banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haber Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri

Dünya bu fotoğrafı konuşuyor

Türkiye ve dünya geçen hafta bu fotoğrafı konuştu. Fotoğrafta Erdoğan direksiyonda, Gül yanında ve arkada ise Zerdai ve Karzai... Bu fotoğraf aslında çok büyük bir başarıyı da içinde gizliyordu. İşte o ayrıntı...

Türkiye ve dünya geçen hafta bu fotoğrafı konuştu. Fotoğrafta Başbakan Erdoğan direksiyonda, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yanında oturuyordu. Fotoğrafı önemli ve konuşulur hale getiren en önemli ayrıntı ise arka koltukta oturan 2 isimdi.

Arka koltukta oturanlar, Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai ve Pakistan Cumhurbakanı Asif Ali Zerdariydi. Bu iki lider aslında birbirinden nefret eden iki isim. Bu iki ismi biraraya getirmek, hem de arabanın arka koltuğuna oturtmak, bir de üstüne gazetecilerin görüntülemesine izin verdirtmek hiç bir ülkenin başaramayacağı bir olaydı.

Türkiye, bütün dünyayı hayrete düşüren bu işi başardı ve 2 ismi arabanın koltuğuna oturttu. Bir de üstüne Cuma namazına götürdü. Liderlerin arabanın içinde ne konuştukları öğrenilemedi ancak sadece görüntüsü bile Türkiyenin dış politikada geldiği noktayı gözler önüne serdi.

GURUR DUYDUM

Bu fotoğraf, yapılan eleştirilere rağmen Türkiyenin dış politikadaki yerini anlatan kare olarak tarihe geçti.  Hükümetin bu başarısını, Milliyet Yazarı Aslı Altınbbaş da, Allah için bu fotoğraf karesine gururla baktım. Dünyada şu fotoğraf karesini verebilecek,  birbirinden nefret eden bu iki lideri dolmuş gibi arabaya koyup Cuma namazına götürebilecek ikinci bir ülke yok. sözleriyle dile getirdi.

ROTAHABER

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.