banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Dualarla Açıldı... FOTOĞRAFLI

Şanlıurfa Evren sanayi bölgesinde kurulan Gıda İmalatçıları Sitesinde 3 Fabrikanın açılışına ve 20 fabrikanın temel atma törenine katılan Tarım ve Köy işleri bakanı M. Mehdi Eker yanı sıra Şanlıurfa'dan çok sayıda bürokrat katılırken, Şanlıurfa Milletvekilleri, Çağla Aktemur Özyazıcı, Zülfikar İzol, Ramazan Başak, Müfit Yetkin ve  AK Parti İl Başkanı Av. Ahmet Düşünür ve AK Parti İl teşkilatı yöneticileri hazır bulundular.

Açılışta konuşan Tarım ve Köy işleri bakanı M. Mehdi Eker; Bu bölgede tarıma dayalı sanayinin gelişmesi çok önemlidir. Tarım bakanlığı olarak bu alanda 80 projeye destek verdik ve bu projeler başarıyla tamamlandı. 2010 yılında da Urfa'da 73 proje programımıza aldık. Bugün 20 proje burada hayata geçiriyoruz. Bu yirmi proje kapsamında 5 milyon liralık desteğimiz oldu. Aralık ayında bu 20 proje bitmiş olacak. Bu projeler 500 bin liralık olup yüzde 50 hibe desteğimiz oldu.

Şanlıurfa tarım alanında Türkiye'nin yıldızıdır. Şanlıurfalı çiftçilerin ürettiği ürünler buradan sanayiye dönüştürülecek, hem istihdama dönüşecek hem de milli ekonomiye büyük katkı sağlanmış olacak.

Tabi bu tür yatırımlar şehir merkezinde olmaz. Şehir dışında olması hem üreciye faydalı hem de şehirde yaşayan insanlara olumlu yönde faydası var. Bu yatırımda emeği geçen tüm kardeşlerimi kutluyorum. Dedi.

Konuşmanın ardından temel atma törenine geçildi. Temel atma töreninde Şanlıurfa Müftüsü Ramazan Tahiroğlu dua ettikten sonra besmeleyle temel atıldı. Gıda İmalatçıları Sitesi üretime hazır üç fabrikanın açılışını yapan Bakan Eker ve beraberindekilerle birlikte fabrikaları gezerek fabrikalar hakkında bilgi aldı.

Bölgede gıda İmalatçıların açtığı standı gezen Eker; üretilen ürünlerden tattı.

FOTOGRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ!...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.