banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Urfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Düşünür; Benim yaptığım doğrudur, OLMAZ

Belediye Başkanlığının, halk otobüslerinin şehir içi trafiği güzergahları ile ilgili başlattığı uygulama birkaç gündür şehri yaşanmaz hale getirmiştir. Meydana gelene kaos,  karmaşa ve açmaz Belediyenin başarısızlığıdır. Çektirilen sıkıntı ile vatandaşlarımıza saygısızlık yapılmıştır. Dünyanın hiçbir şehrinde vatandaşın ulaşım hakkı bu boyutta ve bu kadar uzun süre ihlal edilmemiştir.

            Sayın Belediye Başkanı istişaresiz ve uzlaşmasız bir tavırla "ben yaptım oldu" mantığıyla hareket etmektedir. Uzlaşı demokrasi kültürünün gereğidir. Her seferinde aldığı oy miktarının öne çıkaran Sayın Belediye Başkanının aldığı oy ona keyfi hareket etme ve vatandaşın meselelerine duyarsız kalma hakkını vermemektedir. Unutmamalıdır ki alınan oylar emanet olup sürekli değildir. Alınan oyların hakkı verilmediğinde geri alınacağı da bilinmelidir.

Geçmiş yıllarda, sanayi sitesindeki yanlış uygulama ile de insanlarımız mağdur edilmiş, Sayın Belediye Başkanı bu mağduriyete de duyarsız kalarak sanayi sitesindeki proje ve uygulamayı yarım ve çözümsüz bırakmıştır. Şutim ve otogarın yerinin yanlış olduğuna dair uyarıları da dikkate almayarak "benim yaptığım doğrudur" yanlış mantığında ısrar etmiş ve bugün başta trafik olmak üzere birçok problemlere neden olmuştur.

Her meselede tek yanlı, keyfi, istişare ve değerlendirme yapmadan, inat bir yaklaşım olayları çözümsüz kılmaktadır.

Şuanda da, alt yapısı çok iyi oluşturulmadan, olayın ilgilisi olarak halk otobüsleri kooperatifleri ile bir uzlaşı sağlamadan yapılan uygulama vatandaşımızı mağdur etmiştir. Otobüs durakları, yollar ve kaldırımlar otobüs bekleyen insanlarımızla dolmuştur. Temmuz ayının sıcağında duraklarda bekleyen yaşlılarımız, kadın ve çocuklarımız perişan olmuştur. Vilayetten Balıklıgöl'e kadarki kısım için vatandaşlarımızdan alınan 50 kuruş ise halk otobüslerine binmek zorunda olan dar gelirli vatandaşlarımız için ayrıca ciddi ve ağır bir külfet oluşturmuştur. Bu uygulama ile otobüs ücretlerine doğrudan % 50 oranında bir zam yapılmış olmaktadır. Bu yaklaşım, halktan kopuk, halkın önceliklerine duyarsız bir yaklaşımdır.

Hep söylediğimiz gibi her proje ehil kişilerle ve ilgililerle yapılacak istişare ve değerlendirmeler neticesinde hayata geçirilmelidir. "Benim kafamdaki doğrudur" ya da "ben ne yaparsam doğrudur" "doğruyu yalnız ben bilirim" demek doğru bir yaklaşım tarzı değildir. Bu sıcak günlerde ve Ramazan ayı öncesinde insanlarımızı mağdur ve perişan edecek bir proje ve uygulamanın alt yapısı oluşturulmadan, ilgilileri ile uzlaşı sağlamadan hayata geçirilmesi yanlıştır. Belediyenin bu yanlış uygulamasını bütün kamuoyu görmüştür. Şehrin her mahallesindeki tüm vatandaşlarımızı etkileyen ve mağdur eden yönetim beceriksizliğine kimsenin hakkı yoktur. Yöneticilik öngörü ve sorumluluk gerektirir. Bu yanlış uygulamanın çözümü ve vatandaşın mağduriyetinin sorumluluğu Belediye Başkanına aittir. Bu probleme bir an evvel çözüm bulunmalıdır. Her çıkmazda topu bir taraflara atarak eksiğini ve yetersizliğini gizlemeyi iyi beceren Belediye Başkanının yapısı ve olaylar karşısındaki keyfi tutum ve davranışı bu olayda halkımız tarafından açıkça görülmüş ve anlaşılmıştır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

  Ak Parti İl Başkanlığı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.