsimsel/tarım işçisi olarak başka vilayetlerde olduğu bir dönemde yapılan referanduma, % 70 oranında bir katılım olmuştur. % 94 oranında bir evet oyuyla tüm Türkiye’ye demokrasi mesajı vermiştir.

Bu sonuçla Şanlıurfa değişim istemiştir.

Statükonun lütfettiği kadar değil, olması gerektiği kadar özgürlük ve hukuk istemiştir.

Sivil ve çağdaş bir anayasa istemiştir. Darbe anayasası ile yönetilmek istemediğini belirtmiştir. 

Teşkilat olarak,1 Ağustostan itibaren yaptığımız Mahalle, Ev, Köy toplantılarımızda, iftar programlarımızda, Esnaf, STK, Kanaat önderi, ziyaretlerimizde çok büyük bir teveccühle karşılaştık. İnsanımızın çok büyük bir yakınlığını gördük. İlgisini gördük. Bu ilgi ve yakınlık yaklaşık 15 aylık bir çalışmanın, yani STKlarımızla, Oda, Sendika ve Derneklerimizle, Muhtarlarımızla, Esnafımızla, Kanaat önderlerimizle, Köylerimizle kurmuş olduğumuz bağ ve ziyaretlerimizin neticesidir. Çok özel bir diyalog ve hukuk kurduğumuzu fark ettik. Bu hukuk ve diyalogun sonucu olarak rahat bir şekilde gidip kendilerinden katkı istedik, destek istedik.

Allah hepsinden razı olsun. Her gittiğimiz yerde destek sözü verildi. Yakın ilgi ve alaka gösterildi. Elinizi taşın altına koyun, bu çalışma/referandum partiler üstü bir meseledir, katkı sağlayın, pankart yapın, inisiyatif alın dedik, Odalarımız, Derneklerimiz, muhtarlarımız, Esnafımız, şehri pankartlarla süslediler. Şehirde büyük bir coşku ve heyecan oluşturdular. Hepsine en içten teşekkürlerimi sunuyorum.

Şanlıurfalılar

12 Eylül gününü bir bayram gününe çevirdiler. Çoluk çocuk bayrama gider gibi sandığa gittiler. Engelliler, yaşlılar, hastalar engel tanımadan, tekerlekli sandalyeleriyle, gençlerin yardımıyla, erinmeden sandığa koştular. Okulları ziyaretimde gördüğüm manzaralar gözlerimi yaşarttı. Bazen o yaşlılarımıza teşekkür edemeyecek kadar, sözler boğazımda düğümlendi. Onlara teşekkür yetmezdi. Ellerini öpmeye çalıştım. Onlar bir kurtuluş savaşında ki katkı gibi katkı sundular, torunlarına, güzel, aydınlık bir gelecek için ellerinden geleni hep yaptıkları gibi bir kez daha yaptılar. Onlara şükranlarımı sunuyorum.

Bu süreçte, referandum çalışmalarında inisiyatif alarak, halisane ve samimane çalışmalar yapan, kanaat önderlerimize ve onların sözleriyle her türlü çabayı gösteren sevenlerine ve gönüllülerine de en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Ancak yaptıkları maddi ve manevi fedakarlığın karşılığı olarak teşekkürlerimizin yetmeyeceğini de biliyorum.

12 Eylül günü sağduyu ve vicdan sandığa yansımıştır. Çıkan sonuç ve oylar sadece AK Partinin değildir. Tüm partilerden sağduyu ve vicdan sahibi insanlarımızın oylarıdır. Bir bütün olarak Millet kendi geleceğine sahip çıkmıştır. Egemenliğin kendinde olduğunu göstermiştir.

Biraz öncede belirttiğim gibi başarı Şanlıurfa’nındır. Onur ve gurur Şanlıurfa’nındır.

Ben, tüm hemşerilerime samimi ve özverili çalışma ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.

Bize her türlü desteği hiç esirgemeden veren, Odalarımıza, Derneklerimize, Muhtarlarımıza, Kanaat önderlerimize, Esnafımıza, teşekkür ediyorum.

Yine yaklaşık 42 günlük kampanyamız sürecinde canla başla çalışan teşkilatıma, Milletvekillerimize, İl Yönetimimize, İlçe Yönetimimize, Kadın Kollarımıza, Gençlik Kollarımıza, gönüllülerimize, Müşahitlerimize, sandık kurulu üyelerimize referandum güvenliğini sağlayan emniyet teşkilatı mensuplarımıza ve değerli medya mensuplarımıza en içten teşekkürlerimi sunuyorum.

Bu sonuç Şanlıurfa’mıza ve Türkiye’mize hayırlı olsun.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.